Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon Mobile Navigator 7.7.5 (N 70 Premium Live)
Autor Wiadomość
Maru22 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 187
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-03-18, 22:06   

Witam
Dawno już nie gościłem na tym forum.
Próbuję uruchomić oprogramowanie Navigon na SmartGps SG720 i natrafiłem na ścianę, której nie mogę przebrnąć. Program uruchamia się do momenty ładowania map i wywala błąd "Aplication navigon.exe encountered a serious error and must shut down". W tle pod komunikatem widać przyciski uruchomionego programu. Wygląda na to, że jest problem z otwarciem map, bo przy ich braku jest informacja o ich nieobecności, nie wyskakuje błąd programu. Próbowałem z różnymi mapami i przypisanymi do ich wersji plikami *.nfs
SG720 pracuje pod Win CE6 z 128 MB pamięci. Jeśli komuś udało się uruchomić Navigona na tym urządzeniu, to proszę o jakieś wskazówki. Wszystkie ustawienia sugerowane na forach ustawiłem poprawnie (tak mi się wydaje).
_________________
NV45
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2014-03-19, 21:23   

A ścieżki dostępu do plików?? plik patch edytowałeś??

bez niego cuda będą się działy
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
Maru22 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 187
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-03-19, 21:53   

Witam....
Ścieżki dostępu do plików mam ustawione prawidłowo na SDMMC.
co do " plik patch edytowałeś?? " - masz na myśli plik ApplicationSettingsPathes.xml ?.

Tydzień zmagań :shock: :
Po prześledzeniu wielu pozycji forum udało się uruchomić na SG720 wersję Navigona ( jak w temacie ), choć łatwo nie było ( sporo zależy od posiadanego urządzenia GPS ) :-) .
_________________
NV45
 
 
pirania1961
azymut


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-04-14, 15:03   

Witam. Uruchomiłem Navigona 7.7.5 wince6 na Goclever 5080 mapy odpalają jakby ktoś chciał to moge napisać co i jak pozdrówko
 
 
aropi
Waypoint


Dołączył: 08 Paź 2013
Posty: 99
Wysłany: 2014-04-15, 08:33   

Mnie na NavRoad Leeo 7 cali WIN6 nie poszedł był... :evil: Jak to zrobiłes?? :idea:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2014-04-15, 09:52   

Sprawdź:
plik hardlaeyer.dll
ścieżki w XML
kompletność plików w folderze z mapami

A w czym problem?
_________________

 
 
pirania1961
azymut


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-04-15, 11:12   

Podmieniłem plik hardlaeyer.dll z ver. 7.7.6 i działa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2014-04-15, 12:03   

Cytat:
Wysłany: 2012-07-22, 13:37
normalnie w tym programie sa dwa - jeden jest oznaczony hardlayer5.dll a drugi hardlayer6.dll.
_________________

 
 
cherubin
azymut


Dołączył: 02 Mar 2017
Posty: 3
Wysłany: 2018-06-24, 10:29   Navigon 7 7 5 nie wyszukuje adresu.

Witam, posiadam chińskiego RNSa pograłem Navigon-a dedykowanego to rozdzielczości RNSa wg instrukcji:
http://www.china-rns.com/...in-800x480-601/
Dodałem mapy Polski Q1 2018, polskie meny (niektóre tłumaczenia są nietrafione) i Kaśkę, ale nie mogę wyszukać żadnego adresu. Po wpisaniu liter nic nie podpowiada. Co może być przyczyną? Dodam, że ścieżki pozamieniałem na SDMMC.

[ Dodano: 2018-06-24, 11:29 ]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 10