Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki tablet - jako GPS
Autor Wiadomość
gosebus
azymut


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-26, 19:00   

Urządzenie ma tylko służyć do automapy, zakładam że będzie chodzić płynnie. Czyli nie trafię na minę kupując ten sprzęt?
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2013-09-26, 19:09   

poszukaj jakichś recenzji
_________________
Modecom MX3
 
 
gosebus
azymut


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-27, 16:46   

google nic nie znalazło. dziś kupiłem tego tablecika i tak:
- system chodzi średnio
- ekran dotykowy jest baaardzo kiepski, mam problemy żeby coś wcisnąć (nie wiem jak będzie podczas ew. jazdy samochodem)
- dzięki kiepskiemu dotyku trzeba się mocno nagimnastykować aby kliknąć w ikonkę lupy w automapie, czasem i trzeba 10 razy kliknąć aby weszło :/

na + całkiem ok wygląd i jakość (poza tym, że jak się klika w ekran to automatycznie obok pojawia się przebarwienie aż do "szarego koloru") oraz automapa jak się okazało na 422dni

- nie rozumiem czemu to wszystko tak wolno chodzi - dla porównania moj tel. HTC desire S ma procesor 1Ghz i 595 RAMU wyś. 800x480 śmiga jak burza, a ten tablet ma procesor 1,5 Ghz, reszta parametrów oraz system taki sam i trchę lipa jest :roll:
 
 
mateusz16 
Waypoint


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 17
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-06-10, 12:02   

Witam, może ktoś polecić tablet na Androida na którym mu dobrze działa Igo? W najbliższym czasie rozpoczynam pracę jako kierowca. Niedawno jeździłem trochę i korzystałem z tabletu Lenovo Yoga 2 8 cali, ale na tym urządzeniu Igo nie chce działać prawidłowo. Poleci ktoś sprawdzonego przez siebie, aktualnie używającego tabletu pod Igo? Może być od 7 do 10 cali. Z góry dziękuje
 
 
 
mateusz16 
Waypoint


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 17
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-06-10, 14:40   

Ile ten tablet wytrzymuje na baterii? Da się z niego oglądać też filmy?
Czekam również za innymi propozycjami.
 
 
 
Westin
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2015-08-27, 21:57   

A coś w rozmiarze 8 - 9 cali? Tylko nie Asus, mam uczulenie na tą firmę.

Mój obecny NavRoad Leeo S po trzech latach dosłownie dogorywa. A po czterech nawigacjach 7 cali dochodzę do wniosku, że potrzebuję troszkę większy ekran, więc zaryzykuję przeskok na Androida. Podobno iGO i AutoMapa już sprawnie chodzą na nim.

Dodano: 2015-08-29, 10:03
Może ktoś miał styczność z:

Adax 8JC2, 7.85" za 331 zł (jest on coś wart?),
Lenovo A5500, 8" za 511 zł (nalazłem pochlebną recenzję),
Manta MID902, aż 9" za 307 zł (jako jedyna nie ma matrycy IPS).

Najtańszy ModeCom to FreeTAB 9000, 8.9" za 721 zł, ma rozdzielczość 1920×1200 i procek Intela, dlatego jest 2× droższy. Raczej nie warto kupować go tylko do nawi.

Do każdego trzeba doliczyć za uchwyt i ładowarkę.

A może inne typy?
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-03-16, 11:48   

Witam
Czy ktoś korzystał z Samsunga Galaxy Tab 7.0 SM-T285 i automapą z karty pamięci?
Jak się sprawuje?
Jaki uchwyt do szyby dokupić?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18621
Wysłany: 2017-08-04, 17:10   

Jak obiecałem w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30907 - opisuję Navitela T700

Pamięć 16GB, z tego jakieś 10GB dla użytkownika, RAM 1GB, Android 6.0. dwa sloty SIM + 1 na kartę microSD
Zrobiona trasa 1600km, połowa na NaviExpercie, połowa na Primo
Czytelność ekranu - podobnie jak w MX3, ale mniejszy kąt widzenia, od 45 stopni robi się dość ciemny. W przeciwieństwie do kilku innych tabletów m.in. Prestigio PMT3277 okulary polaryzacyjne (używamy oboje z żoną) praktycznie nie wpływaja na jasność ekranu.
Czułość odbiornika GPS bez zastrzeżeń, odbiornika GSM również.

Trzeba tylko uważać na przyciski głośności - jedno dotknięcie i w Primo znika głos TTS, ale wymyślę jakąś osłonkę zintegrowaną z osłona przeciwsłoneczną (prawie pasuje moja stara z ModeComa)
Fabryczna ładowarka (wg opisu 2A) daje sporo poniżej i przy pełnym podświetleniu ekranu + GPS + transmisja danych 3G bateria spadała o 1% na 5 minut. Ładowarka tego typu dawała nadwyżkę prądu (poziom naładowania rósł o jakieś 15-20% na godzinę). Ale za to zakłócała radio, więc w końcu kupiłem normalną ładowarkę samochodową HAMA 2,5A

I jeszcze jedno: jeżeli po włożeniu karty SIM nie będzie się Wam chciało zamykać klapki, to nie zdziwcie się, jak nie złapie sygnału GPS - bo w klapce jest antena... (trochę mi zajęło zrozumienie, czemu nagle przestał odbierać sygnały).
Ciekawostka: fabryczny uchwyt pełni tez funkcję podstawki gdy używamy Navitela jako tabletu/telewizorka

Szczegółowe dane na stronie producenta

[ Dodano: 2018-08-03, 21:30 ]
Mały problem po jeździe w 34stopniach - po ok 3 godzinach w pełnym słońcu (nawi na przedniej szybie, więc prawe cały czas grzało ja słoneczko) zaczęł gubic fixa, jakby siadał moduł GPS.
Położyłem na dolnej konsoli, w cieniu i szybko navitel odzyskal wigor. Ale nie za bardzo mogłem zerkac na ekran, na szczęście naviExpert dobrze prowadzi głosowo
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: 2018-08-03, 20:37   

W takich upałach niestety kazdy sprzęt będzie wariował ( a przynajmniej większość )
Jechaem ode mnie do Zakopca i z powrotem... SGS8 wyjęty z oslony nagrzał sie przez szybę do jakis circa 60 stopni, z czego, jak przypuszczam , przede wszystkim na skutek upału za szybą.,Do tego stopnia, ze urządzenie zaczęlo sie resetiwać.

Uważajcie koledzy by w tych upałach nie stopić sprzętu :-)
P.S Klima dzialała
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2186
Skąd: PL
Wysłany: 2018-08-03, 20:52   

ciekawe od czego jest nawiew na szybę ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: 2018-08-04, 09:06   

geranium napisał/a:
ciekawe od czego jest nawiew na szybę ?

no_taki wcześniej napisał/a:
Klima dzialała
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2186
Skąd: PL
Wysłany: 2018-08-04, 11:37   

i co z tego że klima działa jeżeli w trybie "auto" dla zwiększenia efektywności dmucha na nogi :mrgreen: :mrgreen:


z mojej strony koniec tematu - wszystko jasne
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18621
Wysłany: 2018-08-04, 12:26   

Klime mam ręczną, nadmuch idzie na przednią szybe, ale urządzenie jest na długim uchwycie i zimny podmuch do niej nie dociera, za to słońce i owszem.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5559
Wysłany: 2018-08-04, 12:47   

jacekp1313 napisał/a:
Klime mam ręczną, nadmuch idzie na przednią szybe, ale urządzenie jest na długim uchwycie i zimny podmuch do niej nie dociera, za to słońce i owszem.

Dokladnie mam tak i ja.
Dmucham zawsze na przednia szybe, bo jak na siebie ro zwyczajnie rece mi marzna .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1067
Wysłany: 2018-08-04, 14:28   

A ja mam zamontowany uchwyt na kratce który daje powietrze do wnętrza ten po środku na desce rozdzielczej i sprzęt jest zawsze :-) zimny
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9