Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 20:16   

Dzięki, poszukam i potestuję :-)
Nie znalazłem nic w tutejszym serwisie przy użyciu wyszukiwarki, nawet na słowo "Navteq" jest zero odpowiedzi :/
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 394
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-05-15, 21:05   

DonCamillo,
Navteq to teraz Here.
no_taki napisał/a:
Czyli pobierz Here 2018.q1

Zajrzyj do naszej linkowni.
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 21:20   

Znalazłem POL.RAR w linkowni, jutro podziałam i zdam relację ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2018-05-16, 08:47   

Bodek63 napisał/a:
Navteq to teraz Here.
Od 2008 roku - wtedy Nokia wydzieliła z siebie spółkę mapową HERE kóa przejęła navteq.
A HERE zostało w 2015 r wykupione przez konosrcjum Audi, BMW i Daimlera
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 08:50   

Niestety samo wgranie map HERE (wszystko w odpowiednie katalogi) nie przyniosło żadnego rezultatu, mapa jest niewykrywalna. Z tego wniosek, że musiałbym zainstalować jakieś nowsze iGo, nawet nie wiem jakie, więc temat pogrzebany. Szkoda, bo fajna to była nawigacja.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2018-05-16, 08:55   

Licencję dograłeś? Bo w wersji na WInCE do każdego wydania mapy potrzebna jest oddzielna licencja.
Bez niej w "zawartości" pliki map będa wyświetlane na czerwono (opcje > "o programie" > "zawartość > mapy).
Ale o tym milion razy napisano na forum, polecam "iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy.." - rozdział o CONTENT.
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 12:41   

W ogóle ich nie było widać, ani na czerwono, ani na biało.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2018-05-16, 13:10   

1. Skopiuj na powrót stare mapy - czy będzie OK ?
Jeśli tak, to skopuj nowe mapy obok starych, stare skasuj

2. Masz jakiegos mapchangera? jeśłi tak, to zmien z obencego dostawcy na HERE/Nq

3. Jakie rozszerzenie mają pliki w folderze CONTENT/MAP ?

4. Ile masz folderów CONTENT (w urządzeniu i na karcie razem) ?

I co z pytaniem z mojego poprzedniego postu?
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 13:21   

Nie dogrywałem żadnej licencji, bo wątpię, aby w ogóle była w pliku pol.rar, no ale może się mylę.
Na początek postanowiłem, że najpierw wgram iGo Primo - znalazłem wersję WinCE na ruskim serwerze ;-)
Mam Primo 9.6.2, głosy i mapę Europy 2018.Q1 - zajrzę sobie do poradnika instalacji i odezwę się jakbym napotkał kłopoty, albo z sukcesem ukończył.
Aha, wgranie polskiej mapy na powrot spowodowało, że iGo 8 działa jak poprzednio.
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 276
Wysłany: 2018-08-15, 22:09   brak informacji o MOP

Czy brak opcji na mapach o MOP (nieaktywna ikona) przy trasach z autostrady jest winą nowych map, czy gdzieś w ustawieniach jest opcja to uruchamiająca ? W poprzednich starszych mapach - miałem aktywną tę funkcjonalność.
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 279
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2018-08-16, 07:38   

Menu > ustawienia > ustawienia nawigacji wizualnej > zaznacz - "pokazuj usługi autostradowe"
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-09-01, 19:45   

Uwaga dla osób , u których wgranie nowych map ( Here_2018.Q2 )powoduje po wyznaczeniu trasy reset nawigacji ( u mnie to własnie się zdarzyło ) wystarczy usunąc SAVE i od nowa skonfigurować ustawienia.
Walczylem dobre 15 min z problemem szukając winy w blędzach plików map, łacznie z odpalaniem w konfiguracji minimum.
Wystarczylo - jak pisalem - usunięcie SAVE

P.S Nieaktywną mam większośc plików dla Francji ( .ftr, fda, fjw .fpa )
Prosze o potwierdzenie , ewentualne zaprzeczenie

wersja programu 9.18.27.687519
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 394
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-09-01, 21:22   

no_taki napisał/a:
Nieaktywną mam większośc plików dla Francji ( .ftr, fda, fjw .fpa )

U mnie na winCE pliki dla Francji są aktywne (prócz fjw, bo nie używam).
Resetu navi też nie miałem :mrgreen:
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 108
Wysłany: 2018-09-01, 22:57   

w q2 jest problem z poi. rozszerzone i truck wyświetlają się prawidłowo a normalne pokazują się jako nieaktywne.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-09-02, 09:10   

Podaj wersję programu i czy konieczne było dołaczenie nowych licencji.
Bo inaczej kazdy z nas może pisac swoje.
Na mojej wersji (licencje zbedne ) wszystkie POI, łacznie z Francją sa aktywne.

P.S Zdaje sobie sprawę, ze mieszamy tu systemy, ale zastanawiam się wciąż nad sensem dublowania tematu z byc moze jednostkowymi problemami.

OK.. problem rozwiazany
Po rozpakowaniu mam tak:



zreszta po pobraniu samej Francji z innego źródła też jest "kwiatek"



We wrzutkach są dwie wersje tego samego pliku: kompilacja 180731 i 180815
Nalezy pozostawic JEDNĄ
Którą? Wydaje się że nie bez powodu przekompilowano po dwóch tygodniach mapy ( numer kompilacji jest tożsamy z datą jej wykonania ) , ale jako że szwagra w Here nie mam to tyko "misiam".
Na wszelki wypadek drugą z wersji pozostawilbym na kompie, bo w razie W...........
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10