Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO Spirit 7500 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2018-08-23, 14:24   

https://www.hjgode.de/dev...ript-Manual.pdf
strona 28, p 9.6.10

Mozesz popróbować :-)
Nie wiem tylko co miało by wywolać to polecenie,bo skrypt jest wykonyany po kolei przecież.
Jakas pętla czasowa uruchamiajaca to polecenie np co sekundę ?? , ale potem trzeba czymś z tej pętli wyjść, np wykorzystując 9.6.4 i 9.6.5. i powyjsciu z petli ponownie odpalic iGO skryptowo.
Byc moze można prosciej :-)

P.S ewentualnie zasymulowac klikanie co np. sekundę w krzyzyk na oknie ( 9.8.1 ) ale tez z wyjściem z pętli ( znając położenie krzyzyka )

Czy najprosciej.. czekac określony czas ( sprawdzony wczesniej, i dopiero wtedy zasymulowac kliknięcie na komunitak , czy na krzyżyki powtornie uruchomić program
Poczytaj dostępne mozliwosci
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 392
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-08-23, 17:28   

no_taki,
Dzięki, będę kombinował.
Nie wiem, czy ja źle opisałem problem, czy Ty mnie źle zrozumiałeś :-)
Po uruchomieniu navi, pierwsze kliknięcie w ikonę Igo powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie, po skasowaniu komunikatu ponowne kliknięcie w ikonę - nie ma błędu i program działa. Miałem na karcie 3 wersje Igo, kliknięcie w ikonę któregokolwiek z nich powodowało komunikat o błędzie, skasowanie komunikatu i działa każdy z nich.
no_taki napisał/a:
skrypt jest wykonyany po kolei przecież

Na koniec skryptu dodam polecenie uruchomienia Igo, potem skasowanie komunikatu i panel będzie działał normalnie, bo błąd wyskakuje jednorazowo, potem już go nie ma, az do wyłączenia navi.

[ Dodano: 2018-08-23, 19:08 ]
no_taki napisał/a:
Czy najprosciej.. czekac określony czas ( sprawdzony wczesniej, i dopiero wtedy zasymulowac kliknięcie na komunitak , czy na krzyżyki powtornie uruchomić program
Poczytaj dostępne mozliwosci

Właśnie takie "coś" chcę zrobić :mrgreen:
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2018-08-23, 18:17   

Bodek63 napisał/a:
Na koniec skryptu dodam polecenie uruchomienia Igo, potem skasowanie komunikatu i panel będzie działał normalnie

Własnie nie :-)
Jak pisałem.. skrypt wykonuje się po kolei, czyli NATYCHMIAST po komendzie RUN zostanie wykonane polecenie o skasowaniu komunikatu, a skoro komunikatu jeszce nie ma ( przeciez iGO uruchamia się chocby poł sekundy przed pojawieniem się komunikatu ) , to polecienie pójdzie w powietrze , co najwyżej wywalając skrypt ( tego nie wiem ).
Alby polecenie zostalo poprawnie wykonane musi zostac wywołane juz po pojawieniu sę okna komunikatu i stąd moje dywagacje :-)
A że skrypt nie wie kiedy okno się pojawi ( mam pomysł na to wykorzystujacy deaktywację okna iGO po pojawiniu się na wierzchu okna komunikatu , ale nie mam możliwości go sprawdzić, bo nie mam wersji programu wywalajacej błąd ) wiec trzeba kombinować, chyba najłatwiej poleceniem WAIT z czasem zwłoki większym od czasu, od kliknięcia w ikonę iGO do pojawieniu się okna komunikatu

P.S Gdybym miał taki program z błędem - napisalbym Ci taki skrypt, ale pisanie w ciemno , bez mozliwości przetestowania mija się z celem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 392
Skąd: Lubuskie
  Wysłany: 2018-08-23, 18:48   

Cytat:
A że skrypt nie wie kiedy okno się pojawi

Okno pojawia się prawie natychmiast, myślę że 2-3 sek zwłoki wystarczy.
Problem tkwi głębiej, bo brat melduje, że Igo nie pamięta ustawień.
Gdzieś o tym było, muszę poczytać :-(
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2018-08-23, 19:02   

Możesz na poczatek sprobować opcji najprostrszej
Kod:
Run("\............... ")
Sleep(2000)
Kill("iGO.exe")
Sleep(1000)
Run("\............... ")


Oczywiście dane mają być Twoje
Jesli skillowanie igo nie pomoże, zamiast kill igo spróbuj symulowania klikniecia w okno komunikatu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 9