Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktywacja radarów - jak to zrobic i skąd wziąć
Autor Wiadomość
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 13:50   

jestem_ktoś napisał/a:
Po pierwsze - sprawdź, czy nie trzeba ich aktywowac na stronie TomToma (MyTomTom/MyDrive/TTHome)
Po drugie - przeczytaj instrukcję http://download.tomtom.co...erawarnings.htm
Po trzecie - sprawdź, czy masz w ogóle je wgrane


1. mam aktywowane fotoradary, mam informacje w MyDrive ze zostalo mi 16 dni subskrypcji.
2. w instrukcji znalazlem informacje ze chyba jednak musze podpiac telefon zeby miec ostrzezenia o fotoradarach, dobrze mysle? ..... http://download.tomtom.co...services-US.htm
i drugi link http://download.tomtom.co...peedcameras.htm
3. nie widze w nawigacji na mapie zadnych fotoradarow ale w MyDrive mam podane ze mam zainstalowane fotoradary na cala europe w urządzeniu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2014-06-22, 14:13   

Ad 1) Subskrypcja dotyczy aktualizacji, więc ściągnij najnowsze.
Ad 2) Ten punkt nie dotyczy radarów
Ad 3) Na mapie fotoradarów nie zobaczysz (jak wiele razy napisano w wątku, z którym scaliłem Twoje pytanie)

Opisz dokładnie, w którym miejscu w opcjach włączyłeś ostrzeganie. I przejedź sie koło radaru, który stoi w Twojej okolicy od lat, żeby miec 100% pewności, że nie ostrzega i nie wyświetla

O przeczytanie tego wątku nie wspominam, bo to chyba oczywiste
_________________

 
 
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 19:13   

jacekp1313 napisał/a:
Ad 1) Subskrypcja dotyczy aktualizacji, więc ściągnij najnowsze.
Ad 2) Ten punkt nie dotyczy radarów
Ad 3) Na mapie fotoradarów nie zobaczysz (jak wiele razy napisano w wątku, z którym scaliłem Twoje pytanie)
Opisz dokładnie, w którym miejscu w opcjach włączyłeś ostrzeganie. I przejedź sie koło radaru, który stoi w Twojej okolicy od lat, żeby miec 100% pewności, że nie ostrzega i nie wyświetla
O przeczytanie tego wątku nie wspominam, bo to chyba oczywiste


mam najnowsze aktualizacje, przeczytalem caly wątek ale nie znalazlem nic na temat mojego Go 400 czyli urzadzenia w ktorym nie mam zadnego dostepu do jakichkolwiek plikow i folderow w pamieci urzadzenia, nie moge nic dogrywac, zostaje tylko polaczenie przez przegladarke (chyba ze o czyms nie wiem) a tak w ogole to jest to praktycznie nowa nawigacja wiec powinno to dzialac bez zadnego dogrywania i innego kombinowania...

ostrzeganie włączyłem w: Ustawienia -> dźwieki i ostrzeżenia -> Typ ostrzezenia (Dzwieki ostrzezen) -> Ostrzezenia o fotoradarach -> wszystko ustawione na "zawsze"..

i o co chodzi z "traffic i fotoradary" ktore trzeba aktywowac? czy ma to jakikolwiek zwiazek z moim problemem? pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2014-06-22, 19:22   

Traffic to odbierane przez GSM info o korkach i ma sie nijak do radarów.

To, ze nawi jest nowa, nie znaczy, że masz wgrane cos więcej niż mapy. Podłącz do kompa przez MyDrive i zaloguj się na swoje konto w TomTomie i popatrz co tam jest.
No i zajrzyj do instrukcji obsługi

A co z jazdą koło radaru?
_________________

 
 
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 19:34   

W MyDrive pokazuje mi ze mam zainstalowane fotoradary w urzadzeniu na całą Europę, dostaje aktualizacje srednio co tydzien..

wklepalem teraz kilka tras na ktorych stoją fotoradary od wiekow i o dziwo pokazaly sie wszystkie na mapie, dla 100% pewnosci przejade sie tam i sprawdze czy dostane jakiekolwiek powiadomienie ale jak dobrze pamietam to juz kiedys tamtedy jechalem i nic nie bylo.. sprawdze to ale to juz jutro bo chwilowo jestem nie w stanie :) pozdrawiam

ps. jak wlaczam demo trasy to ostrzezenia dzwiekowe dzialaja.

[ Dodano: 2014-06-24, 20:39 ]
podlaczylem navi do internetu i wszedlem w "traffic i fotoradary" i je aktywowalem, teraz przejezdzajac kolo fotoradaru otrzymuje powiadomienia :) pojawila sie tez w menu opcja "zgłoś fotoradar", najprawdopodobniej to jednorazowe podlaczenie do neta aktywowalo radary w moim przypadku..
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-11, 09:30   

Witam koledzy.
Ktore fotoradary sa lepsze te jako punkty poi? czy te oryginalne na tomtom. Czy mozna wgrac jedne i drugie czy tylko moga byc jedne?.
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 967
Wysłany: 2018-02-11, 11:52   

Cytat:
Czy mozna wgrac jedne i drugie czy tylko moga byc jedne?.

Można wgrać jedne i drugie.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-11, 20:05   

Witam

Stif45 ściągnąłem od Ciebie fotoradary jako poi i fotoradary oryginalne. Te pierwsze pokazują sie jest wszystko ok. a te drugie nie, oczywiście aktywowałem je. Wogóle w menu nie mam usługi tomtom gdzie włączyć fotoradary mam navcore truck 9.702 i tam nie ma opcji włączyć tych fotoradarów oryginalnych. Moj tomtom to go730 mapa europe truck. Prosze o pomoc
 
 
anonim001 
Waypoint



Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-11-01, 20:26   

Witam, po latach przerwy przyszło mi znów stanąć do boju z TomTomem... tym samym, którego tak nie lubiłem - a to za sprawą samochodu który kupiłem.
Rok temu kupiłem Lagunę z wbudowanym Carminat TomTom LIVE. Poprzedni właściciel wykorzystał jedynie 3-miesięczny trial zaraz po kupnie auta, po czym nie korzystał z LIVE'a przez kolejne prawie 5 lat. Jako że w wersji LIVE nie da się wgrać patchowanych map (tyle już wyczytałem) zakupiłem kod na roczną subskrypcję map + pakiet live, również na rok. LIVE działa, mapy zaktualizowane, ale zauważyłem, że przed aktualizacją mapy miałem fotoradary na wszystkie kraje już wgrane (część to były Safety Cameras, część to były radary premium), a po aktualizacji zniknęła ich część - nadal mam fotoradary na niektóre kraje i one dalej się aktualizują (mimo tego, że nie kupowałem fotoradarów), ale brakuje mi krajów których najbardziej potrzebuję, w tym Polski. Ściągnąłem radary w formie punktów POI, ale są one podzielone na tyle kategorii, że navi wariuje i nie pokazuje kompletnie nic. Próbowałem wgrać te oryginalne, TTHome je widzi ale chyba coś jest nie tak, bo nie ma przy nich ikony i nie pokazują się na urządzeniu. Aktywator FastActivator nie działa (pewnie przez to, że to LIVE). Czy ma ktoś pomysł jak dograć brakujące radary oryginalne TomTom, a przynajmniej na niektóre kraje? A może ma ktoś/potrafi wygenerować/podzieli się instrukcją jak zrobić jeden plik ze wszystkimi stacjonarnymi fotoradarami na Europę (może wtedy by zadziałało pokazywanie POI - jak będzie wszystko w jednej kategorii)? Najbardziej interesują mnie fotoradary stacjonarne na prędkość (bez podziału na konkretne prędkości i podziału "punktowe"-odcinkowe) i fotoradary na czerwone światła, reszta niekoniecznie musi być. Nie oczekuję, że ktoś poda mi gotowy plik który skopiuję, wkleję i będzie działał, ale może jakiejś porady albo pomysłu od kogoś mądrzejszego ode mnie, albo chociaż informacji "da się"/"nie da się".
@edit: udało mi się rozwiązać problem za pomocą programu POIConverter 1.1.7. Wczytałem wszystkie kategorie jakie mnie interesowały na raz, scaliłem do 1 pliku (w sumie brakujących mi wyszło ponad 31000 punktów) i wgrałem. Jest to jedyny program jaki znalazłem, który umożliwia tak proste scalenie kilku plików... w innych trzeba było dodawać po jednej kategorii i scalanie plików też nie było łatwym zadaniem. Zastanawiało mnie czy TT da sobie radę z wczytaniem takiej ilości punktów i wyświetleniem ich na mapie, ale nie było żadnego problemu. Zauważyłem, że sporo jest zaznaczonych fotoradarów których już dawno nie ma (po wprowadzeniu przepisu o kolorze fotoradaru i zakazie używania atrap), ale to już po drodze będę je sobie usuwać, lepiej mieć ostrzeżenie o radarze którego nie ma niż nie mieć ostrzeżenia o radarze który jest.
_________________
SGS7 / Carminat TomTom Live
 
 
daniatko 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 39
Skąd: Żory
Wysłany: 2018-12-30, 19:31   TomTom Speedcams Europe[27.12.2018]

http://kingfile.pl/download/pm4EH3xJ
_________________
'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...'
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10