Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Yanosik
Autor Wiadomość
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 814
Wysłany: 2016-11-09, 19:34   

Oczywiście. Znakomita większość userów wszystkich programów jest w dużych miastach i na drogach głównych. Reszta jest ciemną plamą.
Jak wspomniałeś dodatkowym złem jest podział na kilka programów. Drugim jest tworzenie zdarzeń na siłę, aby brylować w statystykach.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9526
Wysłany: 2018-02-13, 20:01   

Od dziś jest wersja bez reklam, ale płatna (10 zł miesięcznie) pod nazwą YetiWay http://www.auto-swiat.pl/...-yetiway/4bxhw8

Za 120 zł rocznie nie wróże przyszłości, birąc pod uwage beznadziejnośc nawigowania. Tyle samo kosztuje legalna AM lub NaviExpert i jeszcze zostaje kasa na transmisję danych. Oba programy maja traffic i ostrzeżenia od innych kierowców, a trase wyznaczaja o niebo lepiej.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-06, 06:39   

Używa ktoś yanosika z androidem 8?
Bo u mnie, na stacji multimedialnej w samochodzie, przestało działać powiadamianie głosowe w tle.
Jeśli na pierwszym planie jest yanosik to gada bez zarzutu, ale używam go raczej jako ostrzegacz, więc na pierwszym planie działa I-go, yanosik w tle i w takim przypadku yanosik jest niemy.
Ostrzeżenia graficzne się pojawiają, ale dźwiękowe nie.
Przed zmianą systemu z 6 na 8 yanosik działał poprawnie.

Czy to mogą być jakieś specyficzne ustawienia nowego androida z którymi yanosik sobie sam nie radzi, czy raczej jakiś bug w samym yanosiku, niedostosowanym do nowej wersji systemu - ma ktoś jakieś koncepcje?
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2070
Wysłany: 2018-05-06, 11:30   

na 8 yanosik działa aż miło i nie ma znaczenia czy jest zminimalizowany czy nie..

PS. tak ciągle wypisujesz o aktualizacji więc proste pytanie dlaczego ją zrobiłeś i co ci dała taka aktualizacja ??
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-05-06, 13:22   

U mnie tak jak u geranium.
Wiec wniosek chyba się sam nasuwa: producent Twojego sprzetu źle/niechlujnie/na kolanie skonfigurował system pod urządzenie i tyle.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-06, 17:35   

geranium napisał/a:
na 8 yanosik działa aż miło i nie ma znaczenia czy jest zminimalizowany czy nie..

PS. tak ciągle wypisujesz o aktualizacji więc proste pytanie dlaczego ją zrobiłeś i co ci dała taka aktualizacja ??


Miała zaradzić na problem z dźwiękiem (dźwięk z aplikacji innej niż główny program nawigacyjny powoduje wyłączenie dźwięku z radia).
Chińczyk kazał wgrać nowy firmware, z nadzieją że to rozwiąże problem, ale jak widać nie dość że tak się nie stało, to pojawił się kolejny.

P.S.
Chociaż poniekąd pierwotny problem rozwiązało, skoro yanosik w tle nie gada, to i radia nie wyłącza. ;-)

[ Dodano: 2018-05-06, 17:37 ]
no_taki napisał/a:
U mnie tak jak u geranium.
Wiec wniosek chyba się sam nasuwa: producent Twojego sprzetu źle/niechlujnie/na kolanie skonfigurował system pod urządzenie i tyle.


Co do tego to akurat nie mam wątpliwości.
Pytanie jest raczej co z tym można zrobić i co może być przyczyną.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2018-05-06, 20:06   

Cav napisał/a:
Pytanie jest raczej co z tym można zrobić

Zamierzasz modyfikować firmware ? :shock:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2070
Wysłany: 2018-05-07, 14:29   

z uwagi że nie wierzę w cuda tylko dwa słowa..

przecież to normalne jak kanał jest jako "alarm" to będzie wyłączał wszystkie dźwięki bo ma najwyższy priorytet lub "media" wtedy będzie mieszał dźwięki podobnie jest z bluetooth
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 81
Wysłany: 2018-05-07, 16:48   

no_taki napisał/a:
Cav napisał/a:
Pytanie jest raczej co z tym można zrobić

Zamierzasz modyfikować firmware ? :shock:


Obstawiam że to jednak nie jest sprawa firmware, a raczej jakichś ustawień androida.
Pewnie uprawnień.

Z GPS w tle sobie poradziłem, udało mi się znaleźć dookoła odpowiednie ustawienia, które zadziałały (mimo że i tak kontrola niby była i jest wyłączona, ale jednak mają znaczenie).
Z dźwiękiem na 99% jest podobnie - coś go blokuje i nie jest to oprogramowanie systemowe.
Zwłaszcza że niektóre aplikacje w tle gadają (i-go albo GM), a niektóre nie (yanosik lub Waze).
Sprawdzałem w yanosiku wszystkie kanały dźwiękowe, działa tylko media lub systemowe, na innych cisza.
Właśnie na media próbuję działać, ale bez powodzenia.

BTW: czy jest jakaś AutoMapa z witaminką?
Z testów wynika, że ostrzega równie dobrze albo i lepiej niż yanosik, a nawiguje na poziomie I-go, więc może to jest rozwiązanie dla mnie, jako jedyny program byłaby na pierwszym planie, więc nawet jak coś w tle nie działałoby nadal, to by mi to nie robiło różnicy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 9