Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO+Motrex+9.35.6.91911
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-08, 19:54   

Mnie chodzi o test TTS w punktach alarmowych - gada mieszanką polsko angielską.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 71 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5844
Wysłany: 2018-09-08, 19:59   

Przypuszczać mogę ze w dictionary.voice brakuje Ci tlumaczeń niektórych komunikatów.
Byc może w samych testach komunikaty ktos napisal ciut inne ( chocby duża-mała litera, kropka czy coś takiego ) niż "na żywo", wiec nie sa tlumaczone
geranium pewnie wie , gdzie szukac tych komunikatów, wtedy mozna je przerobic na identyczne jak w dictionary, albo przeciwnie - dodac tam odpowiednie tłumaczenia istniejacych fraz
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-09, 09:59   

geranium napisał/a:
wystarczy nie grzebać w programie a wszystkie komunikaty są po polsku

W tym celu przydał by się twój speedcam.zip by mieć tak ładne ikonki jak na twoich zrzutach, no i by wszystko działało. ;-)
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-09, 13:42   

Cytat:
PS. wystarczyło abyś napisał co kombinowałeś lub najlepiej wkleiłeś gdzieś to, na pewno coś można by zaradzić a tak to tylko wróż maciej :-P

No to piszę. Odinstalowałem program, wykasowałem katalog iGO. Pobrałem od ciebie, podmieniłem skina i zainstalowałem.
Wygląda to tak:

a fotoradary tak:

jak widzisz znacznie różnią się od twoich.
A tak wyglądają punkty alarmowe.

Po podmianie pliku speedcam.zip ze skina Frontzosd fotoradary wyglądają tak:

rozszerza się menu

i jest tam test tts wcześniejszego ostrzegania. Działa on dopiero wtedy jak dorzucę do ux plik ttspro.zip.
Tylko że słowa gada po angielsku a cyfry po polsku.
W tym mój problem.
Edit:
A tak wygląda Frontzosd z twoim the skin.zip. Prawda że ładnie?

 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-09, 15:50   

@geranium
Dziękuję ci dobry człowieku. :mrgreen:
Teraz wszystko śmiga jak rakieta. Wpis w langu i speedcam załatwiły sprawę.
 
 
jaro1801 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 42
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2018-09-11, 09:46   

@geranium, link wygasł..., można prosić o nowy ? Z góry dziękuję ;)
 
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-11, 11:01   

Szybki jest Motrex. Nawet na starym sprzęcie (Asus Fonepad) i andku 4.4 startuje o połowę szybciej niż np. Pal.
Na S8 to rakieta. ;-)
Ma też swoje kaprysy. Mimo że sam sobie wpisuje do sys.txt że Data folder name to iGO_Motrex, to z takiego katalogu nie wystartuje - ma mieć iGO.
Musi też mieć w katalogu iGO folder content w którym są voice i lang mimo iż korzysta z content na karcie w którym jest wszystko. Jak mu wykasuję jego content - program nie startuje.
Żaden inny Nextgen takich fikołków nie robi. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza, ale trzeba o tym wiedzieć aby się niepotrzebnie nie narobić.
Wszystko działa bezproblemowo, na razie nie widzę poważniejszych błędów.
 
 
jaro1801 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 42
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2018-09-11, 21:41   

@szwagier22 , masz oryginał od geranium może ? mogę prosić na priv ?
 
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-12, 18:57   

Spokojnie, @geranium wróci z urlopu to odświeży linka. ;-)
 
 
jaro1801 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 42
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2018-09-16, 14:57   

link dalej nieaktywny... :(
 
 
 
plejmix
Waypoint
misiek



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 73
Skąd: Mysia Wieża
Wysłany: 2018-09-16, 15:09   

jaro1801 napisał/a:
link dalej nieaktywny... :(


iGO+Motrex+9.35.6.91911+create+sys.txt-All+(16+Apr+2018)

https://www.hochladen.to/...1529664464.html

Aktualizacja

https://1fichier.com/?arbhxs8rrtakgevuqrjw

Skin Frontzosd Skin( Motrex) V1.1.zip

https://www21.zippyshare.com/v/6Unnv3s7/file.html

iGO_Motrex_9.35.6.91911_no_ make_sys

https://mega.nz/#!wnZRzIpb!B9JrsP1YbudcuYw09xJIH-vCeRkgqHdjqOt5FspLrC8
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 987
Wysłany: 2018-09-16, 18:43   

geranium napisał/a:
no fajnie..

u mnie jakoś ubogo..

Wolałbym to twoje "ubogo" niż moje "fajnie". :mrgreen:
 
 
jaro1801 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 42
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2018-09-16, 18:50   

@plejmix
Dzięki, ale to chyba nie jest wersja od geranium ? A wolał bym ją.... ;)
 
 
 
estatek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2015
Posty: 6
Wysłany: 2018-09-16, 19:07   

Witam kolegów. Nie wiem czemu ale nie mogę uruchomić tego iGO, za każdym razem komunikat "Brakujący lub niepełny folder:/storage/emulated/0/iGO" a próbowałem już wszystkich dostępnych na tym forum. Proszę o jakąś podpowiedz, mój sprzęt to stare moto g z androidem 8,1.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680

Wysłany: 2018-09-16, 19:22   

Gdzie masz program - w pamięci, na karcie czy częśc w pamięci telefonu a content na SD?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9