Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom Go Mobile na Androida
Autor Wiadomość
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 784
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2017-11-01, 20:22   

Dzięki wypróbuje w najbliższy wyjazd
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-02, 15:55   

geranium napisał/a:


na to pytanie odpowie zapewne tylko wróżka skoro nie wiadomo co to za radio...

Radio z samochodu honda
http://prntscr.com/jcrxtg

Opisów jest spor, ale nie mam np. skąd pobrać oryginalnej apk. Wersja 1.4 starsza nie działa traffic a na tym mi zależy
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-02, 21:20   

Ta wersja która się zatrzymuje w radiu, działa na tablecie bez problemu. Więc wersja powinna być ok.
Z tego wątku link do pliku nie działa, ale ten plik jest w tym .zip co pobrałem.
Kod:
Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.17.1_Build_2121_ Patched (Poprawiona, działa Traffic)
Kod:
http://www49.zippyshare.com/v/OZU9lN4C/file.html

1 - Zainstaluj oryginał ze sklepu Play.
2 - Uruchom aplikację, przejdź ustawienia, poczekaj na wyświetlenie listy map, nie pobieraj mapy i nie wyłączaj aplikacji w tym momencie!
3 - Uruchom menedżera plików, przejdź do Android/obb/ i skopiuj folder com.tomtom.gplay.navapp gdzieś na fona i zapamiętaj gdzie.
4 - Teraz wyjdź z trybu GO i odinstaluj z menedżera aplikacji
5 - Zainstaluj wersję [Patched]. Nie uruchamiaj!
6 - Powrót do menedżera plików - znajdź zapisany folder: com.tomtom.gplay.navapp i umieść go ponownie w Android/obb/
7 - Uruchom aplikację, przejdź do listy map i pobierz mapę.

i tu jest problem bo jak instaluje od punktu 5, a druga sprawa ten folder "com.tomtom.gplay.navapp" znajduje się w Android/data a nie Android/obb
Jak nawet stworzę taki folder ti i tak nic nie daje
Internet jest.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2018-05-03, 08:43   

Chodzi o podmiankę folderu z oryginalngo TT na ten patchowany, spróbuj z Android/data
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-03, 14:41   

Próbowałem, ale nie instalowałem oryginalnej apk bo nie mam, wszędzie są te patchowane i pisze żeby pobrać z GP a w radiu nie mam bo nie działa GP. Ale nie wiem czy TT (nawet ten oryginał) nie potrzebuje jakiś aplikacji google zainstalowanych. Jak bym miał oryginał to bym sprawdził czy w ogóle odpali.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-03, 19:31   

Tak, jak go instaluje z pendrive i tam się tworzy ten folder Android/data/.....
Tablet mam bez root, a do tego został w dużym aucie więc nie mam go na tą chwilę :(

Nie masz może gdzieś oryginalnej apk TT GO??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9590
Wysłany: 2018-05-03, 21:24   

krissos napisał/a:
instaluje z pendrive i tam się tworzy ten folder Android/data/....
Skopiuj instalke do radia, może folder powstanie w nim.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-03, 21:37   

jestem_ktoś napisał/a:
Skopiuj instalke do radia, może folder powstanie w nim.

Mówimy o instalce patch?? Tylko obawiam się że jak by się udało to braknie miejsca na mapy, chyba że je pobierze na pendriva (on jest cały czas w aucie podpięty jako dysk, na mim ma video muzykę itp)
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-04, 11:18   

geranium napisał/a:
gratuluję poczucia humoru...
by po tygodniu pisaniny napisać że się coś chce zainstalować na pendrive..
życzę powodzenia ..

Auto mapa jakoś się zainstalowała na pendrive i działa Jakby był traffic działający to bym nic nie kombinował.

Ps.
A więc tak jak skopiowałem na pamięć radia apk i zainstalowałem. Katalog Android\data stworzył się na pamięci w radiu i na pendrive, skopiowałem plik do radia Android/data/... i sytuacja taka sama. Jak wyciągnę pendriva i próbuję uruchomić to wyskakuję że za mało miejsca żeby uruchomić aplikację. z pendrivem podłączonym problem z połączeniem z serwerem tomtom. Plik również kopiowałem na pendriva, oraz też że był i tu i tu ale zawsze brak połączenia. Internet jest i działa.
Chyba problem nie do przejścia :(
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 985
Wysłany: 2018-05-06, 18:27   

Cytat:
Chyba problem nie do przejścia :(


Wszystko da się zrobić i będzie działać, należy postępować zgodnie z opisem i dokładnie czytać.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2018-05-09, 09:50   

To tylko w teorii, w praktyce bywa różnie :-P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9