Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:57
Beckery i TMC
Autor Wiadomość
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 18
Wysłany: 2018-08-30, 22:14   

jestem_ktoś napisał/a:
Wygląda na to, ze cos blokuje port.
Uurchom jakis menedżer procesów i podaj listę uruchomionych


może jakaś podpowiedź...mam na pulpicie /panelu Itask.mgr i wgrałem TaskMgr
uruchamiam z windowsa?

[ Dodano: 2018-08-30, 23:27 ]

https://tufotki.pl/OUCJm#p23834108
foto procesów.... czy o to chodziło?

[ Dodano: 2018-08-30, 23:45 ]
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2018-08-31, 17:00   

Ciekawi mnie spirit.exe w beckerze
Czy to exec Nitrogena, Mortscipta ?
Sprawdź prosze.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 18
Wysłany: 2018-09-05, 20:14   

Nie za bardzo wiem co mam sprawdzić w " Spirit".... jest exe MortScript
ps
A co do Ready 50 to dalej nie mogę uruchomić TMC w Primo (na Beckerze jest ok)
i nie mam pomysłów :(

W Ready 43 Traffic z tym samym Panelem "Spirit", primo i Becker mają TMC .
50 bazuje na "5" Porcie a 43 na "1"
Ostatnio zmieniony przez eauto 2018-09-05, 20:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2018-09-05, 20:16   

sprawdź w jakiej aplikacji wystepuje spirit.exe :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 18
Wysłany: 2018-09-05, 20:36   

no_taki napisał/a:
sprawdź w jakiej aplikacji wystepuje spirit.exe :-)


najlepiej jak sam sprawdzisz bo nie łapie .... tu jest "Spirit" taki jaki używam ..
https://www88.zippyshare.com/v/satUB5J7/file.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-09-06, 06:11   

Spirit.exe to panel odblokowujący, więc wrócilismy do punktu wyjścia.
Zacznijmy od podsumowania: w fabryczmym iGO jest TMC, ale po uruchomieniu panelu odblokowującego nie ma komunikatów w dogranym Primo, co więcej - program do sprawadzania portów tez sygnału nie widzi.

Sprawdź prosze, czy po uruchomieniu fabrycznego iGO z panelu SPIRIT nadal czyta TMC.

I npaisz:
1. Które programy do portów sprawdziłeś?
2. Co pokazywały - nie znajdywały portu, czy tylko był brak
3. W dogranym Primo miałes kóry obraz po wejściu w komunikaty:
ten: http://i57.tinypic.com/2ds0qhc.jpg
czy ten: https://lh3.googleusercontent.com/-766VjSm1zgg/UZnpe622keI/AAAAAAAAFdY/12-yyKyTSlE/s640/SAM_0974.JPG?gl=GB
4. Zawsze sprawdzasz z podpięta ładowarką samochodową? Bo bez anteny nie ma szansy na TMC
_________________

 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 18
Wysłany: 2018-09-06, 08:38   

[quote="jacekp1313"]Spirit.exe to panel odblokowujący, więc wrócilismy do punktu wyjścia.
Zacznijmy od podsumowania: w fabryczmym iGO jest TMC, ale po uruchomieniu panelu odblokowującego nie ma komunikatów w dogranym Primo, co więcej - program do sprawadzania portów tez sygnału nie widzi.

Sprawdź prosze, czy po uruchomieniu fabrycznego iGO z panelu SPIRIT nadal czyta TMC.[quote="jacekp1313"]

Tak na urządzeniu jest TMC , poprzez ścieżkę przekierowującą do urządzenia z panelu "Spirit"
ale jak wstawię program Beckerowski na kartę to nie ma i jest komunikat "Avanteq NOT initialized"

a co do fal radiowych .... to pokazuje 0.0 albo wcale
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-09-06, 09:42   

Co to znaczy "jak wstawię program Beckerowski na kartę" - kopiujesz ten fabryczny na SD czy masz wgrane jakies inne iGO Primo (podaj dokładny numer)

I zapomnij o sprawdzniu TMC przez Primo - co pokazują programiki do sprawdzania portów (podaj nazwe programu i co wskazuje - ale naprawde szczegółowo)
_________________

 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 18
Wysłany: 2018-09-06, 10:34   

kopiuje pocukrowany który chodzi z Tmc na urządzeniu
a co do dokładnego nr primo to ... nie wiem bo zmieniam nazwy na karcie
<Navigation Software>="iGO Primo v2.0" a folder ściągnięty to Primo 2.0 9.6.2.209584
oraz 2.4 PL_PrimoTruck 2.4 9.6.13.405512_800x480 i 480x272 i na nich robiłem wszelkie próby


ps
widziałem że temat już kiedyś był poruszany http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34858 i nie chcę zaśmiecać forum swoimi problemami,
może "wyważam drzwi otwarte" i ktoś z czytających rozwiązał go, tzn uruchomił TMC z karty, na Becker Ready 50, Active 6, Ready 6, Active 5, bo na tych urządzeniach sprawdzałem primo oraz iGO for Becker i brak TMC (z karty z pulpitami AM lub Spirit)
piszę to ps bo mam "oczopląs" już i brak pomysłów, wstawiłem już chyba wszystkie opcje ...
wg swojej wiedzy (małej jak widać)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-09-06, 12:49   

Sprawdź jeszcze raz wszystkimi trzema programami: http://www.my-navia.pl/vi...p=368731#368731

[ Dodano: 2018-09-06, 13:51 ]
Druga sprawa - co masz w plikach *.mscr ?
Może tam coś znajdziemy? Bo to jest baaardzo dziwne
_________________

 
 
pawelek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-16, 09:49   

Witam.Posiadam Becker transit.7sl eu.,a na karcie SD Igo primo i też usiłuje uruchomić na Igo TMC,ciągle bezskutecznie,kopiowanie plików z oryginału jak wyżej nic nie daje.Proszę o poradę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9542
Wysłany: 2018-09-16, 10:04   

Kopiujesz te pliki, co w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=480672#480672 + sekcje TMC w sys.txt?

W oryginalnym programie TMC działa?
Sprawdź też to, co tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=481119#481119
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pawelek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-16, 10:25   

Dziękuje za odpowiedz.W oryginalnym programie działa.Sprawdzę jeszcze raz,gdzieś robię bład....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11