Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - problemy rozdzielczością
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5309
Wysłany: 2018-02-20, 21:05   

Na jakim sprzęcie ?
Czy on ma 4 GB RAM, czy 1GB , bo to maleńka rożnica.
Nextgen teoretycznie pójdzie na wszstkim, byleby ramu byla dostateczna ilość do dzialania programu.
P.S andka 8 odradzam, pojawiają się problemy z uprawneniami pomiędzy systemem a iGO
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 814
Wysłany: 2018-02-21, 09:02   

U mnie na Oreo działają wszystkie nextgeny, AM, Sygic i TT Go. Primo nie testowałem bo na S8 są problemy z rozdzielczością. Na andku 7.1 uruchomiłem Primo, ale tylko dla testów bo nie korzystam.
Najbardziej lubię PAL.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 282
Wysłany: 2018-02-21, 21:40   

Kumpel dał mi tablet lenovo tab3 8" i chce żeby mu wgrać igo. W sumie wydawało mi się że to chwila i mu go oddam. Przekopiowałem ze swojego lenovo wszystkie pliki usunąłem save zainstalowałem iGO_Israel_9.6.29.636868_no_sys_wal24.apk ale nie odpala pobiera tylko dane na początku i wywala igo, więc spróbowałem iGO_Gift_9.18.27.687519_no.make.sys.apk i tu podobnie z tym że wyskakuje blacha Error .......[800x1216]..... w pionie a w poziomie ....[1280x736] Igo jest podzielone na pamięć i kartę tak jak u mnie :) Proszę opomoc
mój sys to
Kod:
[device]
type="android"
;devtype_fallback_to_model=1

[android]
tablet=1
fullscreen=1
upside_down_bug=1
show_status_bar=1
register_functors=1
create_sdcard_dir=0
wait_for_closing_igo=1
navigation_audio_stream=4
has_physical_home_button=1

[debug]
skip_eula=1
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_lane_info=1
show_performance=0
double_pixel_mode=1
show_junction_view=1
max_memory=264000000
show_arrows_on_route=1
imei="000000000000000"
;show_rawdisplay_info=1
experimental_features=1
screenshotsavecameraini=0
screenshotfilename="/captures/image_%02d.jpg"

[interface]
vga=1
show_exit=1
minzoom2D=10
minzoom3D=10
save_checksum=0
extra_settings=1
skin="ui_android"
capture_to_jpeg=1
maxzoom2d=6000000
default_anim_off=0
show_tmc_eventlist=1
;show_scroll_button=1
enable_natural_guidance=1
external_poi_path="android_linked_root/content/userdata/poi"

[rawdisplay]
highres=1
driver="gdi"
screen_x=1920
screen_y=1060
screen_x2=1200
screen_y2=1780
force_renderer="RENDER_MOYA"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=0
background_navigation=1


Zmieniłem na różne sposoby rozdzielczość w [rawdisplay] i zainstalowałem iGO_Israel_9.6.29.636868_no_sys_wal24.apk ta któa była od tego zestawu, ale zmieniło się tylko że wyskakuje error z rozdzielczością j/w i "aplikacja została zatrzymana"
Problem pewnie jest w data.zip, ale tam bez pomocy wolę nie grzebać :-P

Męczyłem i wymęczyłem jak by ktoś miał taki sam model to trzeba taki wpis zrobić i zadziała

Kod:
[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
driver="engine"
;screen_xy="auto"
screen_x=800
screen_y=1184
screen_x2=1280
screen_y2=704
screen_xy="1024_768:800x1184/1280x704:fullscreen"
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2048
Wysłany: 2018-02-22, 15:47   

przy rozdzielczości 1280*800 działa każdy program przy
Kod:
screen_xy="auto"
 
 
darow992 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 50
Wysłany: 2018-02-24, 18:13   Primo Android - problemy rozdzielczością

Witam Panowie potrzebuje pomocy. We wtorek wyjezdzam w trase a nawigacja mi padla. Wiec chcialem wziac ze soba lusterko wsteczne na androidzie z osobowki w ktorym moge zainstalowac nawigacje ale niestety jest tam troche dziwna rozdzielczosc:
1280x480 sprawdzone za pomoca CPU-Z
a jak proboje odpalic program to wyskakuje mi:
"user interface resolution [1180x455] is not suported.

moje iGO to iGO_Isr_Free_+9.6.29.404739

w sys mam taki wpis:
[rawdisplay]
driver=engine
force_renderer="RENDER_MOYA"
screen_xy="auto"

Bardzo prosze o pomoc, kto pomoze stawiam zgrzewke browarow :)
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2018-02-24, 19:58   

darow992 napisał/a:
moje iGO to...

Zainstalowanie nowszej/ płynniejszej wersji np. iGO Primo Israel 9.6.29.636868 (03.03.16) - opcja którą warto rozważyć,
darow992 napisał/a:
...lusterko wsteczne na androidzie..."user interface resolution [1180x455] is not suported.

jedna z możliwości:
Kod:
[android]
;tablet=0
;fullscreen=1
upside_down_bug=1
;show_status_bar=0
create_sdcard_dir=0
navigation_audio_stream=4
;has_physical_home_button=1

[rawdisplay]
driver=engine
screen_x=1180
screen_y=456
screen_x2=456
screen_y2=1180
force_renderer="RENDER_MOYA"

+ zmiana wpisu w multimode.ini:
Kod:
[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

;m1=400..480,196..320,"480_272"
;m2=234..320,400..480,"480_272"
;m3=800..960,400..600,"800_480"
;m4=480..600,700..960,"800_480"
;m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
;m6=600..800,976..1280,"1024_768"

m3=700..1280,350..800,"800_480"
m4=350..800,700..1280,"800_480"

+ dodanie plików:
- default_skincol_portrait.bmp
- default_skincol_landscape.bmp

z większej rozdzielczości.
Możesz skorzystać z "wypocin" jednego z użytkowników.
Nie wiem, czy podczas obrotu lusterka, nastąpi zmiana orientacji ekranu - wpisy dotyczące orientacji portrait:
Kod:
screen_x2=456
screen_y2=1180

musisz sprawdzić i dokonać ewentualnej korekty.
_________________

 
 
darow992 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 50
Wysłany: 2018-02-25, 13:12   Primo Android - problemy rozdzielczością

Dzieki kolego zaraz biore sie do roboty i dam znac co i jak.

Sluchaj moglbys mi podrzucic iGO Primo Israel 9.6.29.636868? Bo wszystkie linki ktore tu sa wygasly. Aha i gdzie znajde plik multimode.ini?? Bo nie moge takiego znalezc w swojej starej wersji programu w data.zip.

No i gdzie dodac default_skincol_portrait.bmp oraz default_skincol_landscape.bmp?

Sory za byc moze debilne pytania ale z reguly korzystalem z dzialu WinCE.
 
 
golona123
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 84
Wysłany: 2018-05-09, 17:15   

Witam, mam data.zip pod rozdziałkę 1280x800 ale nadal prz włączaniu navi krzyczy o navi. Jak powinien wyglądac multimode.ini pod rodziałkę

-pionowo 800x1218
-poziomo 1280x738
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18514
Wysłany: 2018-05-09, 18:01   

Zacznij od uwaznej lektury wątku, do którego przeniosłem Twój post
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5309
Wysłany: 2018-05-09, 19:24   

golona123 napisał/a:
Jak powinien wyglądac multimode.ini pod rodziałkę

Po pierwsze - pokaż jaki masz
Po drugie: czy aby nie uruchamiasz programu ze skinem ?
Po trzecie: pokaż sekcje [android] oraz [ rawdisplay] z data.zip

Tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=429879#429879
masz kompletny tutorial krok po kroku
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9