Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Polski glos TTS PRO "Agata dyskusja
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-02-27, 14:39   

A co masz w sekcji [tts] w sys.txt ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-02-27, 15:15   

[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=1
always_say_road_names=3
skip_road_numbers = 1
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-02-27, 21:05   

spróbuj czegoś takiego:
Kod:
[tts]
tts_logics=3
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2

I pokombinuj z "cyferkami" w linii:
Kod:
always_say_road_names=3 ; 1,2,3



A jeszcze czesniej w Twoim wpisie
Kod:
skip_road_numbers = 1

Spróbuj zmienić na zero
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-02-27, 21:40   

Niestety nadal bez zmian. Zmiany w
Kod:
 always_say_road_names=3 ; 1,2,3
powodują tylko zmianę w komunikacje o skręcie np "w lewo w ulice Morska" lub "w lewo w ulice 468" Mnie chodzi o wypowiadanie ulicy na której się znajdujemy. W dodatku ttspro znalazłem tylko wpis który odpowiada za te informacje
Kod:
Street_been = MODEL.navigation.car.current_street()
zmiana wpisu current na address spowodowała odpowiednie wypowiadanie ulicy to znaczy bez jej numeru ale niestety ulicy z której wyjeżdżamy/konczącej się
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-02-27, 22:15   

Przyznam, ze nie rozumiem Twoich dylematów.
Jesli masz komunikat "skręć w ulice Morską" i zastosujesz się do niego to znajdujesz sie na ulicy Morskiej.

Ale oczywiście kazdy ma swoje wymagania :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-02-28, 06:29   

Mnie nie chodzi o komunikaty nawigacyjne, te są ok. Chodzi mi o dodatek TTSpro który ma możliwość wypowiadania np miasta w którym jesteśmy lub właśnie nazwy ulicy po której jedziemy.I jeśli w nazwie ulicy (czytanie dolnego paska) pojawi się numer to TTS czyta całość i brzmi to głupio jak np "Ulica Morska 468" lub właśnie "Autostrada Bursztynowa E75 A1"
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1453
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-05, 09:13   

Witam

A czy przypadkiem, nie jest tak, że TTS odczytuje to co wyświetla mapa?

Na próbę przełącz się na mapę od innego dostawcy: Here / TomTom
Jeśli zmiana mapy, zmieni komunikaty,
to będziemy mieli pewność, że jest to związane z mapą,
a nie innymi ustawieniami

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-03-05, 12:32   

Tu masz rację. Faktycznie czytany przez TTS jest cały wpis, i tego nie przeskoczy w mapie Here. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Jedyne co udało mi się wprowadzić to dodatkowy komunikat o nr drogi. Brzmi to teraz "Ulica morska droga nr 468" co już brzmi jakoś sensowniej
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2070
Wysłany: 2018-03-05, 15:31   

Arturek napisał/a:
Witam

A czy przypadkiem, nie jest tak, że TTS odczytuje to co wyświetla mapa?

...
pozdrawiam
Arturek


przecież TTS odczytuje to co mu się poda do odczytu.. a więc to co się pobiera z map/to co jest zapisane w mapach lub dowolny komunikat/fraza

jeszcze nie widziałem żeby podczas nawigacji był odczytywany numer domu chociaż jest widoczny na dolnym pasku co innego po kliknięciu na mapie itd. a odczytuje np. następny zjazd na autostradzie czy podaje komunikat typu :
wjedź na autostradę A4
wjedź w drogę ekspresową S1
skręć w drogę międzynarodową E75

itd itp..
PS.w innym miejscu podałem dokładny przykład z odczytem "ulica" dla Here i TT

[ Dodano: 2018-03-05, 15:37 ]
przemek171070 napisał/a:
Tu masz rację. Faktycznie czytany przez TTS jest cały wpis, i tego nie przeskoczy w mapie Here.

Tu nie masz racji - przykład w innym miejscu
przemek171070 napisał/a:
Brzmi to teraz "Ulica morska droga nr 468" co już brzmi jakoś sensowniej

czyli na mapach TT gdzie nie ma "ulica" komunikat brzmi
Kod:
morska droga nr 468

fajnie
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-03-05, 15:43   

Szanowny kolego. Ja o kozie ty o wozie.Pytanie było nie o komunikaty nawigacyjne tylko o wypowiadanie nazw ulic. Nie było pytania o nr domów tylko o numery dróg. I jeszcze jedno zaskoczenie dla szanownego kolegi. U mnie właśnie zaczęła wypowiadać w ten sposób czyli "ulica Morska droga nr 468" I co ciekawe, zrobiłem teraz tak, że w przypadku Autostrady bursztynowej wypowiada tylko "Autostrada bursztynowa A1" a nie tak jak w pasku "Autostrada Bursztynowa E75 A1" Sprawa dotyczy mam Here nie TT
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2070
Wysłany: 2018-03-05, 15:53   

:-/
Cytat:
..Faktycznie czytany przez TTS jest cały wpis..

Cytat:
wypowiada tylko "Autostrada bursztynowa A1" a nie tak jak w pasku "Autostrada Bursztynowa E75 A1"


przeczytaj jeszcze raz co napisałem wyżej ..

wyraźnie masz napisane że tts odczytuje to co mu podamy do odczytu..

i wcale nie odczytuje "Autostrada bursztynowa A1" tylko "Autostrada bursztynowa" lub "autostrada A1" ... lub ? :-P
Cytat:
I jeszcze jedno zaskoczenie dla szanownego kolegi

przyznaję jestem w szoku :mrgreen:
takie krótkie przykładziki
http://www67.zippyshare.com/v/KVrOiwCU/file.html
http://www67.zippyshare.com/v/vkWMI9Rj/file.html
http://www101.zippyshare.com/v/lgclvaKu/file.html
http://www119.zippyshare.com/v/oLpGBikf/file.html
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 317
Wysłany: 2018-03-05, 19:30   

Szanowny kolego chyba nadal się nie rozumiemy. Nie chodzi mi o podawanie nazwy ulicy tam gdzie sobie kliknę na mapie (to jest oddzielna funkcja w dodatku) Mnie chodzi o podawanie aktualnej ulicy na której się znajdujemy podczas jazdy. Ten ostatni filmik z Autostrada to pokazuje. W Twojej sytuacji gdzie pokazujesz południową część Autostrady to mamy oznaczenie tylko A1 natomiast w północnej części oznaczenie jest E75 A1 i tego chciałem uniknąć by nie podawała obu numerów tylko jedną A1. To że sobie wpisaleś w Voice zamiast Autostrada A1 tylko "pozdrowienia" i to też zostalo przeczytane, nic nie wnosi w to co chce uzyskać. Swoją drogą dziekuję za pozdrowienia "radio,radio"
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2070
Wysłany: 2018-03-06, 14:23   

a ja widzę a raczej słyszę że zamiast numerów dróg /E40 A4/ jest komunikat autostrada A4 (oczywiście to tylko przykład) podobnie jest gdy wyświetlana jest nazwa ulicy wtedy pomijany jest numer drogi...

oczywiście tyczy się to każdej drogi czyli zamiast Autostrady Bursztynowej jest Autostrada A1 czy /Autostrada Bursztynowa E75 A1/ jest Autostrada A1

dla tych co mają problemy ze zrozumieniem że to tylko przykłady..
http://www31.zippyshare.com/v/qHzVGdzM/file.html


PS. taka mini ankieta : :-|
napis z dolnej belki
Kod:
Autostrada Bursztynowa E75 A1

co powinien usłyszeć kierowca ?
A-Autostrada Bursztynowa e siedemdziesiąt pięć a jeden
B-Autostrada Bursztynowa
C-Autostrada Bursztynowa A1
D-Autostrada A1
E-Autostrada Bursztynowa droga numer e siedemdziesiąt pięć
F-Autostrada Bursztynowa A1 droga międzynarodowa numer e siedemdziesiąt pięć
G-Droga międzynarodowa e siedemdziesiąt pięć
F-inny

kiedyś była dyskusja na ten temat na forum ... co ma czytać TTS oraz czy ma pomijać pierwszą frazę (z reguły tą do pierwszego przecinka) gdzie na mapach TT była gmina...a teraz jest dublowana z odczytem miejscowości.
 
 
maruszeczek 
Waypoint



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 134
Skąd: Norymberga
Wysłany: 2018-05-23, 22:52   

Witam,navi wywala mi taki blad :Voice_Pol-pl-f2-lua.zip§ big_flag_pol.bmp exiting application ,rozumiem ze brakuje takiego pliku,gdzie moge takowy znalezc?niestety wujek google nie znajduje,dzieki za ewentualna pomoc
a i jeszcze prosba jesli mozna o odswiezenie linkow ze strony pierwszej o Agatce bo niestety nie dzialaja
_________________
Becker Ready 50,revo2 mod Kan_Karpik
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-05-24, 18:54   

maruszeczek napisał/a:
Voice_Pol-pl-f2-lua.zip

Ten głos to nie jest Agatka.
Jacek1313 podrzucił Ci link w temacie o Agatce
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10