Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Map Factor ze sklepu Play
Autor Wiadomość
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 557
Wysłany: 2018-07-28, 22:22   Map Factor ze sklepu Play

Ktoś tego uzywa? Niby ok, jest piękny fix Gps, ściąga mapy, wyznacza trasę, symulacja działa. Jest tylko jeden "mały" problem. W realu nie nawiguje. Jaka przyczyna? Za chiny nie mogę dojść. pozdr
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 695
Wysłany: 2018-07-29, 00:34   

hipeck napisał/a:
W realu nie nawiguje.

A czy rzeczywiście "łapie" tego "fixa"? Może nie potrafi wyznaczyć Twojej pozycji i dlatego nie "nawiguje"?
Może ten "fix" to tylko symulacja? :mrgreen:
A może jeżeli "w realu nie nawiguje" to może ma jakiś "specjalny" przycisk który wymusza tą nawigację a którego Ty nie używasz bo dostęp do niego "jest ukryty" i nie użyłeś go do rozpoczęcia "podróży".
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 558
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-07-29, 08:51   

Używałem programu w wersji na WinCE.
Jakość działania z darmowymi mapami z Open Street Map:
- dokładność i zawartość map 8/10
- wyznaczane trasy 3/10

Może coś poprawili.

A co do twojego problemy. Jak włączyłeś symulację, to nie rozpoczniesz nawigacji dopóki nie dotrze do celu lub jej nie zatrzymasz.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

curva dei pedali

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 557
Wysłany: 2018-07-29, 10:53   

Oczywiscie nie włączam symulacji. W zakładce narzędzia pięknie pokazuje fixa z kilkunastoma satelitami. Mam jakieś tam pojęcie o programach nawigacyjnych. Używałem ich sporo. pozdr
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 558
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-07-29, 13:55   

Więc kliknij nawiguj i w drogę.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

curva dei pedali

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 854
Wysłany: 2018-07-29, 14:04   

hipeck napisał/a:
W zakładce narzędzia pięknie pokazuje fixa z kilkunastoma satelitami.

To musi być świetny program, a także super sprzęt. Pewnie korzysta z GPS, Glonass a także Galileo.. ;-)
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 557
Wysłany: 2018-07-29, 14:26   

Tablet Samsung Galaxy tab2 z modemem 3G. Mimo ładnych kilku lat spisuje się jak trzeba, a odbiornik Gps ma świetny. Rudas - rzecz w tym, że klikam nawiguj i nie dzieje się nic. pozdr
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 854
Wysłany: 2018-07-29, 14:57   

Z ciekawości zainstalowałem na Galaxy S8. Marny fix z 10 satelit, trasę wyznacza i nawiguje.
Jest to najgorszy program nawigacyjny z jakim miałem styczność. Wyznaczanie trasy to żenada.
Przecież darmowy Waze jest o kilka klas lepszy. Oczywiście odinstalowano to badziewie.
 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 102
Wysłany: 2018-07-29, 19:44   

szwagier22 napisał/a:
hipeck napisał/a:
W zakładce narzędzia pięknie pokazuje fixa z kilkunastoma satelitami.

To musi być świetny program, a także super sprzęt. Pewnie korzysta z GPS, Glonass a także Galileo.. ;-)

Mój staruszek Huawey G526 przed chwilą: fiksuje na podstawie 17 z widocznych 24 GPS i Glonass
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2332
Skąd: Google
Wysłany: 2018-07-29, 19:53   

hipeck napisał/a:
Tablet Samsung Galaxy tab2 z modemem 3G. Mimo ładnych kilku lat spisuje się jak trzeba, a odbiornik Gps ma świetny.
Może nie kompatybilny z aplikacją.
_________________
Poradniki
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-07-29, 21:45   

hipeck napisał/a:
Tablet Samsung Galaxy tab2 z modemem 3G. Mimo ładnych kilku lat spisuje się jak trzeba, a odbiornik Gps ma świetny.

Byc może Tab2 na swietny. Tab3 miał tragiczny odbiornik GPS ( same z nim problemy ) a tab4 ( ktory mam ) ma mocno przeciętny.
Nie neguje absolutnie , że Twój sprzęt lapie szybko w tym programie fixa, ale pomijajac inne kwestie techniczne - sprawdź czy go aby nie gubi. To by moglo tlumaczyć brak możliwosci nawigowania.

P.S Gubienie fixa to niestety bolaczka tej serii tabletów .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 557
Wysłany: 2018-07-29, 22:30   

Pracowało już na nim kilka programów i na kazdym Gps pracuje znakomicie. Mniejsza o to. Zainstalowałem to z ciekawości bo uzywam przede wszystkim AutoMapy. pozdr
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2332
Skąd: Google
Wysłany: 2018-07-30, 09:49   

Na LG K10 aplikacja działa prawidłowo. Wyznacza i nawiguje. Zainstalowałem aby zobaczyć co to takiego jest i usunąłem .
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9