Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO Spirit 7500 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5614
Wysłany: 2018-05-28, 19:24   

Poczekaj , az koledzy potwierdza. Jak napisalem - absolutnej pewności nie mam, a przyczyną zawieszania moze byc tez blędna ściezka ktora wpisaleś
Nie badz w goracej wodzie kapany, bo uwalisz nawigację
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 19:28   

Nie no narazie czytam rózne artykuły. być może scieżke zle podałem

ProcessFile=\SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe

ta tez zawiesza.
ProcessFile=SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe

backup działa.nawigacja startuje tekze narazie poki co nie uwalilem jej ;-)

[ Dodano: 2018-05-28, 20:59 ]
Swoją drogą podczas instalacji Auto Mapy jest opcja wybrania urzadzenia (Mio 7500) i śmiga bez jakichkolwiek prób odblokowania wiec dziwi mnie fakt że sa tutaj na forum kombinacje z odblokowaniem. Jest dodatkowy pulpit z wyborem auto mapy bądź mio i wszystko smiga. Wiec jesli nie poradze sobie z mapa map przyjdzie mi przesiadka na auto mape.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18634
Wysłany: 2018-05-28, 20:20   

Wykorzystaj starter AM do uruchomienia Miomap.

Jak instalowałeś AM- na kartę? Jakie foldery powstały?
_________________

 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 20:30   

AM instalowałem na karte SD. Podczas instalacji zaznaczyłem Mio 7500. A foldery to
AutoMapa EU
default
ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp
ameustarter_mio_spirit_7500_w_uninst.ini
AutoMapa EU.md5

Mi chodzi o wgranie MapyMap i póki co nie wiem jak wykorzysac starter AM ;-)

Zmieniłem scieżki i startuje mapamap. niestety mam oryginalny plik z poprzedniej nawigacji wiec nie przetestuje bo nie moge juz zarejstrowac. teraz musze pokombinowac z ikona i tlem pulpitu no i jakos usunac AM
I szybkie pytanie: jak edytować plik ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp tak zebym mógł zmienić ikony nazwy i tło?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18634
Wysłany: 2018-05-29, 08:00   

Druga możliwość - zainstalować MM na SD i zmienic nazwę folderu na Automapa EU, a pliku EXE na taka, jaka ma plik EXE w folderze Automapa EU.

Wrzuc gdzies na siec cały folder DEFAULT z karty oraz screen z ekranu z tym dodatkowym menu. Z tego, co napisaleś, zrozumiałem, że instalacja dodatku dla Mio daje inne menu niż fabryczne?
Dario79 napisał/a:
podczas instalacji Auto Mapy jest opcja wybrania urzadzenia (Mio 7500) i śmiga bez jakichkolwiek prób odblokowania wiec dziwi mnie fakt że sa tutaj na forum kombinacje z odblokowaniem. Jest dodatkowy pulpit z wyborem auto mapy bądź mio
_________________

 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-29, 15:05   

https://www31.zippyshare.com/v/72sx63mE/file.html

Wrzuciłem folder default obraz pilpitu oraz plik ini. Pomoc techniczna mio jak i mapymap odpisała że nie jest możliwe wgranie tej mapy. AutoMapa bądz mapamap wgrane są tylko teraz musze sprawdzić czy łapie sygnał Gps i jak bedzie sie sprawować. No i chciałbym zmienić ten nowy pulpit co wgrał mi się podczas instalacji AM. Sprubuję jeszcze rady kolegi gmpl

[ Dodano: 2018-05-29, 16:26 ]
I modyfikacja fragmentu podanego przez gmpl zdała egzamin. MapaMap startuje odrazu po włączeniu nawigacji tuż po ekranie startowym Mio. Gps działa. Pokazuje zaplanowaną trasę i zapamiętuję wybrane przeze mnie pozycje także wszystko jest ok i w takim bądź razie pozostaje tylko przy zmianie danego fragmentu.
Dzięki :-D
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18634
Wysłany: 2018-05-29, 18:57   

Dario79 napisał/a:
Wrzuciłem folder default obraz pilpitu oraz plik ini
W folderze default oprócz pliku *.ini oraz *.bmp jest folder default z plikiem auto.exe_old_bak.
Wygląda na to, że w ten sposób mozna uruchomic dowolny program, a może i menu - wystarczy, że na SD będzie:
1. folder default z plikami default plik\ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp oraz default plik\ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp
2. folder Mobilenavigator z plikiem Mobilenavigator.exe lub AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe (ten ma wyższy priorytet)

Dowolny program/menu mozna zainstalowac na SD i przemianowac jak wyżej. Ciekawe, czy na innych czterocyfrowych" Mio to zadziała
_________________

 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-29, 19:33   

dodam tylko plik ini i bmp nie były w folderze default a normalnie bezpośrednio na karcie SD

[ Dodano: 2018-05-29, 22:22 ]
A jest jakiś program do edycji tego pliku ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp tak żebym mógł dostosować pulpit?
Niestety ale MapaMap już nie staruje odrazu po włączeniu nawigacji tylko ten paskudny pulpit wyboru map
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-30, 19:30   

Ja mam pojedynczy włącznik. Fajnie było jak mapamap startowała odrazu a teraz nie mogę dojść żeby znowu tak było. Ale nawet mimo paskudnego pulpitu będę mógł jej używać na tym źle zakupionym sprzęcie

[ Dodano: 2018-05-30, 21:29 ]
OK ogarnąłem temat. Przywróciłem kopię nawigacji i zacząłem wszystko od początku. Fragment:
[Process1]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=\SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe
miał spację na końcu dlatego nie starowała MapaMap. Po wgraniu mapy na pamięć urządzenia wyskakiwał komunikat invalid hardware ID. Po wgraniu na kartę SD i modyfikacji ścieżki MapaMap odpala po ekranie startowym Mio.
Serwis MapyMap podał że mapa nie będzie działać na tym urządzeniu. Chciałbym wykupić oryginalną mapę więc chyba nie będę miał problemów z aktywacją na tym urządzeniu?
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-31, 13:26   

Grzebał w plikach już nie będę bo efekt zamierzony osiągnąłem :-D
Nawigacja jest mi potrzebna tylko jako mapa więc odblokowanie Windowsa czy innych funkcji jest mi zbędne. Dzięki za pomoc :mrgreen:
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-08-19, 10:04   Re: IGO

Bezel018 napisał/a:
Witam,
Pulpity działają jak należy tylko mam mały problem.
Ja podałem ścieżkę do programu IGO podczas uruchamiania wywala błąd "application Primo.exe encountered a serious error and must shut down".

Bezel018 znalazłeś rozwiązanie problemu? Bo mam to samo...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5614
Wysłany: 2018-08-19, 10:19   

Bodek63 napisał/a:
Bo mam to samo


To bląd iGO.
Albo programu, albo skina. Moze byc tez bład w mapach, dosłownie cokolwiek - w kazdym razie dopadł Cie tzw nieobslugiwany bląd, czyli taki, jakiego nie przewidzieli programisci , więc z definicji wywala program do pulpitu.
Poszukaj innej wersji, czy tej samej wersji z innego źródła.
Spróbuj tez wersji minimum i zobacz czy na niej pójdzie. Coś wyeliminujesz wtedy, o ile będzie dzialał.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-08-19, 12:56   

no_taki,
Próbowałem już różne wersje i różne konfiguracje (nie od dziś jestem na tym forum :mrgreen: )
Dziwne jest to, że program, który bez problemu idzie na Mio670, na Mio7500 wywala błąd przy starcie. Kliknięcie na krzyżyk kasuje komunikat, ponowne uruchomienie i program działa. Tak dzieje się po każdym wyłączeniu navi.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 253
Wysłany: 2018-08-21, 22:05   

Wywal licencje i zobacz
_________________
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-08-22, 20:50   

bzyk83,
Dzięki, ale kombinowanie z licencjami nic nie daje :cry: :cry:
Czy ktoś wie jak powinien wyglądać skrypt kasujący komunikat o błędzie?
Wymyśliłem, że póki nie znajdę przyczyny błędu, dopiszę do skryptu uruchamiającego panel, start Igo i skasowanie komunikatu o błędzie :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9