Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2018-02-25, 19:08
Igo Primo + 2DIN Car Audio (china)
Autor Wiadomość
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2018-02-25, 19:03   Igo Primo + 2DIN Car Audio (china)

Witam.

Jak podejść do wgrania Igo na radio "chińczyk" z androidem 6?
Powiedzmy że wskażę jak na telefonie plik apk i zainstaluję, ale jak z contentem na karcie SD? I jaka wersja najlepsza pod 800x480 zdaje się? Jest jakiś "tutorial"?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2018-02-25, 19:11   

Irokez napisał/a:
jak z contentem na karcie SD?
Podział opisano w "Primo (Android) - program w urządzeniu, CONTENT na SD"

Irokez napisał/a:
wersja najlepsza pod 800x480
Działająca. Proponuję 9.6.29 - instalowałem na wielu urządzeniach bez problemów

Irokez napisał/a:
Jest jakiś "tutorial"?
Oczywiście - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42711
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6124
Wysłany: 2018-02-25, 19:18   

Irokez napisał/a:
jak z contentem na karcie SD

Jesli w radiu masz roota - nie ma problemu. Robisz identycznie jak dla winCE ( oczywiście musisz znac nazwę karty tak, jak ją widzi urządzenie ), masz dla winCE temat przyklejony, poczytaj.
Jesli nie masz roota - robisz klasyczny podział pamięć-karta tez opisany do bolu na forum . Podział , tzn część contemt masz w panmięci, część na karcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2018-02-25, 19:37   

Dzięki, spróbuję.
Mam paczkę gdzie trzeba skopiować iGO + LOST.DIR na kartę potem radio, instalka i zobaczymy.
 
 
samakasia25
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2015
Posty: 37
Wysłany: 2019-05-22, 09:53   

Witam
Wiem że temat był już kilkakrotnie poruszany.
Sprawa wygląda następująco:
IGO PAl wer.9.18.27.719974. zainstalowane jest na radiu 2din z androidem 8.1
do wymowy komunikatów chcę używać tts zmiana tekstu na mowę od googla ponieważ on najlepiej działa na tej stacji. Vocalizer niestety nie odpala a Ivona zawiesza apk (przed każdym uruchomieniem muszę wyczyścić dane apk żeby z Ivoną odpaliła)
Problem polega na tym,że komunikaty głosowe są cisze od radia i praktycznie niesłyszalne,natomias jak używam odtwarzacza mp3 wszystko jest ok. w radiu jest też zainstalowana opcja volume balance,którą mogę regulować poziom pszczególnych mediów niestety nie ma ona wpływu na głos w igo.

Tak prezentuje się w sys sekcja.
Kod:

[android]
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
create_sdcard_dir=0
navigation_audio_stream=4->kanał zmieniałem od 0 do 5 nic to nie zmieniało

[sound]
use_method="1"
queue_length=200
alert_volume=200
os_volume=200
voice_volume=255
sound_volume=255
sound_muted=0
voice_muted=0
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_minspeed=40
dynamic_volume_maxspeed=100
dynamic_volume_voicemaxspeed=80
dynamic_volume_voice_volume_max=100
dynamic_volume_os_volume_max=255


większość wpisów dodawana na pałę z nadzieją,że coś się zmieni niestety zmiana jest tylko na ivonce, która mówi jak trzeba,ale zawiesza apk.
Ewentualnie co zrobić żeby ivonka nie zawieszała apk?

P.S co ciekawe działa rozpoznawanie głosu i igo reaguje na komendy głosowe
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-05-23, 08:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6124
Wysłany: 2019-05-23, 08:49   

Tak na bardzo szybko:
Usunałbym wszelkie wpisy "na sztywno" ustalające dośc niski poziom głosu, szcegolnie przy dynamicznej regulacji glośnosci , a sama regulację wylaczył

Kod:
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_minspeed=40
dynamic_volume_maxspeed=100
dynamic_volume_voicemaxspeed=80
dynamic_volume_voice_volume_max=100

Nawiasem mówiac , regulacja jest w zakresie 0-255 więc ustawine jest bardzo cicho

Po drugie:
w sekaji [ adnroid] jest klucz:
Kod:
navigation_audio_stream = 1

Poszczególne pozycje ( 1-8 ) oznaczają nastepujace kanaly

Kod:
;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
;STREAM_SYSTEM - Value: 1
;STREAM_RING - Value: 2
;STREAM_MUSIC - Value: 3
;STREAM_ALARM - Value: 4
;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
;STREAM_DTMF - Value: 8


Poszukalbym w radiu , czy jest mozliwośc regulacji glośnosci któregos z tych kanalow i ustawiłbym go w sprzęcie na MAX, a w sys.txt wybralbym wlasnie ten kanał

Po trzecie:
Nie wiem , czy ponizszy klucz dziala na głosie TTS na Androida, a jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić, ale można sprobowac:


Kod:
[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=10; amplificare volum tts max 10


Klucz [gain] można probować podciagnąć i do 12 , choc moga byc znieksztalcenia
Jakby ta sekcja nic nie zmieniała - usunąć

Po czwarte:
sekcja:
Kod:
[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
numbers_mode=1


klucz: priority, można wpisac i CRITICAL.

Tyle na bardzo szybko :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
samakasia25
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2015
Posty: 37
Wysłany: 2019-05-24, 10:38   

Zrobiłam tak jak piszesz czyli usunęłam w sekcji [sound] te wpisy
Kod:
use_method="1"
queue_length=200
alert_volume=200
os_volume=200
voice_volume=255
sound_volume=255
sound_muted=0
voice_muted=0


Wyłączyłam dynamiczną kontrolę poprzez dodanie średników
Wstawiłam twoje wpisy.
Niestety nic to nie zmieniło przy słuchaniu radia radio jest głośniej od komend mimo regulacji balansu na odtwarzaczu jest na odwrót.

Myślę nad zastosowaniem zwykłego głosu audio takiego jak były w primo Knapika lub innego. Chyba że ktoś zna jeszcze jakieś inne syntezatory oprócz vocalizer, loqeundo ivona, gadającego w miarę normalnie po polsku.

Chyba, że coś źle robię.
Edit: Acapela TTS rozwiązała mój problem w 100%
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11