Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - problemy rozdzielczością
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2018-05-09, 17:01   

Zacznij od uwaznej lektury wątku, do którego przeniosłem Twój post
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-05-09, 18:24   

golona123 napisał/a:
Jak powinien wyglądac multimode.ini pod rodziałkę

Po pierwsze - pokaż jaki masz
Po drugie: czy aby nie uruchamiasz programu ze skinem ?
Po trzecie: pokaż sekcje [android] oraz [ rawdisplay] z data.zip

Tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=429879#429879
masz kompletny tutorial krok po kroku
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 13
Wysłany: 2018-08-04, 23:27   

no_taki, Dzięki, widziałem już ten temat. Próbowałem dostosować rozdzielczość ale gdzieś chyba błąd robiłem bo mimo wszystko nie chciało się uruchomić. Wrzucałem różne pliki sys.txt które miałem na dysku i przy niektórych igo uruchamiało się, było słychać klikanie ale ekran pozostawał czarny. postaram sie dostosować to dokładniej i wrzucę do sprawdzenia. I jedno pytanie: czy średnik musi być przed tekstem? przykładowo:
Cytat:
;m1=400..480,196..320,"480_272"


szwagier22, Dzięki za informacje. Wrzuciłem jeszcze raz i uruchomiło się.
Wcześniej dawałem cały katalog content z igo primo i pewnie głos albo język lub coś jeszcze innego blokowało igo, stawało na samym początku download 0% i nic nie szło dalej zrobić.
Musze sprawdzić co pasuje od igo primo i będę testował chociaż nie ukrywam ten nextgen nie widzi mi się, ale to pewnie tylko siła przyzwyczajenia

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-08-07, 07:23 ]

--------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z iGO, Primo (Android) prośby o linki
Post (i kilka następnych) nie związane z tematem wątku
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-08-05, 06:55   

caro86wlkp napisał/a:
I jedno pytanie: czy średnik musi być przed tekstem?


Obecność średnika powoduje, ze dana linia nie jest brana przez program pod uwage tak, jakby jej w ogóle nie bylo.
Możesz swobodnie żonglować średnikami, czyli wlaczac i wylaczać dane linie. Oczywiscie w sposób przemyslany
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 13
Wysłany: 2018-08-05, 08:31   

no_taki, dzięki za informacje. i jeszcze jedno igo podaje informacje o rozdzielczości 1944x1080 a program screen size: 1943x1080. Będę sugerował sie tym co podaje igo, nie będzie to problemem?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-08-05, 10:07   

Jesli nie ustawiasz rozdzielczosci w skinie, a tylko w multimode.ini w data.zip spokojnie możesz dac ciut wiekszy zakres niż rzeczywisty, bo linia
Kod:
m1=400..480,196..320,"480_272"

oznacza:
dla rozdzielczości poziomej pomiedzy 400 a 480 pix oraz pionowej pomiedzy 196 a 320 pix uzyj danych z data zip pod rozdziałke 480_272

Uwaga ! musisz edytować dwie linie w multimode, korzystając z istniejacych , najbardziej zblizonych do Twojej rozdziałki
Jedna dotyczy poziomego, a druga pionowego położenia urządzenia. Wszystko doczytasz w linku, który podalem

P.S przy nowych urzadzeniach o bardzo dużej rozdzielczości naprawdę szkoda zabawy, bo moze wyjść kaszana pomimo prawidlowo wpisanych wartosci :-)
Do tego za moment bedziesz chciał uruchomic jakis skin i będą kolejne schody z wpisaniem rozdzialki.
Nextgen wszystko sam ząlatwia . Wersja proponowana przez szwagier22 dziala naprawde dobrze.
Obsluga, to kwestia tylko przyzwyczajenia, a trasy wszelkie wersje wyznaczaja ientycznie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 255
Wysłany: 2018-08-13, 11:31   

jestem_ktoś, zrobiłem tak jak w temacie program uruchamia się lecz są tak ogromne napisy że nawet nic nie mogę zaakceptować .

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-08-13, 13:36 ]

-------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z wątku iGO, Primo (Android) prośby o linki
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2018-08-13, 12:30   

1. Jaka wersja programu ?
2. Co w sys.txt (wystarczą sekcje RAWDISPLAY oraz ANDROID)
3. Oczywiście, skony wyłączone ?

[ Dodano: 2018-08-13, 13:35 ]
P.S. A ta wersja nie działa http://www.my-navia.pl/vi...p=477445#477445 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 255
Wysłany: 2018-08-18, 07:53   

jestem_ktoś,

Kod:
[android]
fullscreen=1
tablet=0
has_physical_home_button=0
show_status_bar=1
;getdeviceid_gemini=1
;check_for_dead_links=1
[rawdisplay]
driver=engine
;driver=gles
screen_xy="auto"



geranium, twój kod nie działa
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-08-18, 09:21   

Maniek91 napisał/a:
twój kod nie działa

A przeczytales to co było w linku, ktory zamieścil geranaium, czy po prostu wkleiłeś kod i się dziwisz ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wikara
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2014
Posty: 27
Wysłany: 2018-08-26, 19:58   

Mam problem z igo primo iGO_Israel_9.6.29.625822 i chcę pozbyć się ramki czarnej po prawej i
Zrobiłem by pasek narzędziowy się chował ale jak odpale igo nadal jest czarny pasek.
mediapad t3 8cali.

foto:
https://postimg.cc/image/nw1kenatj/
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5797
Wysłany: 2018-08-26, 21:04   

Kod:
[android]
tablet=0 ;1
fullscreen= 0 ;1


kombinuj i testuj
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wikara
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2014
Posty: 27
Wysłany: 2018-08-26, 22:03   

no_taki
robiłem kilka sposobów

[android]
tablet=1
fullscreen=0

[android]
tablet=1
fullscreen=1

[android]
tablet=0
fullscreen=0

[android]
fullscreen=1

i dalej to samo,już tracę nadzieję ze uda się to zrobić :/
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 517
Wysłany: 2018-09-29, 12:02   

Próbowałem dzisiaj wgrać igo primo w samochodzie gdzie radio jest na Android 6.0
Po zainstalowaniu i uruchomieniu mam taki komunikat:
Cytat:
user interface resolution 1024x527 is not supported or compatible skin can not be found


Zainstalowałem program Screen size i on pokazuje takie coś:
Cytat:
HDPI
Width: 1024px
Height: 600 px
Size: ~7.4 inches
Density: ~160ppi
Ratio: 17:10


Mój plik sys.txt wygląda tak:
Kod:
[device]
devtype_fallback_to_model=1

[android]
create_sdcard_dir=0
check_folders_after_rebuild=0
wait_for_closing_igo=1

[project]
name="igo9_android_gpsandmore"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
;this should be in android igo9 config:
background_navigation=1
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"

[3d]
usepolyfarroads=0

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"


[activation_manager]
activate_google_naviextras = 0
activate_online_speedcam = 0
activate_community_speedcam = 0
activate_http_traffic = 0

[services]
software_download_location="http://www.igomaps.co.il/Jquery_Report.html"

[poi.netlocalsearch.naviextras.gpsmore]
provider_icon_key="igosearch_poi"
friendly_name = "iGO Local Search"
friendly_name_short = "iGO Search"
online=1
cap_flags=5
rest_flags=7
workflow_id="POI_Flat_Con_0"
load_ext_address=0
geocode_address=0
max_cache=500
max_results=15
min_query_len=2
calc_distances=1
create_container=0
container_name="POICATEGORY~iGO Local Search"
;icon_key="GLocalSearchPOI"
icon_labels=20
visible_altitude=50000
send_country_code=0
omitted_text="In accordance with local laws, regulations, and policies, a portion of search results have not been displayed."
search_size=3

;TEMPORARY
[sound]
temp_dir=/data/data/com.nng.igoprimoisr.javaclient

[3d]
Max_loading_time_immediate=200
Road_distance_factor=0.6
;landmark_min_brightness=400 ;(700)

[map]
3d_max_zfar=1000
3d_min_zoomlevel=35
3d_max_zoomlevel=150
3d_max_tiltlevel=5800

[lua]
skippreviewmap=1
rastermaps=1


[tmc-http]
start=1
dt_exp_limit_0=60.0
dt_sleep_on_error=10
servers[0].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"

[traffic.settings]
detour_recalc_timeout=5



[sound.announcer]
gps_signal_lost=0

[warning]
speedcam_soundtype_4=0
speedcam_visualtype_4=1


[sound]
csv_voice_enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
;has_secondary_root=0

has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"
 
 
zbyszek67
azymut


Dołączył: 15 Sie 2012
Posty: 2
Wysłany: 2018-11-09, 20:27   

Witam Panowie,
Zamontowałem do Insignia radio ala Tesla,10,4 cala, rozdzielczość 1024x768. Po instalacji różnych IGO Primo mam problem z uruchomieniem, i nieraz wyskakuje informacja o rozdzielczości 768x847 (is not supported). W radio jest na wyświetlaczu dolny panel do klimatyzacji i zapewne to on obcina rozdzielczość. Po zainstalowaniu Igo się włączy ale na pełną rozdzielczość i nie widać w pionie przycisku "Done". Igo nextgen ruszył tylko bez skina.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9