Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-07-03, 19:21
[10.01.11] Menu AIRWolf v0.2 480x272 - proste i funkcjonalne
Autor Wiadomość
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2016-07-12, 10:28   

U mnie na Larku 50.1 działa b.dobrze , mogę uruchomić trzy programy nawigacyjne (AutoMapa, MapaMap i IGo) używam go od kilku lat bez żadnego problemu
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 2018-09-11, 18:02   

Może trochę spóźnione moje pytanie do Twórcy panelu AIRWolf. Ponieważ używałem go przez wiele lat bardzo mi się podoba. Powód mojego pytania to zmiana nawigacji na Vordon 7" AV-in Win CE6 z ekranem o rozdzielczości 800x480. Jak przystosować ten pulpit do obecnego 7" ekranu, bo w wersji poprzedniej dla ekranu 5" , panel zajmuje 1/4 powierzchni czynnej digitizera.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-09-11, 18:11   

Musisz pozmieniać rozdzielczości w plikach , rozmieszczenie ikon, tła itp
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2018-09-11, 18:23   

Więcej szczegółów znajdziesz w p.22b i 22c http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-09-11, 18:28   

A tak wygląda tylko po zmianie rozdzielczości tapety i w pliku ini


Ogólnie sporo pracy przed tobą.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-09-11, 19:16   

Bismar napisał/a:
Musisz pozmieniać rozdzielczości w plikach

I niestety efekt bedzie mizerny najprawdopodobniej
Powiekszanie grafik rastrowych ( .bmp, .jpg itp ) powoduje znaczne pogorszenie ich jakości , tzw pixelozę.

Tak naprawdę wszystkie grafiki wypadałoby podmienić po prostu na odpowiednio większe , gdzies znalezione i pobrane.
Plus oczywiście ich poprestawianie na ekranie.
Chyba, ze jak pokazał Bismar, powiększysz tylko sama tapetę ( czy ją podmienisz na inna w Twojej rozdzielczości ) , a ikony pozostawisz i tylko poprzestawiasz.
Choć uprzedzam - będa małe.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 2018-09-12, 10:01   

Dzięki za sugestie. Ale czy na tę rozdzielczość ( 800x480) nikt nie opracował jakiś fajnych pulpitów?.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-09-12, 10:06   

Tu masz panele z tą rozdzielczością , możesz sam sprawdzić: http://chomikuj.pl/jamot/...+skorki/Pulpity Oczywiście może być potrzeba zmiana nazwy karty w plikach.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 2018-09-12, 10:46   

Dziekuję.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10