Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2106
Wysłany: 2018-05-05, 17:00   

Dlatego wymyslono ukrywanie radarow na postoju..
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 20:35   

Witam serdecznie,
upłynęło wiele lat jak tu nie zaglądałem i mocno wypadłem z tematu, jakoś wystarczał mi android i AM oraz OsmAnd, ale odkopałem starą Navię NV33i zachciało mi się jej używać.
Z AutoMapą poszło gładko, ale iGo8 mam w stanie z mapami z 2011 i 2012 sygnowane jako NAVTEQ (Q4), jedynie Polska 2012.04 to Emapa. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie i czy w ogóle znajdę mapy Navteq do tej wersji iGo? iGo w wersji Nav N Go 8.3.4.117940.
Czy jeśli muszę zainstalować nowe iGo, to jakie i czy ruszy na takim starym/słabym sprzęcie?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5417

Wysłany: 2018-05-15, 20:39   

dla 8.3.4 działają wszelkie wydawane teraz mapy seri r3
Czyli pobierz Here 2018.q1
Pytanie czy Twoje licence obsługuja wszelkie dodatkowe składniki - tego nie wiem, iGO 8 to nie do końca moja bajka.
Ale sprawdź po prostu po wgraniu map.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 21:16   

Dzięki, poszukam i potestuję :-)
Nie znalazłem nic w tutejszym serwisie przy użyciu wyszukiwarki, nawet na słowo "Navteq" jest zero odpowiedzi :/
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 384
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-05-15, 22:05   

DonCamillo,
Navteq to teraz Here.
no_taki napisał/a:
Czyli pobierz Here 2018.q1

Zajrzyj do naszej linkowni.
_________________
Mio 670 Spirit
Nie pomagam na PW
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-15, 22:20   

Znalazłem POL.RAR w linkowni, jutro podziałam i zdam relację ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-16, 09:47   

Bodek63 napisał/a:
Navteq to teraz Here.
Od 2008 roku - wtedy Nokia wydzieliła z siebie spółkę mapową HERE kóa przejęła navteq.
A HERE zostało w 2015 r wykupione przez konosrcjum Audi, BMW i Daimlera
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 09:50   

Niestety samo wgranie map HERE (wszystko w odpowiednie katalogi) nie przyniosło żadnego rezultatu, mapa jest niewykrywalna. Z tego wniosek, że musiałbym zainstalować jakieś nowsze iGo, nawet nie wiem jakie, więc temat pogrzebany. Szkoda, bo fajna to była nawigacja.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-16, 09:55   

Licencję dograłeś? Bo w wersji na WInCE do każdego wydania mapy potrzebna jest oddzielna licencja.
Bez niej w "zawartości" pliki map będa wyświetlane na czerwono (opcje > "o programie" > "zawartość > mapy).
Ale o tym milion razy napisano na forum, polecam "iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy.." - rozdział o CONTENT.
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 13:41   

W ogóle ich nie było widać, ani na czerwono, ani na biało.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-16, 14:10   

1. Skopiuj na powrót stare mapy - czy będzie OK ?
Jeśli tak, to skopuj nowe mapy obok starych, stare skasuj

2. Masz jakiegos mapchangera? jeśłi tak, to zmien z obencego dostawcy na HERE/Nq

3. Jakie rozszerzenie mają pliki w folderze CONTENT/MAP ?

4. Ile masz folderów CONTENT (w urządzeniu i na karcie razem) ?

I co z pytaniem z mojego poprzedniego postu?
_________________

 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2018-05-16, 14:21   

Nie dogrywałem żadnej licencji, bo wątpię, aby w ogóle była w pliku pol.rar, no ale może się mylę.
Na początek postanowiłem, że najpierw wgram iGo Primo - znalazłem wersję WinCE na ruskim serwerze ;-)
Mam Primo 9.6.2, głosy i mapę Europy 2018.Q1 - zajrzę sobie do poradnika instalacji i odezwę się jakbym napotkał kłopoty, albo z sukcesem ukończył.
Aha, wgranie polskiej mapy na powrot spowodowało, że iGo 8 działa jak poprzednio.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-05-16, 20:27   

Mi kiedyś nie działało iGO, jak się potem okazało, po wrzuceniu wszystkich plików na raz. Jak podmieniłem np najpierw same fbl, odpaliłem było ok, dorzuciłem kolejne. Zobacz też, czy przypadkiem nie wywalałeś pliku basemap_xxx.fbl bez niego też potrafi nie działać zawsze.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2106
Wysłany: 2018-05-20, 12:54   

no_taki napisał/a:
dla 8.3.4 działają wszelkie wydawane teraz mapy seri r3
Czyli pobierz Here 2018.q1
Pytanie czy Twoje licence obsługuja wszelkie dodatkowe składniki - tego nie wiem, iGO 8 to nie do końca moja bajka.
Ale sprawdź po prostu po wgraniu map.


i to się zgadza


i żeby było śmieszniej nie potrzeba żadnych nowych licencjii
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10