Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5685
Wysłany: 2018-09-10, 20:30   

Mogę tylko przypuszczać ,że jest powielane źródło zwierające blędy.
piotrr989, PW
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 107
Wysłany: 2018-09-12, 23:35   

igo 9.6.5 czyli nowsze niż poprzednie i nadal przy samych wgranych mapach fatal error.

geranium napisał/a:
przecież to nie tylko mapy ale i poi ,hnr,ftr budynki,fpa,fsp,speedcam…. itd.
więc to tylko licytacja bez konkretów..
ze swej strony mogę tylko potwierdzić że program z mapami Q2 działa bezproblemowo


wgrałeś całą europę czy tylko wybrane kraje?
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2018-09-13, 08:18   

U mnie po wgraniu nowych map do programu 9.6.13 niby działa ale z opóźnieniem. Po kliknięciu w któryś prycisk, trzeba czekać od 30sek do 1min zanim coś się włączy. Wgrana większość Europy. Nie ma wyszukiwania poi, a na czerwono nie świecą
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5685
Wysłany: 2018-09-13, 12:26   

a nie wgrałes przypadkiem jednoczesnie .hnr dla Europy wchodniej , Europy zachodniej i całej Eurpy ?
Nie wgrales podwojnych plików dla Francji ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2018-09-13, 13:42   

Nie. Hnr tylko Full Europe. Francja pliki pojedyńcze miała. Wrzuciłem też na androida i to samo, program muli strasznie. Obstawiam któryś z plików uszkodzonych, ale nie miałem czasu sprawdzać po koliei.
_________________
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 960
Wysłany: 2018-09-13, 17:36   

bzyk83 napisał/a:
Wrzuciłem też na androida i to samo, program muli strasznie.

IGO 9.6.29.636868 - po złapaniu fixa pozycja wyświetla się sekundowo. Andek 4.4 - mapy całej europy.
Na innych sprzętach to samo.
Po prostu masz felerny zestaw map - a były takie na początku. Trzeba było trochę poczekać, a przede wszystkim czytać fora - wszystko było opisane.
Po jakimś czasie mapy zostały uporządkowane i ostatnie linki są OK.
Ale nie wszędzie bo szkoda uploadu, a kto pierwszy ten lepszy. :-D
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5685
Wysłany: 2018-09-13, 17:38   

dokładnie szwagier.. dokładnie .
Zawsze czekam kilka dni, nawet z tydzień. Tym razem się pospieszylem i jak pisałem miałem podwójne mapy, choc jakościowo - tak na winCE jak i Andku, bez zastrzeżen.

P.S mam nieodparte wrażenie że Ci, którzy witaminizuja mapy i pierwsi je wklejają w net celowo coś( nie mam pojecia co ) kombinują z nimi by nasladowcy, ktorzy tylko na transferze chca zarobic i na bezczela biora czyjąś prace i wklejają jako wlasną dostali po tylku.
To się dzieje co kilka wydań z podziwu godną regulanością.
Pierwsze źródla są OK, kolejne roją się od błędów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 960
Wysłany: 2018-09-13, 18:07   

Największy problem był z hnr - trochę na czarno, trochę na czerwono.
Po zmianie map na właściwe - wszystkie licencje świecą na czarno, czy to w primo, czy nextgenach.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5685
Wysłany: 2018-09-13, 18:14   

był problem z .hnr bo były dwa wydania , dzien po dniu.
Problem zaczął się od Francji, coś tam spitolili i wydali po dwóch tygodniach poprawkę.
Tak do map , jak i do wszelkich składników z nimi związanych.
Pewnie problem mieli z wyrysem jakiejś drogi glównej bo wydali i poprawkę .hnr

Stare( jeden dzień różnicy w wydaniu ) .hnr z nowymi mapami nie banglają.
,Trzeba to zestroić i tyle :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2018-09-13, 18:53   

szwagier22 napisał/a:
o prostu masz felerny zestaw map - a były takie na początku. Trzeba było trochę poczekać, a przede wszystkim czytać fora - wszystko było opisane.
Po jakimś czasie mapy zostały uporządkowane i ostatnie linki są OK.
Ale nie wszędzie bo szkoda uploadu, a kto pierwszy ten lepszy. :-D


Pobrane z ostatnich wstawek. Z pierwszych nigdy nie pobieram ;) Nie siedzę w temacie od wczoraj :-P Będe miał chwile to potestuje

no_taki napisał/a:
Przy okazji sprawdź jakie masz pliki .hnr
Dla map 180815 powinny byc z kompilacji 180817 ( dostepna jest takze 180816 )


I takie posiadam, mapa z 2 różnych źródeł z 2 for
_________________
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 107
Wysłany: 2018-09-13, 20:37   

szwagier22 napisał/a:
bzyk83 napisał/a:
Wrzuciłem też na androida i to samo, program muli strasznie.

IGO 9.6.29.636868 - po złapaniu fixa pozycja wyświetla się sekundowo. Andek 4.4 - mapy całej europy.
Na innych sprzętach to samo.
Po prostu masz felerny zestaw map - a były takie na początku. Trzeba było trochę poczekać, a przede wszystkim czytać fora - wszystko było opisane.
Po jakimś czasie mapy zostały uporządkowane i ostatnie linki są OK.
Ale nie wszędzie bo szkoda uploadu, a kto pierwszy ten lepszy. :-D


idącym tym tropem należy usunąć wszystkie posty w kategorii linki/igo/

Wszystkie pobrałem szukając problemu i niestety nadal fatal error.

Niestety nadal walczę na 3 różnych wersjach igo, na różnych mapach z różnych linków i wszędzie mam fatal error
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5685
Wysłany: 2018-09-14, 13:19   

Idąc tym tropem, to masz coś u siebie nie tak.
Podesłałem Ci komplet map, ktory u mnie działa sekundowo i bez żadnych problemów.
Skoro te same pliki u mnie dzialaja OK, a u Ciebie nie............
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 107
Wysłany: 2018-09-14, 16:41   

Dlatego prosiłem wcześniej o kompilacje igo a nie o mapy.

Skoro wam działa na waszych kompilacjach to proszę o ich udostepnienie.
 
 
turysta2907
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2015
Posty: 7
Wysłany: 2018-10-17, 09:13   

Czy jest szansa na umożliwienie pobrania iGo HERE 2018.Q2 Full Europe z linków na: catShare, fileshark, rapidu, egofiles? :-)
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 209
Wysłany: 2018-10-17, 13:16   

turysta2907 napisał/a:
Czy jest szansa na iGo HERE 2018.Q2 Full Europe


Tak Na bratnim Forum. :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 1 sekundy. Zapytań do SQL: 10