Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modecom FreeWAY SX 7.1 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 268
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-03, 13:35   Modecom FreeWAY SX 7.1 i programy nawigacyjne

Witam. Do tej pory używałem Modecom FreeWAY MX2 a teraz Modecom FreeWAY MX3. Postanowiłem zmienić na coś większego (już nie te oczy) i padło na Modecom FreeWAY SX 7.1 Do tej pory byłem zadowolony z Modecom, wszystko działało AM, Igo Primo 2.4.1, BeckerREVO czy NextGen. Ale to wszystko chodziło w rozdzielczości 480x272, nowa navi działa w rozdzielczości 800x480. Chyba trzeba będzie zmienić Branding na taki co obsługuje tą rozdzielczość, nie wiem jak z data.zip Może ktoś dać namiar na potrzebne pliki do rozdzielczości 800x480 ? Ewentualnie co jeszcze trzeba dostosować do większej rozdzielczości ?
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.24, BeckerREVO1, Primo 2.4.1, NextGen. Samsung Galaxy S4 z kartą SanDisk Ultra SDXC 64GB
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-10-03, 13:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18547
Wysłany: 2017-10-03, 13:54   

Jak zmienisz data.zip, to od razu musisz zmienić plik EXE - bo oba razem to w zasadzie całe iGO. Poszukaj w linkowni wersji obsługującej Twoją rozdzielczość.

Poza tym na WinCE6 lepiej działają programy 9.6.5 czy 9.6.13 - na MX3 pięknie pracowało nawet 9.19.2
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5354

Wysłany: 2017-10-03, 15:04   

Najprostsza sprawa.
Podglądasz data.zip ( dwuklik na archiwum bez rozpakowywania !!!!! ) i patrzysz czy w folderze ui_igo9 ( ui_becker czy podobne ) znajduje się folder 800_480. Jesli tak - Twój program będzie dzialał na tej rozdzielczości.

To samo robisz w branding.zip i juz wiesz, czy branding tez będzie dzialał.
Identycznie robisz dla skina ( jesli go uzywasz ) i wiesz już wszystko

Dopiero jesli takiego folderu nie będzie w okreslonym archiwum - szukaj, pytaj etc....

P.S Oczywiście dla Primo, czy Beckera niezbede jest wprowadzenie zmian w sys.txt tam, gdzie wskazuje on rozdzielczość 480_272
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 268
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-03, 18:59   

no_taki napisał/a:
Podglądasz data.zip ( dwuklik na archiwum bez rozpakowywania !!!!! ) i patrzysz czy w folderze ui_igo9 ( ui_becker czy podobne ) znajduje się folder 800_480. Jesli tak - Twój program będzie dzialał na tej rozdzielczości.

Tak też i myślałem, ale niestety moje branding.zip w różnych wersjach iGo niestety są tylko w rozdzielczości 480x272 Skąd pobrac takie które obsługują inne rozdzielczości. Podobna sytuacja jest z data.zip. Do tej pory wszysko działa na Modecom MX3 ale jak kupie Modecom FreeWAY SX 7.1 to będzie kicha :-(
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.24, BeckerREVO1, Primo 2.4.1, NextGen. Samsung Galaxy S4 z kartą SanDisk Ultra SDXC 64GB
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9526
Wysłany: 2017-10-03, 19:17   

Krakus51 napisał/a:
Skąd pobrac takie które obsługują inne rozdzielczości.
Z linkowni - czytaj opisy , na przykład
Cytat:
Primo 9.6.5.278941
Minimalne CONTENT, rozdzielczości 480*272 i 800*480, polski głos TTS
Primo 9.6.13.321005
Minimalne CONTENT, rozdzielczości 320*240; 480*272 i 800*480, polski głos TTS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5354

Wysłany: 2017-10-03, 19:46   

Krakus51, Nadal kolego tylo bijesz piane .
NIKT Ci nie pomoże jesli nie napiszesz jaką wersję programu masz, czy jakiej oczekujesz
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 268
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-03, 20:13   

no_taki napisał/a:
Krakus51, Nadal kolego tylo bijesz piane .

Jaka piane bije ? Pytanie brzmiało o branding.zip i data.zip obsługujące rozdzielczość 800x480 i tylko tyle. Nie chcesz odpowiadać to nie pisz, zresztą już znalazłem potrzebne pliki w innych wersjach iGo. Inni nakierowali mnie bez złośliwości.
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.24, BeckerREVO1, Primo 2.4.1, NextGen. Samsung Galaxy S4 z kartą SanDisk Ultra SDXC 64GB
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4515
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-10-03, 20:20   

Krakus51 napisał/a:
Inni nakierowali mnie bez złośliwości.
no_taki napisał/a:
NIKT Ci nie pomoże jesli nie napiszesz jaką wersję programu masz, czy jakiej oczekujesz
I dalej nie wiemy jaką masz wersję programu, lub jakiej oczekujesz.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5354

Wysłany: 2017-10-03, 20:41   

Krakus51 napisał/a:
Inni nakierowali mnie bez złośliwości.

O czym Ty piszesz ??
Mam kilka wersji data.zip multi-resolution i uczciwie chcialem Ci pomoc, ale jak to zrobić, jesli nadal z niewiadomych przyczyn ukrywasz wersje programu.
A niestety - jak pisal jacek1313 - wersja data.zip jet dedykowana wersji programu :-(

Brandingu pod 800_480 nie mam . ale to maly problem, są koledzy , którzy Ci go podrzuą . Najwazniejsze by program ruszył.

Ale .. jesli inni juz pomogli, życzę powodzenia i wycofuję się z tematu :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 268
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-04, 10:38   

no_taki napisał/a:
A niestety - jak pisal jacek1313 - wersja data.zip jet dedykowana wersji programu :-(

I tu jest problem, sądziłem ze wystarczy tylko podmienić pliki odpowiedzialne za rozdzielczość i to wystarczy. Dlatego tak wolałem bo mam wersje iGo Primo 2.4.1 9.6.13.267029 (na niej jeżdżę) którą metodą prób i błędów tak skonfigurowałem że wogóle sie nie wiesza, używam ja kilka lat i jadąc np. ponad 1000 km nie wiem co to zawieszenie programu. Mam tam też UX które mi są potrzebne i mnie odpowiadają. Przejście na inna wersje spowoduje od nowa próby i błędy aby wszystko działało jak teraz. Ponieważ używam karty 32GB mam też Becker SR2 z pogodą oraz BeckerREVO z głosowym podawaniem adresów, ale to tez działa na rozdzielczości 480x272 Od razu mówię nie pytaj po co mi tyle skoro wszystkiego nie używam, po prostu bawiłem się tym i tak to zostało. Szkoda kasować skoro działa :-) resztę widać w stopce.
Być może źle odebrałem opinie o biciu piany, to sorry
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.24, BeckerREVO1, Primo 2.4.1, NextGen. Samsung Galaxy S4 z kartą SanDisk Ultra SDXC 64GB
 
 
sadamkusz
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 15
Wysłany: 2018-06-04, 01:17   TomTom WicCE 6 i Modecom SX 7.1

Czy komuś udało się uruchomić. Ja mam cały czas:
"Unable to start. Not enough memory is available"

1. Mapy 1000 sprawdzone i na innym urządzeniu działają też z wince 6.
2. Zgodnie z poradnikiem w emulatorze stworzona trasa.
3. Mapa aktywowana.
4. Próby i z karty pamięci SDMMC i z pamięci wewnętrznej ResidentFlash
5. Powiększenie pamięci z ilości w skrypcie z 70000 na większe nawet 130000 nic nie daje.

Czy komuś udało się uruchomić starego TOMTOMa na tym Modecomie 7.1 z wince 6?
Jak tak to proszę o wstawkę samej paczki ze swoim przykładem albo choć info, że się da.
THX
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1998
Wysłany: 2018-06-04, 18:53   

sadamkusz napisał/a:
"Unable to start. Not enough memory is available"

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39357
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5354

Wysłany: 2018-06-04, 18:59   

gmpl.. tak tylko z czystej ciekawosci ( bo pierwszy raz ogadam ten poradnik )
Wiem, ze to nie Twoj poradnik, ale PO CO w edytowanym pliku .mscr zmieniać scieżki bedące li tylko komentarzami ? ( p. 7 poradnika ) :mrgreen:

;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1998
Wysłany: 2018-06-04, 19:10   

no_taki napisał/a:
Wiem, ze to nie Twoj poradnik, ale PO CO w edytowanym pliku .mscr zmieniać scieżki bedące li tylko komentarzami ?

Widać ktoś się rozpędził :lol: a już szukałem, gdzie strzeliłem babola :shock: ;-)
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10