Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:18
iGO TRUCK na Androida
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-08-10, 15:17   

geranium napisał/a:
wystarczy wyznaczyć trasę, poczekać aż "ustabilizuję się" GPS i wszystko..

Swoj screen zrobilem bez sygnalu GPS
Wyznaczyłem trasę ,kiedy pojawiła się mapa klik na strzalekę opcji w prawym dolnym roku i wybor "plan trasy".
Tyle

P.S kolego, piszesz że wyznaczyles trase identyczną do mojej ( cel ten sam ).
Ile punktów trasy Ci pokazało ( zaznaczyłem na screenie ze u mnie ponad 150 )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2122
Wysłany: 2018-08-10, 15:22   

no_taki napisał/a:
Swoj screen zrobilem bez sygnalu GPS


tak to jest jak się czyta posty bez okularów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

przeczytaj kilka postów wyżej w czym problem
  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-08-10, 15:24   

sprawdzilem z sygnałem.
Po kliknięciu w ikone manewru jest dokłądnie to samo.
Pelna lista z mozliwością przewinięcia ponad 150 punktów, oraz mozliwoscią wyboru wyswietlanych na niej informacji po kliknięciu w strzałke opcji.

P.S czlowiek uczy się cale zycie....
Dopiero zauwazyłem, ze long click na ikonie manewru wywołuje ekran stanu satelitów przy zlapanym fixie.
Przynajmniej w skinie pongo.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2018-08-11, 09:24   

w wersji od szwagier22 też nie działa przesuwanie listy ulic.

geranium napisał/a:
nad czym wy kombinujecie ?

wystarczy wyznaczyć trasę, poczekać aż "ustabilizuję się" GPS i wszystko..
inaczej zawsze będzie przeskakiwało bo "przelicza trasę"

PS a tak na marginesie jak wchodzisz w "plan trasy"?


z widoku głównego klikam na strzałkę z manewrem do góry po lewej, ale podobnie zachowuje się jak wejdę w podsumowanie trasy - info o trasie.

w plikach z iGO_Gift_9.18.27.687519_Kajoe_Pongo 8-3-2018 SDcard version and Internal version z gpspower zmieniłem tylko plik apk na iGO_Israel_Gift_9.18.27.658108.make.sys i zaczęło działać przesuwanie listy ulic chociaż nie zawsze, czasami lista lubi sama wrócić na początek ale za to już teraz wyjątki a nie standard. Zrobiłem na tym wczoraj trasę 200km i wszystko działa ok. Podczas jazdy lista zawsze dała się przesuwać ale czasami (raz na 50km) potrafi zgubić sygnał gps i pokazać że jadę w odwrotnym kierunku.

wszystkie pliki w katalogu ux są potrzebne? mogę skasować katalogi ux_default, ux_alt? są w nich tylko pliki skin_changer.zip
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-08-11, 11:05   

caro86wlkp napisał/a:
mogę skasować katalogi ux_default, ux_alt? są w nich tylko pliki skin_changer.zip

Jesli nie uzywasz skinchangera te katalogi sa zbedne.
Musi pozostac katalog UX

UWAGA: apka z data.zip stanowia nierozlaczny komplet !!!!.
Jesli zmieniasz apke na inna wersje nalezy zmienić także data.zip na przypisany do nowej wersji , bowiem program może walic błędami w nieoczekiwanych momentach.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2122
Wysłany: 2018-08-11, 11:08   

jeszcze nigdy nie działał program prawidłowo gdy było pomieszane kilkanaście wersji w jednym..tym bardziej jakieś "super hiper internationale w kropki bordo"

każda wersja to plik instalacyjny do niego data.zip i dedykowany sys.txt (który można pozyskać z apk)

taki zestaw pracuje idealnie i bardzo szybko

co do twojego "problemu" przewijanie działa zawsze jeżeli "ikona następnego manewru" jest np. strzałka a nie kompas (pisałem wcześniej może mało precyzyjnie o pozycji gps)
podczas :jazdy: zawsze jest ikona inna od kompasu dlatego też zawsze dział przewijanie listy.

co do gubienia sygnału GPS to całkowicie inny problem..

caro86wlkp napisał/a:
wszystkie pliki w katalogu ux są potrzebne?

wymagane są tylko niezbędne resztę można wykasować na kożyśc dla działania programu np.help.zip jest niezbędny

moja propozycja - wykasuj sobie cały folder UX i zobacz co się stanie ?
  
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2018-08-12, 22:24   

no_taki napisał/a:
caro86wlkp napisał/a:
mogę skasować katalogi ux_default, ux_alt? są w nich tylko pliki skin_changer.zip

Jesli nie uzywasz skinchangera te katalogi sa zbedne.
Musi pozostac katalog UX

UWAGA: apka z data.zip stanowia nierozlaczny komplet !!!!.
Jesli zmieniasz apke na inna wersje nalezy zmienić także data.zip na przypisany do nowej wersji , bowiem program może walic błędami w nieoczekiwanych momentach.


już mam komplet data + apk z iGO_Israel_Gift_9.18.27.658108.make.sys i teraz nie gubi sygnału GPS ale nadal nie przewija listy jak stoje

geranium napisał/a:
co do twojego "problemu" przewijanie działa zawsze jeżeli "ikona następnego manewru" jest np. strzałka a nie kompas (pisałem wcześniej może mało precyzyjnie o pozycji gps)
podczas :jazdy: zawsze jest ikona inna od kompasu dlatego też zawsze dział przewijanie listy.

tu masz racje jak jest kompas to nie chce przewijać. podczas drogi działa wszystko ok.

geranium napisał/a:
moja propozycja - wykasuj sobie cały folder UX i zobacz co się stanie ?

też jest kompas i nie chce przewijać listy
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2122
Wysłany: 2018-08-13, 14:38   

caro86wlkp napisał/a:
geranium napisał/a: moja propozycja - wykasuj sobie cały folder UX i zobacz co się stanie ?

też jest kompas i nie chce przewijać listy


zadałeś pytanie
caro86wlkp napisał/a:
wszystkie pliki w katalogu ux są potrzebne?


i tego dotyczyła odpowiedź więc nie mieszaj

caro86wlkp napisał/a:
też jest kompas


wystarczy że będziesz się trzymał drogi i problemu nie będzie a nie kombinowł gdzieś na placu gdzie nie ma możliwości wyznaczyć trasę lub włącz sobie symulację
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11