Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape
Autor Wiadomość
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1052
Skąd: Turoń
Wysłany: 2013-12-15, 19:34   

matmac,
>>Tu<< masz wszystko
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
glibo 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 24
Wysłany: 2014-10-12, 22:45   

jaki jest najnowszy bootloader w tomtom go 730?ma ktos link
 
 
Trello
azymut


Dołączył: 12 Maj 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-05-12, 15:55   TT GO730

Witam, mam ww. sprzęt i chciałem wgrać sobie nowe mapy. Wersja Navcore to 8.351
Powinienem móc wgrać Central_and_Eastern_Europe_985_8158
Jednak nie odczytuje mi tej mapy... jakieś rady?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-05-15, 19:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2017-05-12, 17:48   

[b]Trello jak korzystam z mapy Europe_Zone_Central_985_8158 i jest wszystko ok.
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
Trello
azymut


Dołączył: 12 Maj 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-05-12, 18:52   

Kerik napisał/a:
[b]Trello jak korzystam z mapy Europe_Zone_Central_985_8158 i jest wszystko ok.

Jest to jakiś punkt wyjścia skoro Tobie działa... u mnie restartuje się nawigacja :/

@@
teraz cały czas mam info:
"Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu"

@@ Europe_Zone_Central_985_8158 - też nie hula...
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 964
Wysłany: 2017-05-13, 08:43   

Do Go 730 jest dedykowane (fabryczne) navcore wersja 9.510. Podłącz TT do komputera i programem TomTom Home uaktualnij navcore, następnie navcore spatchuj, wgraj mapę, proponuję Europe_Central_985_8155 albo całą EU: Europe_985_8155. Do folderu mapy wgraj pliki radarów i aktywuj mapę. GOTOWE.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-04, 22:57   

Witam koledzyy

Kupilem nawigacje tomtom go730. Posiada ona navcore 9.530 Chcialbym ją przerobic na tomtom truck Z tego co wyczytalem to musialbym zmienic navcore na ciezarowki tylko nie wiem na jaka wersje? Czy ta nawigacja da sie przerobic na mapy na ciezarowke. i jakie sa najnowsze mapy teraz na ciezarowke?
pozdrawiam
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 964
Wysłany: 2018-02-05, 09:22   

Go 730 działa z mapami Truck. Zaopatrz się w kartę 4 GB SDHC. Pamięci wbudowanej TT nie ruszaj. Truck-a wgraj na kartę. Navcore 9.702 >>LINK<<. Mapa:Europe_TRUCK_1000_8640 >>TU<<. Navcore należy spatchować a mapę aktywować. Wszystko opisane w poradniku na forum. Jeszcze radary można wgrać do mapy >>KLIK<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-05, 19:20   

dziekuje kolego za pomoc.
pozdrawiam

[ Dodano: 2018-02-05, 19:43 ]
a navcore to recznie zaktualizowac czy za pomoca programu tt home. jezeli recznie to poprostu kopiuje sie pliki na pamiec urzadzenia??
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 572
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-02-05, 23:18   

bobi74 napisał/a:
a navcore to recznie zaktualizowac czy za pomoca programu tt home. jezeli recznie to poprostu kopiuje sie pliki na pamiec urzadzenia??


stif45 napisał/a:
Pamięci wbudowanej TT nie ruszaj.

i tyle
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
stah300 
młodszy inspektor GPS
quo vadis


Wiek: 26
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2018-08-10, 01:49   

Hej, mam problem z TT Go 750

Dostałem nawigację ze starszą mapą truck odpalaną z karty pamięci.
Po wycięciu karty, podpięciu do komputera i ponownym włożeniu już nie startuje.
Komunikat "nie można używać tej mapy w tym urządzeniu"
Co ciekawe przestała też startować mapa z urządzenia (urządzenie nie było podpięte do PC - nie posiadam kabla)

Czytam sobie forum, wychodzi na to, że mapa nie jest aktywowana etc.
Szukam info nt. NC
jest wersja 9702

Pobrałem więc nowe mapy (Europe_TRUCK_1011_8983)
Skopiowałem dane z tej karty na drugą, podmieniając jedynie folder z mapami.
Podjąłem próbę aktywacji:

fastactivate z marca br.
wrzucam do głównego katalogu na kartę pamięci (ew. próbowałem do katalogu z mapą)
użyłem pierwszych trzech opcji programu
nie było żadnego komunikatu błędu

po włożeniu karty do urządzenia, mam ten sam błąd "nie można używać tej mapy w tym urządzeniu"
Tylko z cyferkami nowej mapy ;)


podjąłem drugą próbę
znalazłem nieopisany konkretnie nazwą keygen do map truck (prawdopodobnie Easyusetool by TTuser)
numer urządzenia wygrzebałem z pliku ttgo.bif
w teorii też bezbłędnie
a w urządzeniu ciągle ten sam błąd

mamy na to jakiś sposób?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2018-08-10, 06:22   

Przede wszystkim;
1. Masz dane META dla tej mapy?
2. Generuje się plik DCT?
stah300 napisał/a:
Po wycięciu karty, podpięciu do komputera i ponownym włożeniu już nie startuje.
Komunikat "nie można używać tej mapy w tym urządzeniu"
Co to konkretnei znaczy? Włożyłes karte do czytnika w kompie, wyjąłes i juz stara mapa z urządzenia nie działa? A bez włozonej karty uruchamia sie oryginalna mapa?
_________________

 
 
stah300 
młodszy inspektor GPS
quo vadis


Wiek: 26
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2018-08-10, 09:57   

1. Tak
2. Tak

Dokładnie - wyciągnąłem kartę z nawigacji, podpiąłem kartę do komputera żeby zgrać dane. Włożyłem znowu do nawigacji i już nie ruszyła, dając tylko wspomniany wcześniej komunikat.

Mapa z urządzenia też nie startuje, ten sam komunikat.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10