Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja do 300-400zł
Autor Wiadomość
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 780
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2017-12-14, 13:50   

Czyli :
zostawiasz włączony tablet podłączony do zapalniczki
włączasz zapłon i tablet sięuruchamia.właczasz GPS program navi i BT
tablet działa jako navi
wyłączasz zapłon i tablet się wyłącza ?

Chodzi mi o to aby do maximum zminimalizować potrzebę klikania w tablet aby po wejściu do auta odpaleniu mieć działającą nawigacje.

Mocno zastanawiałem sie nad navitel 500G.Ale boje sie ze 1 Gb ramu nie da rady np. z Waze i Yanosik jednocześnie.
Ostatnio zmieniony przez prenrzyk 2017-12-14, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
birkin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-12-14, 14:00   

Mam pytanie odnośnie nawigacji ze slotami na kartę pamięci. Czy jak włożę kartę pamięci z automapą (np. do Mio) i po ustawieniu żeby startowała z karty to nawigacja musi być mimo wszystko odblokowana czy nie musi być odblokowana? I czy ewentualnie wszystkie nawigacje ze slotem na kartę pamięci nie muszą być odblokowane żeby korzystać z innych map na karcie?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 734
Wysłany: 2017-12-14, 14:22   

birkin napisał/a:
I czy ewentualnie wszystkie nawigacje ze slotem na kartę pamięci nie muszą być odblokowane żeby korzystać z innych map na karcie?

Jeżeli w nawigacji (urządzeniu) jest opcja wyboru programu nawigacyjnego (ścieżki do pliku *.exe) to raczej to urządzenie jest tak jakby odblokowane i nic nie trzeba robić. Wystarczy włożyć kartę do czytnika, w opcjach urządzenia wybrać (wskazać) plik programu który chcemy aby pracował i to praktycznie wszystko.
 
 
birkin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-12-14, 14:27   

A czy ta informacja jest podana na opakowaniu lub w specyfikacjach?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 734
Wysłany: 2017-12-14, 18:43   

birkin napisał/a:
A czy ta informacja jest podana na opakowaniu lub w specyfikacjach?

W specyfikacjach to nie wiem czy jest podane, czasami spotykałem taką wzmiankę że jest "otwarty system Win CE", ale w instrukcji na pewno jest opis menu urządzenia i do czego służą jego poszczególne funkcje.
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 559
Wysłany: 2017-12-14, 22:20   

Przeważnie trzeba odblokować. Mio na pewno. pozdr
 
 
rolmik 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 16
Skąd: Oława/Wrocław
Wysłany: 2018-07-07, 22:10   nowa nawi do osobówki

witam szukam nowej nawi bo dotychczasowy lark 43,1 trochę za mały i zaczyna zawieszać się w tirze mam modecoma sx7.0 z igo i jestem zadowolony ,a co możecie jeszcze polecić na następce larka dobrze by było żeby podpowiadał alternatywne trasy i utrudnienia w ruchy
_________________
nodecom sx7,1 + igo primo
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11