Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NaviHeaven NA-7195 nie dziła dotyk
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18583
Wysłany: 2018-07-20, 19:42   

Scaliłem
_________________

 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-20, 23:44   

no_taki napisał/a:
Kolego, jesli dobrze przeczytalem moduł GPS_Box_2 nie obsluguje kart SDHC i dziala pod winCE5, więc nie poszalejesz z nawigacja.
Chyba że tylko na Polskę

hyyto by tłumaczylo i rozwiązywało częściowo problem
Wiesz czy można do tego radia dokupić lepszy GPS > ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-07-22, 12:25   

to znalazłem i na podstawie tego pisalem:
http://naviheaven.pl/box2.pdf
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-23, 16:54   

no_taki napisał/a:
to znalazłem i na podstawie tego pisalem:
http://naviheaven.pl/box2.pdf

też to czytałem Zainstalowałem wybrane regiony AM na kartę SD 4 GB
Dalej lipa Nie działa dotyk Myślę że trzeba dobrać się do modułu gps i zaktualizować win CE
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5444
Wysłany: 2018-07-23, 18:20   

robo1973 napisał/a:
Zainstalowałem wybrane regiony AM na kartę SD 4 GB

O ile mnie pamięc nie myli 4GB to juz SDHC, a SD jest do 2 GB
Jelsi sie mylę prosze o poprawkę
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-25, 13:57   

SD max to 4GB Taką kupiłem

Więc tak
- zamontowałem kart SD i automapę
- skalibrowałem ekran
Działa ale pod warunkiem że jak włączę nawigacje w radio NAVI to muszę zresetować moduł GPS bo inaczej nie działa dotyk

Czyli najpierw radio potem navi i reset modułu gps Tak jakby nie miał problem moduł z załadowaniem sterownika dotyku do nawigacji

Sprawdziłem Mam jednak winCE 5.0 Po wejściu do eksplorera dotyk win CE nie działa. Trzeba zrestartować moduł GPS i zaczyna działać Dziwne bo kiedyś działa bez problemu a ja nic nie grzebałem. Może to wina sterownika jakiegoś ?

Zauważyłem ze zawsze po uruchomieniu automapy przyciskiem NAVI lib ikoną z radia nie działa dotyk na automapie i winCE 5.0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9