Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 891
Wysłany: 2018-02-28, 15:37   Navitel

Znalazłem na diakovie apkę navitela. oczywiście posłodzona.
https://diakov.net/softraznoe/android/
Nawigacja mało znana ale bardzo dobrze oceniana przez użytkowników.
Pobrałem, rozpakowałem - o dziwo polskie mapy się rozpakowały.
Po zainstalowaniu programu trzeba go uruchomić, wybrać co trzeba i zamknąć.
Następnie skopiować mapę do content/map w katalogu navitela w android/data.
Program tworzy katalogi w android/data w pamięci i na karcie - ale domyślnie instaluje się na karcie.
Mnóstwo opcji, jest wszystko co potrzeba - radary, korki, pogoda itp.
Ale szokiem dla mnie było to że złapał fixa w mieszkaniu w bloku, czego nie potrafi żaden inny program nawigacyjny.
Teraz trzeba potestować w realu.
Działa na Oreo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18600
Wysłany: 2018-04-25, 20:24   

Link bezpośrednio do postu z programem: https://diakov.net/9804-navitel-navigator-navitel-navigator-9819-983.html
Mapy 2018.Q1, wersja crecked (działa traffic i pogoda) - jak wynika z opisu

EDIT 05.06.2018
no_taki napisał/a:
Niestety link jest pozbawiony map
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-06-04, 17:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 137
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-06-03, 22:37   

Dostałem ten program razem z rejestratorem trasy jazdy Navitel CR900 plus dożywotnia aktualizacja. Mapy z mnóstwem błędów na Polskę, nazwy ulic wzięte z nieba, prowadzi czasem pod prąd w jednokierunkowe, błędne ograniczenia prędkości jak w Yanosiku. Ogólnie jest to producent z Rosji ale programista jest w Czechach bo tam każą mi pisać uwagi. Sam program nie do użytku , brak punktów VIA. Jazda od punktu do punktu tylko wyznaczonymi 3 trasami przez Navitel. Posiada dwa GPS Glonass i GPS. Dlatego może szybciej łapie fixa.
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-06-03, 22:45   

januszpe napisał/a:
Dostałem ten program razem z rejestratorem
Ale wersję okrojoną. Kup wersję PRO, to będziesz zadowolony.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 137
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-06-04, 16:20   

Chętnie ale nie wiem gdzie to kupić. Na stronie Navitela jest tylko wersja Navitel Navigator i nie widzę PRO?
PS wpisałem w internecie Navitel Pro i nic!!!
Dotarłem do wsparcia w Navitel Cz. nie ma czegoś takiego jak wersja pro . Douczyli mnie. Są punkty pośrednie ale u nich się to nie nazywa via. Wersja którą otrzymałem wraz z zakupem urządzenia jest jedyną , nic nie muszę dokupować jest to licencja dożywotnia. Ale rozwałka to jest z nazwami ulic, niektórych nie ma a inne się nazywają zupełnie inaczej.
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5519
Wysłany: 2018-06-04, 17:14   

Niestety link podany przez jacka jest pozbawiony map
Szwagier - jesli to nie problem - podrzuc mi mapę Polski na PW :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 891
Wysłany: 2018-06-04, 20:32   

Jasne, jutro podrzucę.
Ale szukajcie na Diakowie według daty pierwszego postu. To była dobra apka i reszta. Późniejsze apki pobrane z różnych źródeł już nie chciały być cukrowane.
Ta pierwsza pozwalała pobrać mapy całej Europy, ale to trzeba zrobić za pierwszym uruchomieniem. Potem już nie działa. Oczywiście można wybiórczo.
Jakiś bałagan mi się zrobił na partycjach i nie mogę znależć oryginału.
Edit:
Niestety, to nie następna wrzuta, tylko poprawiona pierwsza.
Ostatnio zmieniony przez szwagier22 2018-06-04, 20:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5519
Wysłany: 2018-06-04, 20:41   

Najsympatyczniej by było jakny znalazł sę link , o ktorym piszesz.
Jesli się nie da - podrzuć proszę Polskę :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 891
Wysłany: 2018-06-04, 21:05   

Proszę bardzo, z mojego fona. Content z pamięci i apka z lutego. Testować. Żeby korzystać z map trzeba najpierw utworzyć atlas, ale dasz sobie radę. :mrgreen:
Plik trochę duży, ale jest więcej.
https://www.easypaste.org...Q/N.rar?lang=pl
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2018-06-04, 21:34   

Navitel, często jest dokładany za grosze, do jednej z gazet, licencja na rok. Kumpel pojechał na nim, na tydzień do Włoch. Program się sprawdził, bo kumpel wrócił :-D , a tak serio często z niego korzysta i jest zadowolony.
W jednym ze sklepów jest tak oferta:
Kupując voucher w promocyjnej cenie 49.99 zł użytkownik otrzymuje gwarancję dożywotniej, darmowej aktualizacji mapy.
W innym sklepie jest za 39.99 zł. Taka sama opcja.
A najlepsze dla maruderów jest: Aplikacja Navitel Navigator działa także w trybie offline, dzięki czemu nie korzysta z transferu danych.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5519
Wysłany: 2018-06-05, 14:46   

szwagier22 napisał/a:
ale dasz sobie radę.


Dzieki Ci mlodzieńcze za wrzutę :-)
Dziadek jakos majzlem i młotkiem sobie poradził ;-)

Teraz tylko testy w trasie i zobaczymy co toto potrafi
P.S Rzeczywiscie w budynku znalazł pozycję. Czegoś takiego jeszce nie widzialem :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 891
Wysłany: 2018-06-05, 19:13   

Myślę że podzielisz się wrażeniami. Jak na razie dzięki twoim sugestiom wywaliłem Sygica.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5519
Wysłany: 2018-06-05, 19:30   

Na razie nie mogę znależć najwazniejszej opcji czyli wyboru typu trasy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2166
Wysłany: 2018-06-05, 19:36   

https://www.youtube.com/watch?v=MLxpGRVpaXw
a może ?
https://www.youtube.com/watch?v=GSPb4lHV8po
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5519
Wysłany: 2018-06-05, 19:49   

ani to, ani to.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10