Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:15
Mio S470 (Spirit/Navman)
Autor Wiadomość
jarn 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-09, 11:23   Mio Navman 470

Witam.
Po podmianie katalogu na inny prog. nawigacyjny. Wszystko się odpala program także, ale jest problem taki że po podłączeniu USB do kompa nie wykrywa nawigacji. Problem w tym że nawigazja ma flash wbudowany, a muszę dograć jeszcze pliki. Czy jest jakaś możliwość wgrania ROMu oryginalnego, czy jakiś inny sposób ? Jest na niej WinCE, z wyglądu podobna jest nawigacja do Moov m400.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-09, 16:56   

A czy nawigacja łączy się z kompem przez ActiveSync(jeśli masz na kompie XP) lub Windows Mobile Device Center(jeśli masz Vistę lub 7)?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jarn 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-09, 17:10   

Właśnie nie łączy. I bodajże nie działał pod ActiveSync. Był dostęp tylko jako storage disk. A teraz nic. Rozładowałem baterię i nic to nie dało.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-09, 17:15   

jarn napisał/a:
I bodajże nie działał pod ActiveSync

Przepraszam ale nie bardzo rozumiem. Przez ActiveSync nawigacja nie będzie widoczna w Mój komputer jako dysk wymienny. Po uruchomieniu AS powinna nastąpić synchronizacja a jeśli nie następuje automatycznie robi się to ręcznie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jarn 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-09, 18:19   

Nie działała tylko jako dysk zewnętrzny. Mam ActivSync i by zareagował po podpięciu urządzenia, tak przynajmniej zawsze robił z innymi urządzeniami. Ogólnie to zmieniłem nazwę pliku mapy oryginalnej. Wyłączyłem i włączyłem navi, aby sprawdzić czy się uruchomi. Zadziałało czyli mapa oryginalna nie wystartowała, więc podłączyłem i wgrałem AM. AM odpalił ale nie dograłem mapy, teraz już nic nie mogę dograć.
Może wgranie na nowo firmware, tylko jak i jaki? Navi ma 2GB wbudowane, więc nie mogę sobie ich wyjąć jak kartę.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-09, 18:29   

jarn napisał/a:
Może wgranie na nowo firmware, tylko jak i jaki?

Jaki to może i byłby mniejszy problem. Większy to brak połączenia.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kamyk719
azymut


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-11, 22:49   Mio Navman 470 możę ktoś coś podpowie.

Problem w tym że posiadam tą nawigacje ale nie mam płyty.Potrzebuje dograć język polski no i jakieś mapy.Nawigacja nie komunikuje się z mio more deskop 2.Nic nie moge znaleść w necie na temat tej nawigacji jak i czym to dograć.Pytanie także czy będzie wskółpracować z innym softem z innego mio.Navdesk wykrywa ale nie możę zrobić aktualizacji.Jakieś pomysły dzięki z góry i sorki za błędy.
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2011-01-13, 20:38   Mio S470 (Spirit/Navman)

Witam.
Mam pytanko:

1. Czy udało się komuś odblokować Mio S470 ?
- jest podobny do M400,
- wykrywany jako StorageCard (pamięć masowa),
- ( 2GB pamięć wbudowana, bez slotu SD, oprogramowanie: MIO Spirit (470_Europe), wydanie: K, Build:7.00.0111, 2010-05-17),
- format map, np. : \navman\maps\PL990TA1500013A.map
(czyli: ... TeleAtlas-v09.0950);

2. A może ktoś z szanownych kolegów ma nowsze mapy ?

Z góry dziękuję za każda pomoc.
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9748
Wysłany: 2011-01-13, 20:45   

Mirkok, http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2011-01-14, 18:38   

Dzakus napisał/a:
Mirkok, http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

OK, już zamieszczam dodatkowe dane.
Dodam jeszcze, że urządzenie zostało kupione we Francji
Tu są fotki:
Kod:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d174a4476f0b8b81.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d7f01037c1fac0a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7c400486558133b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c27520274f59f0e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df493af16e361c06.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d4d2653ccd0c492.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82e211ecce54dc68.html
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 254
Wysłany: 2018-07-25, 23:48   

Witam czy jest dostępne odblokowanie ???
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18613
Wysłany: 2018-07-26, 05:52   

Tak, wątek o SEEKER
_________________

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 254
Wysłany: 2018-07-26, 07:40   

seeker można jaśniej ????
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18613
Wysłany: 2018-07-26, 20:44   

Wątek o odblokowaniu na SEEKER - szukaj na pierwszej stronie działu o Mio serii S
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11