Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:57
Beckery i TMC
Autor Wiadomość
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2018-08-30, 22:14   

jestem_ktoś napisał/a:
Wygląda na to, ze cos blokuje port.
Uurchom jakis menedżer procesów i podaj listę uruchomionych


może jakaś podpowiedź...mam na pulpicie /panelu Itask.mgr i wgrałem TaskMgr
uruchamiam z windowsa?

[ Dodano: 2018-08-30, 23:27 ]

https://tufotki.pl/OUCJm#p23834108
foto procesów.... czy o to chodziło?

[ Dodano: 2018-08-30, 23:45 ]
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2018-08-31, 17:00   

Ciekawi mnie spirit.exe w beckerze
Czy to exec Nitrogena, Mortscipta ?
Sprawdź prosze.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2018-09-05, 20:14   

Nie za bardzo wiem co mam sprawdzić w " Spirit".... jest exe MortScript
ps
A co do Ready 50 to dalej nie mogę uruchomić TMC w Primo (na Beckerze jest ok)
i nie mam pomysłów :(

W Ready 43 Traffic z tym samym Panelem "Spirit", primo i Becker mają TMC .
50 bazuje na "5" Porcie a 43 na "1"
Ostatnio zmieniony przez eauto 2018-09-05, 20:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2018-09-05, 20:16   

sprawdź w jakiej aplikacji wystepuje spirit.exe :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2018-09-05, 20:36   

no_taki napisał/a:
sprawdź w jakiej aplikacji wystepuje spirit.exe :-)


najlepiej jak sam sprawdzisz bo nie łapie .... tu jest "Spirit" taki jaki używam ..
https://www88.zippyshare.com/v/satUB5J7/file.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-09-06, 06:11   

Spirit.exe to panel odblokowujący, więc wrócilismy do punktu wyjścia.
Zacznijmy od podsumowania: w fabryczmym iGO jest TMC, ale po uruchomieniu panelu odblokowującego nie ma komunikatów w dogranym Primo, co więcej - program do sprawadzania portów tez sygnału nie widzi.

Sprawdź prosze, czy po uruchomieniu fabrycznego iGO z panelu SPIRIT nadal czyta TMC.

I npaisz:
1. Które programy do portów sprawdziłeś?
2. Co pokazywały - nie znajdywały portu, czy tylko był brak
3. W dogranym Primo miałes kóry obraz po wejściu w komunikaty:
ten: http://i57.tinypic.com/2ds0qhc.jpg
czy ten: https://lh3.googleusercontent.com/-766VjSm1zgg/UZnpe622keI/AAAAAAAAFdY/12-yyKyTSlE/s640/SAM_0974.JPG?gl=GB
4. Zawsze sprawdzasz z podpięta ładowarką samochodową? Bo bez anteny nie ma szansy na TMC
_________________

 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2018-09-06, 08:38   

[quote="jacekp1313"]Spirit.exe to panel odblokowujący, więc wrócilismy do punktu wyjścia.
Zacznijmy od podsumowania: w fabryczmym iGO jest TMC, ale po uruchomieniu panelu odblokowującego nie ma komunikatów w dogranym Primo, co więcej - program do sprawadzania portów tez sygnału nie widzi.

Sprawdź prosze, czy po uruchomieniu fabrycznego iGO z panelu SPIRIT nadal czyta TMC.[quote="jacekp1313"]

Tak na urządzeniu jest TMC , poprzez ścieżkę przekierowującą do urządzenia z panelu "Spirit"
ale jak wstawię program Beckerowski na kartę to nie ma i jest komunikat "Avanteq NOT initialized"

a co do fal radiowych .... to pokazuje 0.0 albo wcale
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-09-06, 09:42   

Co to znaczy "jak wstawię program Beckerowski na kartę" - kopiujesz ten fabryczny na SD czy masz wgrane jakies inne iGO Primo (podaj dokładny numer)

I zapomnij o sprawdzniu TMC przez Primo - co pokazują programiki do sprawdzania portów (podaj nazwe programu i co wskazuje - ale naprawde szczegółowo)
_________________

 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2018-09-06, 10:34   

kopiuje pocukrowany który chodzi z Tmc na urządzeniu
a co do dokładnego nr primo to ... nie wiem bo zmieniam nazwy na karcie
<Navigation Software>="iGO Primo v2.0" a folder ściągnięty to Primo 2.0 9.6.2.209584
oraz 2.4 PL_PrimoTruck 2.4 9.6.13.405512_800x480 i 480x272 i na nich robiłem wszelkie próby


ps
widziałem że temat już kiedyś był poruszany http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34858 i nie chcę zaśmiecać forum swoimi problemami,
może "wyważam drzwi otwarte" i ktoś z czytających rozwiązał go, tzn uruchomił TMC z karty, na Becker Ready 50, Active 6, Ready 6, Active 5, bo na tych urządzeniach sprawdzałem primo oraz iGO for Becker i brak TMC (z karty z pulpitami AM lub Spirit)
piszę to ps bo mam "oczopląs" już i brak pomysłów, wstawiłem już chyba wszystkie opcje ...
wg swojej wiedzy (małej jak widać)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-09-06, 12:49   

Sprawdź jeszcze raz wszystkimi trzema programami: http://www.my-navia.pl/vi...p=368731#368731

[ Dodano: 2018-09-06, 13:51 ]
Druga sprawa - co masz w plikach *.mscr ?
Może tam coś znajdziemy? Bo to jest baaardzo dziwne
_________________

 
 
pawelek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-16, 09:49   

Witam.Posiadam Becker transit.7sl eu.,a na karcie SD Igo primo i też usiłuje uruchomić na Igo TMC,ciągle bezskutecznie,kopiowanie plików z oryginału jak wyżej nic nie daje.Proszę o poradę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2018-09-16, 10:04   

Kopiujesz te pliki, co w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=480672#480672 + sekcje TMC w sys.txt?

W oryginalnym programie TMC działa?
Sprawdź też to, co tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=481119#481119
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pawelek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-16, 10:25   

Dziękuje za odpowiedz.W oryginalnym programie działa.Sprawdzę jeszcze raz,gdzieś robię bład....
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 22
Wysłany: 2019-01-25, 10:31   Becker Active 5 i 6 z TMC

W modelach Becker Active 5 i 6 są programy w wersji 9.15.3. ", pocukrowałem" je żeby
uzyskać dostęp do ciężarówek, program działa bardzo dobrze,
Problem mój jest z TMC.
TMC wyświetla przeszukiwanie fal i pokazuje komunikaty.... alle tylko 7, 8,albo 11 szt.
Grafika pokazuje łączenie się ze stacją radiową ale nic to nie zmienia (tzn ilość komunikatów).

Mam też pocukrowaną wersję na Becker Ready 50 (transit 50) ona w tym samym miejscu wybiera nawet ponad 100 komunikatów

TMC ma ustawienia i pliki oraz foldery inne od siebie więc nie mogę nic podmienić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2019-01-25, 11:19   

Jeżlei faktycznie odbiera komunikaty, to spróbuj zwiększyc zasięg wpisem w sys.txt
[tmc-http]
dl_dist_1_km=200

Sprawdź też w ustawieniach programu, jakie zdarzenia ma Ci pokazywać
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11