Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa Windows 6.25 beta, finał
Autor Wiadomość
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 74
Wysłany: 2018-09-05, 21:13   

Witam,
Modecomx3, SmartGps 601 i 720, również nie chcą gadać z 6.25, mapy dają się uleczyć, ale program nie.
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
JB46 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 139
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-06, 11:08   

Sprawdzone na 4 navi. Patcher 3.4.2 nie działa na 6.25.1.
Dziwne, że działa tylko wybrańcom.
Pozdrawiam.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2336
Skąd: Google
Wysłany: 2018-09-06, 11:33   

Dziś byłem w Rykach i na powrót do domu odpaliłem AM. O ile po samym mieście dobrze prowadziła to już za miastem przestała w ogóle działać. Zawiesiła się i koniec.
_________________
Poradniki
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 79
Wysłany: 2018-09-06, 12:38   

Dzięki za pozdrowienia-niemy :-)
Potwierdzam działanie programu zainstalowanego z tego linku https://drive.google.com/open?id=1GvNlqHEAEPWhL8_AQfRE-IhyoEacrHQt od rawida. Zastanawiam się tylko czego to wina, że nie działa to na instalce pobranej ze strony AM ?

[ Dodano: 2018-09-06, 12:42 ]
Ja potwierdzam działanie na stole wersji z linka. W terenie jeszcze nie sprawdzałem.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 137
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-09-06, 13:25   

dopiszę i ja. AM się daje uruchomić po czym przy próbie nawigacji zawiecha i biały ekran z widoczną zaznaczoną trasą. Mam taki wynalazek Tgate7
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
kotbury 
azymut


Wiek: 49
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 4
Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2018-09-07, 05:58   

Wersja 25.1 faktycznie jest mocno zmieniona i patcher niby działa (u mnie stestowane na Modecomie, Mancie i stacji samochodowej GMS Luxury) mimo błędu w patchowaniu wceam ale tylko niby. Po jakichś 15 minutach prowadzenia mapa idzie w "pole" i program zawiesza się.
Zaznaczę że próba patchowania oryginału po zainstalowaniu skutkowała (poza w/w error) brakiem możliwości uruchomienia zainstalowanej mapy. Dopiero rozpakowanie instalki, spatchowanie jej (oczywiście "error" przy pliku Steup oraz wceam), instalacja i powtórne spatchowanie już zainstalowanego programu odniosło jakiś skutek - znaczy program wreszcie zobaczył mapę, ale działa niestety j/w.
Pozostaje czekać na odzew "mądrych głów..."
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 79
Wysłany: 2018-09-07, 10:27   

Potwierdzam info od kotbury. Po spachtowaniu program rusza i działa ale na stole. Po wrzuceniu navi do auta niestety wywala się po ok 15-20 km na biały ekran i kaplica... :( Pozostaje w takiej sytuacji czekać na ruch speców od tematu....
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 198
Wysłany: 2018-09-07, 16:03   

Koledzy pośpieszyłem się że AM.6.25.1 działa dzisiaj wyznaczyłem trasę z Wa-wa Mehoffera do Płońska i w drogę po przejechaniu około 15 km zwiecha i mapa znika,wyłączyłem i włączyłem modecoma AM się włącz jest gps wyznaczam trasę jest ok ale po 5km znowu program się zawiesza i mapa znika chociaż pokazuje pozycję gps i pokazuje poi ale drogi znikają wczorajsze rady kol Renron nie pomagają - zmieniłem kartę ze zmienioną nazwą na Mobile Nawigator i odpaliłem Am po paru kilometrach program znowu się zawiesza.Więc rezygnuję z dalszych prób z AM 6.25,wszystkie te objawy jakie wymieniłem występują też na Goclever.Przesiadka na iGo. :cry:
 
 
krumar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 8
Wysłany: 2018-09-12, 15:43   

Witam.
U mnie też przy patchowaniu wywala Error na tpcAm.exe w najnowszej AM.
Wiecie może czy jest jakaś inna witamina co poradzi z 6.25.1?

AM pobrana z powyższego linku od rawida. Patchowanie po zainstalowaniu na SD (zgodnie ze wskazówkami autora)

[ Dodano: 2018-09-12, 15:48 ]
Małe pytanko do ekspertów.
Jak ustawić zarządzanie pamięcią w AM, żeby na MOOV 500 N210 reakcja na wybieranie (dotyk) czegokolwiek była szybsza?
Np. przy wpisywaniu nazwy miejscowości po każdej literce muszę czekać. To samo jest z zatwierdzanie "OK" i wszystkim innym.

Dzięki za odpowiedź.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2018-09-12, 17:39   

krumar napisał/a:
żeby na MOOV 500 N210 reakcja na wybieranie (dotyk) czegokolwiek była szybsza?
Na początek: program w Mio, mapy na karcie.
Więcej - "sposoby poprawy płynności" w FAQ http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980

krumar napisał/a:
czy jest jakaś inna witamina co poradzi z 6.25.1?
Nie ma i pewnie długo nie będzie
_________________

 
 
Andrzej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2007
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-13, 14:30   

Tak skopanej najnowszej mapy od kilku lat nie było ( licencja ) Wracając kilka dni temu z Świnoujścia w Nowym Miasteczku zamiast prowadzić dalej drogą S3 kieruje drogami powiatowymi.W Polkowicach nie ma jasnej podpowiedzi jak dalej kierować się w stronę Lubina, aby dalej podążać w kierunku Wrocławia A4.Niepotrzebnie przejechałem 40km dalej do celu podróży-Paczków.Ciągle słychać P.Chołowczyca -jeżeli możesz zawróc-nowa będzie lepsza.Lipa totalna!!!!!!!!!!
 
 
err1911 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 12 Cze 2010
Posty: 163
Skąd: Głogów
Wysłany: 2018-09-14, 05:20   

Potwierdzam to co napisał Andrzej post wyżej. Jazda S3 z AM to koszmar. Na niektórych autobanach w DE jest podobnie. Oczywiście na oryginalnej, legalnej AM.

Co do uzdrawiania to na chwilę obecną najnowszej wersji nie można używać poprawnie, albo nie da się tego zrobić albo się wiesza.

Kożystam z oryginalnej AM ponad 10 lat i jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni to przestanę przedłużać licencję.
 
 
GASIOR997 
azymut


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 1
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2018-09-14, 16:07   

Mi tez był Error i po jakimś czasie się zawiesza wróciłem do starszej wersji
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2018-09-15, 09:37   

AM 6.25.1 z instalki oryginalnej (ważna licencja) wceAm.exe ma bajtów: 12 728 320 , ale zrobiłem test bo wielu tu pisze że patcher nie działa i też mam error ale plik wceAm.exe ma teraz 12 272 128 bajtów, wiec coś wyraźnie wycieło z pliku mimo komunikatu error. U mnie na wersji nie patchowanej wyraźnie gorzej działa na Modecom, jakby muliła, więc coś z zarządzaniem RAM nagrzebali żeby duże pliki dla Francji podczytywało bo nie można było adresu wybrać. Pewnie jedno naprawili a reszte spier...li - tak się zrymowało :)
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
Andrzej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2007
Posty: 5
Wysłany: 2018-09-15, 10:17   

Właśnie używam Modecoma HD 5".Mapa licencyjna na Polskę .Już przy wpisie miejscowości przy każdej literce długo się zastanawia aby wpisać następną.W ogóle wszystkie ustawienia mapy działają " ślamazarnie " Mapa kieruje na drogi powiatowe,chociaż przecież nie dzieją się jakieś nieprzewidywane objazdy itp, a jest możliwość jechać szybciej- np znad morza na południe Polski trasą S3,A4.W Polkowicach-tragedia-nie wiadomo jak wyjechać w kierunku Wrocławia. Potwierdzam wszystkie opinie pisane wcześniej.Wstyd Panowie z Auto mapy pisząc te programy. Naprawcie to jak najszybciej ,bo stracicie klientów którzy od lat wykupują licencję mapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10