Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Polski glos TTS PRO "Agata dyskusja
Autor Wiadomość
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 34
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-14, 20:42   

Nie tak było, to rozróżniam ;-) Myślałem, że trzeba absolutnie wszystko z paczki "Agatka" podmienić, żeby poprawnie hulała :lol:

Dzisiaj okazało się (po trasie do pracy) iż Agatka by Janusz_40 milczy na temat np. przejazdów kolejowych, czy czerwonych świateł z "pstrykiem". W folderze ux\voice_tts_settings_20.zip jest folder ui_igo9, musiałem zmienić jego nazwę na taką, jaka jest w data.zip (ui_becker_hd_moto), gdyż na liście głosów Agatka była, ale nie można jej było wybrać. Obecnie nawiguje, czyta ulice, podaje status GPS, informuje o przekroczeniu prędkości. Czy ta zamiana nazwy mogła wpłynąć na taki stan rzeczy ? W sys.txt wkleiłem podane sekcje. Jeszcze tak dla pewności - na Win 7 po edycji zapis kodujemy w unicode ?
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-02-26, 21:31   

Mam prosbę, może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Chodzi mi o dodatek TTS Pro w którym jest opcja czytania ulicy na której aktualnie się znajdujemy (czytanie z dolnego paska) Strasznie denerwujące jest gdy pojawia się nazwa drogi razem z jej numerem, a często pojawiają sie dwa numery. TTS niestety czyta całość i brzmi to totalnie idiotycznie. Jak można zrobić by czytana była tylko nazwa bez numeru . Będę wdzięczny za pomoć
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5719

Wysłany: 2018-02-26, 21:42   

wylącz pokazywanie numerów.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-02-27, 07:21   

Wyłączenie pokazywania numerów spowodowało tylko brak pokazywania numerów domów obok nazwy ulicy, a mnie chodzi o numery drogi oraz numery ulic jak np:"Autostrada Bursztynowa E75 A1" Chcę by czytała tylko "Autostrada Bursztynowa" lub "Ulica Morska" zamiast "Ulica Morska 468"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5719

Wysłany: 2018-02-27, 14:39   

A co masz w sekcji [tts] w sys.txt ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-02-27, 15:15   

[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=1
always_say_road_names=3
skip_road_numbers = 1
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5719

Wysłany: 2018-02-27, 21:05   

spróbuj czegoś takiego:
Kod:
[tts]
tts_logics=3
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2

I pokombinuj z "cyferkami" w linii:
Kod:
always_say_road_names=3 ; 1,2,3



A jeszcze czesniej w Twoim wpisie
Kod:
skip_road_numbers = 1

Spróbuj zmienić na zero
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-02-27, 21:40   

Niestety nadal bez zmian. Zmiany w
Kod:
 always_say_road_names=3 ; 1,2,3
powodują tylko zmianę w komunikacje o skręcie np "w lewo w ulice Morska" lub "w lewo w ulice 468" Mnie chodzi o wypowiadanie ulicy na której się znajdujemy. W dodatku ttspro znalazłem tylko wpis który odpowiada za te informacje
Kod:
Street_been = MODEL.navigation.car.current_street()
zmiana wpisu current na address spowodowała odpowiednie wypowiadanie ulicy to znaczy bez jej numeru ale niestety ulicy z której wyjeżdżamy/konczącej się
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5719

Wysłany: 2018-02-27, 22:15   

Przyznam, ze nie rozumiem Twoich dylematów.
Jesli masz komunikat "skręć w ulice Morską" i zastosujesz się do niego to znajdujesz sie na ulicy Morskiej.

Ale oczywiście kazdy ma swoje wymagania :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-02-28, 06:29   

Mnie nie chodzi o komunikaty nawigacyjne, te są ok. Chodzi mi o dodatek TTSpro który ma możliwość wypowiadania np miasta w którym jesteśmy lub właśnie nazwy ulicy po której jedziemy.I jeśli w nazwie ulicy (czytanie dolnego paska) pojawi się numer to TTS czyta całość i brzmi to głupio jak np "Ulica Morska 468" lub właśnie "Autostrada Bursztynowa E75 A1"
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1491
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-05, 09:13   

Witam

A czy przypadkiem, nie jest tak, że TTS odczytuje to co wyświetla mapa?

Na próbę przełącz się na mapę od innego dostawcy: Here / TomTom
Jeśli zmiana mapy, zmieni komunikaty,
to będziemy mieli pewność, że jest to związane z mapą,
a nie innymi ustawieniami

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-03-05, 12:32   

Tu masz rację. Faktycznie czytany przez TTS jest cały wpis, i tego nie przeskoczy w mapie Here. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Jedyne co udało mi się wprowadzić to dodatkowy komunikat o nr drogi. Brzmi to teraz "Ulica morska droga nr 468" co już brzmi jakoś sensowniej
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-03-05, 15:43   

Szanowny kolego. Ja o kozie ty o wozie.Pytanie było nie o komunikaty nawigacyjne tylko o wypowiadanie nazw ulic. Nie było pytania o nr domów tylko o numery dróg. I jeszcze jedno zaskoczenie dla szanownego kolegi. U mnie właśnie zaczęła wypowiadać w ten sposób czyli "ulica Morska droga nr 468" I co ciekawe, zrobiłem teraz tak, że w przypadku Autostrady bursztynowej wypowiada tylko "Autostrada bursztynowa A1" a nie tak jak w pasku "Autostrada Bursztynowa E75 A1" Sprawa dotyczy mam Here nie TT
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 362
Wysłany: 2018-03-05, 19:30   

Szanowny kolego chyba nadal się nie rozumiemy. Nie chodzi mi o podawanie nazwy ulicy tam gdzie sobie kliknę na mapie (to jest oddzielna funkcja w dodatku) Mnie chodzi o podawanie aktualnej ulicy na której się znajdujemy podczas jazdy. Ten ostatni filmik z Autostrada to pokazuje. W Twojej sytuacji gdzie pokazujesz południową część Autostrady to mamy oznaczenie tylko A1 natomiast w północnej części oznaczenie jest E75 A1 i tego chciałem uniknąć by nie podawała obu numerów tylko jedną A1. To że sobie wpisaleś w Voice zamiast Autostrada A1 tylko "pozdrowienia" i to też zostalo przeczytane, nic nie wnosi w to co chce uzyskać. Swoją drogą dziekuję za pozdrowienia "radio,radio"
 
 
maruszeczek 
Waypoint



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 134
Skąd: Norymberga
Wysłany: 2018-05-23, 21:52   

Witam,navi wywala mi taki blad :Voice_Pol-pl-f2-lua.zip§ big_flag_pol.bmp exiting application ,rozumiem ze brakuje takiego pliku,gdzie moge takowy znalezc?niestety wujek google nie znajduje,dzieki za ewentualna pomoc
a i jeszcze prosba jesli mozna o odswiezenie linkow ze strony pierwszej o Agatce bo niestety nie dzialaja
_________________
Becker Ready 50,revo2 mod Kan_Karpik
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9