Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO Spirit 7500 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Bezel018
azymut


Dołączył: 18 Lut 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-02-19, 21:22   

jacekp1313c dzięki za odpowiedź.

Zrobiłem taka jak napisałeś.
Wgrałem kilka starszych wersji Igo. Błąd dalej ten sam.
Na innej stronie podali że może być problem z niektórymi licencjami. Podali które usunąć.
Tak też zrobiłem.
Błąd dalej się pojawia...

Jakieś dodatkowe sugestie ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-02-20, 06:59   

Cytat:
Zrobiłem taka jak napisałeś.
Opisz dokładnie, co.
Bo jeżeli zrobiłes wszystko, to znaczy, że nic więcej się nie da.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624

Wysłany: 2018-02-20, 20:45   Re: IGO

Bezel018 napisał/a:
Witam,
Pulpity działają jak należy tylko mam mały problem.
Ja podałem ścieżkę do programu IGO podczas uruchamiania wywala błąd "application Primo.exe encountered a serious error and must shut down"

Wgrywałem kilka wersji Igo i z każdą jest ten sam błąd.
.

Format karty, a najlepiej nowa karta.
I terstuj, bo moim zdaniem to jej wina

P.S co wywalales znieniając wersję iGO ?
Sam .exe ?
A jesli nie to0 CO pozostawaleś ze starej wesji, bo to moze nbyć bład data.zip, branding.zip , skina etc.. choć program sygnalizuje jako błąd .exe

PS2. Czy próbowałes odpalic program w wersji absolutne minimum z nowa mapą ( jest akurat nowy Here ) , zeby wykluczyć maksimum czynników ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
avidawid 
Waypoint


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 18
Wysłany: 2018-03-03, 18:43   Re: gotowe pewne profesjonalne odblokowanie mio spirit 7500

gotowe napisał/a:
Witam
Udostępniam gotowe odblokowanie mio Spirit 7500LM , w razie wyskakiwania błędów z automapą proszę używać mniejszych kart takich do 8giga. Odblkowanie frixi.pl


Wtyskakuje okno TRWA ADOWANIE krótko pokazuje sie panel i restart i tak w kólko

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2018-03-04, 12:16 ]

---------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-03-03, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624

Wysłany: 2018-03-03, 21:37   

avidawid, To "odblokowanie" ktoś poddebral z alledrogo , bylo tam platne i udostepnił.
Skoro czyjas praca zostala scrakowana to nie ma jakiejkolwiek gwarancji, ze zadziała i ne uszkodzi urządzenia.
Zakladając że masz MIo 7500 LM
Myslę, ze odblokowanie jest jednak OK, a to Ty popelniasz jakiś błąd.
Jaki...to wiesz tylko Ty.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-03-04, 12:15   

Podstawowa sprawa - podmieniałeś plik appstartupsec.ini, czy appstartupsec.exe ?
Jeżeli ten pierwszy - jest cień szansy. Musisz kupić konkretny typ karty SD i postąpić jak w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=455464#455464

Ten drugi - na 95% serwis
_________________

 
 
avidawid 
Waypoint


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 18
Wysłany: 2018-03-04, 18:43   

zadziałalo tylko trzeba bylo przywrócic urzadzenie do ustawien fabrycznuch , i tak jeszce jedno pytanie , Auto mape to lepiej na karcie czy na urzadzeniu zainstalowac ? , gdzie bedziue smigac bez zawiechy ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9542
Wysłany: 2018-03-04, 19:42   

Program w urządzeniu, folder z mapą na karcie.

P.S jak przywróciłeś ustawienia fabryczne w niewłączającym sie urządzeniu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
avidawid 
Waypoint


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 18
Wysłany: 2018-03-05, 07:58   

uzylem programu Mio\MioMore Desktop 7.50 i opcji inteligentne odzyskiwanie . a dlaczego nie wgrywac mapy na urzadzeniu ? tylko na karcie ? . myslalem ze jak wszystko bedzie w nawigacji to poprawi sie plynnosc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18646
Wysłany: 2018-03-06, 20:12   

jestem_ktoś napisał/a:
Program w urządzeniu, folder z mapą na karcie.
MOże byc i cąłośc w urządzeniu, ale od pewnego czasu można podmieniać mapy w AM bez zmiany programu, a kopiowanie na SD przez czytnik jest szybkie i proste.
_________________

 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 18:25   

Witam. Kupiłem niedawno Mio Spirit 7500 LM i chciałbym zainstalowć na nim Mapęmap. No i nie wiem jak to zrobić tak żeby startowała mi odrazu po włączeniu urządzenia. Z automapą jakoś sobię poradziłem i startuje mi ale przyzwyczajony jestem do MapyMap. W poprzedniej nawigacji zmieniałem ściężkę w ustawieniach nawigacji a tu zrobili jakieś blokady :-x

P.S. Nie chciałbym żadnych puliptów np. tych a allegro które działaja ale wyglądaja paskudnie ;-)
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 18:44   

Nie. Kombinowałem w tym pliku ameustarter_mio_spirit_7500_w_uninst.ini a ten jakoś umknął mojej uwadze. Które linie mam zmieniać?
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 18:54   

nie mam tej lini

[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE


[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process3]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioBT\MioBT.exe
DefaultCmdLine=-h HFP HSP DUN PHBOOK
BootCmdLine=
StartOnBoot=5
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=TRUE
Major=FALSE
WindowName=MioBTUI
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process4]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\MioMoreShell.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSMainShellWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process5]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\Roadside.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSRoadsideWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process6]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AV_IN.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=AV_IN
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process7]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

ten plik sie znajduje w Program Files\Navman tak?

[ Dodano: 2018-05-28, 20:15 ]
zawiesza sie na ekranie startowym
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624

Wysłany: 2018-05-28, 19:16   

Onawiam się, ze bez skryptu się nie obędzie.
Trzeba zabic ten proces ( SmartST_CE.exe )prawdopodobnie pozostałe z innych sekcji tego pliku, i wtedy spod skryptu ( do ktorego ściezkę umieścisz modyfikując linię:
Kod:
[Process1]
ProcessFile=SmartST_CE.exe 

odpalisz dowolny program nawigacyjny


Absolutnej pewności nie mam, więc poprosze kolegow o potwierdzenie, ewentualnie zaprzeczenie :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 25
Wysłany: 2018-05-28, 19:21   

No niestety muszę teraz poszukac i poczytac na temat zabicia tego skryptu.zawiesza sie na logo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11