Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2225
Skąd: PL
Wysłany: 2018-05-05, 16:00   

Dlatego wymyslono ukrywanie radarow na postoju..
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 19:35   

Witam serdecznie,
upłynęło wiele lat jak tu nie zaglądałem i mocno wypadłem z tematu, jakoś wystarczał mi android i AM oraz OsmAnd, ale odkopałem starą Navię NV33i zachciało mi się jej używać.
Z AutoMapą poszło gładko, ale iGo8 mam w stanie z mapami z 2011 i 2012 sygnowane jako NAVTEQ (Q4), jedynie Polska 2012.04 to Emapa. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie i czy w ogóle znajdę mapy Navteq do tej wersji iGo? iGo w wersji Nav N Go 8.3.4.117940.
Czy jeśli muszę zainstalować nowe iGo, to jakie i czy ruszy na takim starym/słabym sprzęcie?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5622
Wysłany: 2018-05-15, 19:39   

dla 8.3.4 działają wszelkie wydawane teraz mapy seri r3
Czyli pobierz Here 2018.q1
Pytanie czy Twoje licence obsługuja wszelkie dodatkowe składniki - tego nie wiem, iGO 8 to nie do końca moja bajka.
Ale sprawdź po prostu po wgraniu map.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 20:16   

Dzięki, poszukam i potestuję :-)
Nie znalazłem nic w tutejszym serwisie przy użyciu wyszukiwarki, nawet na słowo "Navteq" jest zero odpowiedzi :/
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-05-15, 21:05   

DonCamillo,
Navteq to teraz Here.
no_taki napisał/a:
Czyli pobierz Here 2018.q1

Zajrzyj do naszej linkowni.
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 21:20   

Znalazłem POL.RAR w linkowni, jutro podziałam i zdam relację ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18641
Wysłany: 2018-05-16, 08:47   

Bodek63 napisał/a:
Navteq to teraz Here.
Od 2008 roku - wtedy Nokia wydzieliła z siebie spółkę mapową HERE kóa przejęła navteq.
A HERE zostało w 2015 r wykupione przez konosrcjum Audi, BMW i Daimlera
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 08:50   

Niestety samo wgranie map HERE (wszystko w odpowiednie katalogi) nie przyniosło żadnego rezultatu, mapa jest niewykrywalna. Z tego wniosek, że musiałbym zainstalować jakieś nowsze iGo, nawet nie wiem jakie, więc temat pogrzebany. Szkoda, bo fajna to była nawigacja.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18641
Wysłany: 2018-05-16, 08:55   

Licencję dograłeś? Bo w wersji na WInCE do każdego wydania mapy potrzebna jest oddzielna licencja.
Bez niej w "zawartości" pliki map będa wyświetlane na czerwono (opcje > "o programie" > "zawartość > mapy).
Ale o tym milion razy napisano na forum, polecam "iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy.." - rozdział o CONTENT.
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 12:41   

W ogóle ich nie było widać, ani na czerwono, ani na biało.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18641
Wysłany: 2018-05-16, 13:10   

1. Skopiuj na powrót stare mapy - czy będzie OK ?
Jeśli tak, to skopuj nowe mapy obok starych, stare skasuj

2. Masz jakiegos mapchangera? jeśłi tak, to zmien z obencego dostawcy na HERE/Nq

3. Jakie rozszerzenie mają pliki w folderze CONTENT/MAP ?

4. Ile masz folderów CONTENT (w urządzeniu i na karcie razem) ?

I co z pytaniem z mojego poprzedniego postu?
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 13:21   

Nie dogrywałem żadnej licencji, bo wątpię, aby w ogóle była w pliku pol.rar, no ale może się mylę.
Na początek postanowiłem, że najpierw wgram iGo Primo - znalazłem wersję WinCE na ruskim serwerze ;-)
Mam Primo 9.6.2, głosy i mapę Europy 2018.Q1 - zajrzę sobie do poradnika instalacji i odezwę się jakbym napotkał kłopoty, albo z sukcesem ukończył.
Aha, wgranie polskiej mapy na powrot spowodowało, że iGo 8 działa jak poprzednio.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2225
Skąd: PL
Wysłany: 2018-05-20, 11:54   

no_taki napisał/a:
dla 8.3.4 działają wszelkie wydawane teraz mapy seri r3
Czyli pobierz Here 2018.q1
Pytanie czy Twoje licence obsługuja wszelkie dodatkowe składniki - tego nie wiem, iGO 8 to nie do końca moja bajka.
Ale sprawdź po prostu po wgraniu map.


i to się zgadza


i żeby było śmieszniej nie potrzeba żadnych nowych licencjii
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 276
Wysłany: 2018-08-15, 22:09   brak informacji o MOP

Czy brak opcji na mapach o MOP (nieaktywna ikona) przy trasach z autostrady jest winą nowych map, czy gdzieś w ustawieniach jest opcja to uruchamiająca ? W poprzednich starszych mapach - miałem aktywną tę funkcjonalność.
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 277
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2018-08-16, 07:38   

Menu > ustawienia > ustawienia nawigacji wizualnej > zaznacz - "pokazuj usługi autostradowe"
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9