Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - problemy rozdzielczością
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-05-04, 20:45   

szwagier... kolega ciut skacze, raz nextgen, raz primo .
Nie najlepszy to pomysł bo calkowicie inne problemy sa typowe dla obu wersji.
Ja przynajmniej bym sie w Primo nie bawił i problemami z rozdzielczością, jesli gdzieś za uszami siedzi kwestia że sprzęt jest "chińsko - dobry" .
Uruchomiłbym wersję minimum dla nextgena i tyle.
Ale to ja :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
golona123
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 84
Wysłany: 2018-05-05, 14:07   

jest mi ktoś w stanie wrzucić do testów czyste igo primo/isreal/barasoft na androida, nie wiem z moimi rzeczami nie mogę nic odpalić, nie wiem co robie źle :D
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2158
Wysłany: 2018-05-05, 16:56   

Skoro nie napisales co robisz ? to jak sobie wyobrazasz ze ktos ci napisze co robisz zle..
 
 
golona123
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 84
Wysłany: 2018-05-09, 17:15   

Witam, mam data.zip pod rozdziałkę 1280x800 ale nadal prz włączaniu navi krzyczy o navi. Jak powinien wyglądac multimode.ini pod rodziałkę

-pionowo 800x1218
-poziomo 1280x738
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2018-05-09, 18:01   

Zacznij od uwaznej lektury wątku, do którego przeniosłem Twój post
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-05-09, 19:24   

golona123 napisał/a:
Jak powinien wyglądac multimode.ini pod rodziałkę

Po pierwsze - pokaż jaki masz
Po drugie: czy aby nie uruchamiasz programu ze skinem ?
Po trzecie: pokaż sekcje [android] oraz [ rawdisplay] z data.zip

Tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=429879#429879
masz kompletny tutorial krok po kroku
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2018-08-05, 00:27   

no_taki, Dzięki, widziałem już ten temat. Próbowałem dostosować rozdzielczość ale gdzieś chyba błąd robiłem bo mimo wszystko nie chciało się uruchomić. Wrzucałem różne pliki sys.txt które miałem na dysku i przy niektórych igo uruchamiało się, było słychać klikanie ale ekran pozostawał czarny. postaram sie dostosować to dokładniej i wrzucę do sprawdzenia. I jedno pytanie: czy średnik musi być przed tekstem? przykładowo:
Cytat:
;m1=400..480,196..320,"480_272"


szwagier22, Dzięki za informacje. Wrzuciłem jeszcze raz i uruchomiło się.
Wcześniej dawałem cały katalog content z igo primo i pewnie głos albo język lub coś jeszcze innego blokowało igo, stawało na samym początku download 0% i nic nie szło dalej zrobić.
Musze sprawdzić co pasuje od igo primo i będę testował chociaż nie ukrywam ten nextgen nie widzi mi się, ale to pewnie tylko siła przyzwyczajenia

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-08-07, 07:23 ]

--------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z iGO, Primo (Android) prośby o linki
Post (i kilka następnych) nie związane z tematem wątku
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-08-05, 07:55   

caro86wlkp napisał/a:
I jedno pytanie: czy średnik musi być przed tekstem?


Obecność średnika powoduje, ze dana linia nie jest brana przez program pod uwage tak, jakby jej w ogóle nie bylo.
Możesz swobodnie żonglować średnikami, czyli wlaczac i wylaczać dane linie. Oczywiscie w sposób przemyslany
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
caro86wlkp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2018-08-05, 09:31   

no_taki, dzięki za informacje. i jeszcze jedno igo podaje informacje o rozdzielczości 1944x1080 a program screen size: 1943x1080. Będę sugerował sie tym co podaje igo, nie będzie to problemem?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-08-05, 11:07   

Jesli nie ustawiasz rozdzielczosci w skinie, a tylko w multimode.ini w data.zip spokojnie możesz dac ciut wiekszy zakres niż rzeczywisty, bo linia
Kod:
m1=400..480,196..320,"480_272"

oznacza:
dla rozdzielczości poziomej pomiedzy 400 a 480 pix oraz pionowej pomiedzy 196 a 320 pix uzyj danych z data zip pod rozdziałke 480_272

Uwaga ! musisz edytować dwie linie w multimode, korzystając z istniejacych , najbardziej zblizonych do Twojej rozdziałki
Jedna dotyczy poziomego, a druga pionowego położenia urządzenia. Wszystko doczytasz w linku, który podalem

P.S przy nowych urzadzeniach o bardzo dużej rozdzielczości naprawdę szkoda zabawy, bo moze wyjść kaszana pomimo prawidlowo wpisanych wartosci :-)
Do tego za moment bedziesz chciał uruchomic jakis skin i będą kolejne schody z wpisaniem rozdzialki.
Nextgen wszystko sam ząlatwia . Wersja proponowana przez szwagier22 dziala naprawde dobrze.
Obsluga, to kwestia tylko przyzwyczajenia, a trasy wszelkie wersje wyznaczaja ientycznie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 254
Wysłany: 2018-08-13, 12:31   

jestem_ktoś, zrobiłem tak jak w temacie program uruchamia się lecz są tak ogromne napisy że nawet nic nie mogę zaakceptować .

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-08-13, 13:36 ]

-------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z wątku iGO, Primo (Android) prośby o linki
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2018-08-13, 13:30   

1. Jaka wersja programu ?
2. Co w sys.txt (wystarczą sekcje RAWDISPLAY oraz ANDROID)
3. Oczywiście, skony wyłączone ?

[ Dodano: 2018-08-13, 13:35 ]
P.S. A ta wersja nie działa http://www.my-navia.pl/vi...p=477445#477445 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2158
Wysłany: 2018-08-13, 14:43   

Maniek91 napisał/a:
jestem_ktoś, zrobiłem tak jak w temacie program uruchamia się lecz są tak ogromne napisy że nawet nic nie mogę zaakceptować .

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-08-13, 13:36 ]

-------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z wątku iGO, Primo (Android) prośby o linki
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3


rozwiązanie twojego problemu
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#480495

Kod:
[rawdisplay]
screen_xy="auto"
dpi="auto"
;dpi=120
;dpi=160
;dpi=240
;dpi=320
;dpi=480
;dpi=640

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 254
Wysłany: 2018-08-18, 08:53   

jestem_ktoś,

Kod:
[android]
fullscreen=1
tablet=0
has_physical_home_button=0
show_status_bar=1
;getdeviceid_gemini=1
;check_for_dead_links=1
[rawdisplay]
driver=engine
;driver=gles
screen_xy="auto"



geranium, twój kod nie działa
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2018-08-18, 10:21   

Maniek91 napisał/a:
twój kod nie działa

A przeczytales to co było w linku, ktory zamieścil geranaium, czy po prostu wkleiłeś kod i się dziwisz ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9