Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-07, 22:29   

Znaczy trafika niet?
Czyli nici z moich planów....
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2018-05-08, 06:48   

Cav, Google mapa i po problemie :)
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-08, 07:37   

Jeżeli dużo jeździesz, to po prostu kup AM - 70zł/rok (za PL) to nie jest duży wydatek, a masz traffic i (że tak zażartuję) profesjonalne wsparcie.
Do tego aplikacja Autoradar (cos jak Yanosik, ale od AQURATU, więc powinien się integrowac z AM) i masz zarówno korki, jak i ostrzeżenia na bieżąco.
_________________

 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-08, 16:56   

ELM0 napisał/a:
Cav, Google mapa i po problemie :)


Nie ma radarów i żre net na potęgę.
Net też ma być darmowy. ;-)

[ Dodano: 2018-05-08, 16:57 ]
jacekp1313 napisał/a:
Jeżeli dużo jeździesz, to po prostu kup AM - 70zł/rok (za PL) to nie jest duży wydatek, a masz traffic i (że tak zażartuję) profesjonalne wsparcie.
Do tego aplikacja Autoradar (cos jak Yanosik, ale od AQURATU, więc powinien się integrowac z AM) i masz zarówno korki, jak i ostrzeżenia na bieżąco.


No właśnie w tygodniu nie jeżdżę dużo, więc szkoda kasy na abo za nawigację na same weekendowe wyjazdy.
I-go jakiś tam szczątkowy traffic posiada, więc tym bardziej.

A zgodnie z podpowiedzią Autoradar i Ryśka jeszcze sprawdzę - może akurat któryś z nich będzie gadał w tle.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-05-08, 17:51   

Cav napisał/a:
No właśnie w tygodniu nie jeżdżę dużo, więc szkoda kasy na abo za nawigację na same weekendowe wyjazdy.

70zł /52tygodnie czyli weekendy = 1,35zł za weekend chyba przesadzasz, to nawet nie butelka kubusia, a problem nawigacji masz z głowy.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-08, 18:01   

Cytat:
Net też ma być darmowy.
Do pobierania danych traffic w Automapie potrzebujesz transferu danych.
_________________

 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-08, 21:38   

jacekp1313 napisał/a:
Cytat:
Net też ma być darmowy.
Do pobierania danych traffic w Automapie potrzebujesz transferu danych.


Zdaję sobie sprawę, do I-go też.
Tyle że przynajmniej w I-go to są ilości śladowe, I-go przez rok nie ściągnęło tyle danych co GM przez jeden dzień.

300 MB/mc z Freemium wystarcza mu w zupełności, nawet razem z transferem yanosika.
Dla GM taki limit wystarcza na jeden, góra dwa dni.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-05-08, 21:42   

Cav napisał/a:
Tyle że przynajmniej w I-go to są ilości śladowe,

http://www.automapa.pl/pl...syła-amtraffic/
JAK DUŻĄ ILOŚĆ DANYCH PRZESYŁA AM'TRAFFIC?
Transmisja danych jest tak zoptymalizowana, że w typowym zastosowaniu jej wielkość stanowi pomijalny ułamek w stosunku do limitów w pakietach abonenckich sieci komórkowych. Poniżej prezentujemy statystyki typowego cyklu wymiany danych:

Przesłanie danych do serwera: 5-10kB/h
Pobieranie danych z serwera: 30-150kB/h

Ilość danych zależna jest od gęstości sieci drogowej w danym rejonie.
Jeśli nastąpiła przerwa w korzystaniu z danych Traffic, do powyższego cyklu należy dodać ok. 50-250kB jednorazowego pobrania danych przy pierwszym połączeniu z serwerem po takiej przerwie.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-17, 21:25   

jacekp1313 napisał/a:

Do tego aplikacja Autoradar (cos jak Yanosik, ale od AQURATU, więc powinien się integrowac z AM) i masz zarówno korki, jak i ostrzeżenia na bieżąco.


Właśnie chciałem zainstalować - czy to w ogóle funkcjonuje jeszcze jako osobny program?
Bo ze sklepu play wcięło.
W innych miejscach też już nie ma instalek.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-05-17, 21:51   

Cav napisał/a:
Właśnie chciałem zainstalować

Autoradar jest zintegrowany z AM.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-19, 17:17   

gmpl napisał/a:
Cav napisał/a:
Właśnie chciałem zainstalować

Autoradar jest zintegrowany z AM.


Czyli samego autoradaru nie idzie użyć?
Chciałbym użyć darmowego 7 dniowego okresu Automapy, ale niekoniecznie od razu, teraz i w tej chwili, najpierw chciałbym przetestować Autoradar.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2018-05-19, 18:15   

Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu AutoMapy:
Cytat:
Pobierając AutoMapę po raz pierwszy, każdy użytkownik otrzymuje dostęp do bezpłatnego, 7-dniowego okresu testowego, podczas którego może zapoznać się ze wszystkimi możliwościami AutoMapy i AutoRadaru. Po zakończeniu testów, użytkownicy nadal mogą korzystać ze wszystkich możliwości AutoRadaru - nawet, jeśli nie posiadają licencji (...) .
_________________

 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 553
Wysłany: 2018-05-19, 23:11   

Nie używam Live ,ale chyba jak masz włączony przesył danych w smartfonie to pobiera dane nie tylko AM, i wtedy przesył leci spory a Ty płacisz. Ale ponieważ używam przesyłu sporadycznie to nie wiem. Chyba, że da się ustawić pobieranie tylko dla AM, w co wątpię. pozdr
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-20, 06:19   

jacekp1313 napisał/a:
Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu AutoMapy:
Cytat:
Pobierając AutoMapę po raz pierwszy, każdy użytkownik otrzymuje dostęp do bezpłatnego, 7-dniowego okresu testowego, podczas którego może zapoznać się ze wszystkimi możliwościami AutoMapy i AutoRadaru. Po zakończeniu testów, użytkownicy nadal mogą korzystać ze wszystkich możliwości AutoRadaru - nawet, jeśli nie posiadają licencji (...) .


Doczytałem, stąd moje pytanie.
Bo chodzi mi o sytuację odwrotną - żeby najpierw używać jakiś czas autoradar, a później testową wersję Automapy, gdy akurat zdarzy się dłuższy wyjazd i będzie potrzebna.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-05-20, 10:03   

hipeck napisał/a:
ale chyba jak masz włączony przesył danych w smartfonie to pobiera dane nie tylko AM, i wtedy przesył leci spory a Ty płacisz.

Niestety nie masz racji, tutaj kłania się obsługa smartfona, ale to inna historia.
Cav napisał/a:
chodzi mi o sytuację odwrotną - żeby najpierw używać jakiś czas autoradar, a później testową wersję Automapy

Żeby mieć autoradar, musisz zainstalować AM.
Cav napisał/a:
później testową wersję Automapy, gdy akurat zdarzy się dłuższy wyjazd i będzie potrzebna.

Jak się zdarzy wyjazd zawsze możesz wykupić wersję na 7 dni, a potem znowu zostanie Tobie sam autoradar.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10