Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktywacja radarów - jak to zrobic i skąd wziąć
Autor Wiadomość
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 14:50   

jestem_ktoś napisał/a:
Po pierwsze - sprawdź, czy nie trzeba ich aktywowac na stronie TomToma (MyTomTom/MyDrive/TTHome)
Po drugie - przeczytaj instrukcję http://download.tomtom.co...erawarnings.htm
Po trzecie - sprawdź, czy masz w ogóle je wgrane


1. mam aktywowane fotoradary, mam informacje w MyDrive ze zostalo mi 16 dni subskrypcji.
2. w instrukcji znalazlem informacje ze chyba jednak musze podpiac telefon zeby miec ostrzezenia o fotoradarach, dobrze mysle? ..... http://download.tomtom.co...services-US.htm
i drugi link http://download.tomtom.co...peedcameras.htm
3. nie widze w nawigacji na mapie zadnych fotoradarow ale w MyDrive mam podane ze mam zainstalowane fotoradary na cala europe w urządzeniu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2014-06-22, 15:13   

Ad 1) Subskrypcja dotyczy aktualizacji, więc ściągnij najnowsze.
Ad 2) Ten punkt nie dotyczy radarów
Ad 3) Na mapie fotoradarów nie zobaczysz (jak wiele razy napisano w wątku, z którym scaliłem Twoje pytanie)

Opisz dokładnie, w którym miejscu w opcjach włączyłeś ostrzeganie. I przejedź sie koło radaru, który stoi w Twojej okolicy od lat, żeby miec 100% pewności, że nie ostrzega i nie wyświetla

O przeczytanie tego wątku nie wspominam, bo to chyba oczywiste
_________________

 
 
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 20:13   

jacekp1313 napisał/a:
Ad 1) Subskrypcja dotyczy aktualizacji, więc ściągnij najnowsze.
Ad 2) Ten punkt nie dotyczy radarów
Ad 3) Na mapie fotoradarów nie zobaczysz (jak wiele razy napisano w wątku, z którym scaliłem Twoje pytanie)
Opisz dokładnie, w którym miejscu w opcjach włączyłeś ostrzeganie. I przejedź sie koło radaru, który stoi w Twojej okolicy od lat, żeby miec 100% pewności, że nie ostrzega i nie wyświetla
O przeczytanie tego wątku nie wspominam, bo to chyba oczywiste


mam najnowsze aktualizacje, przeczytalem caly wątek ale nie znalazlem nic na temat mojego Go 400 czyli urzadzenia w ktorym nie mam zadnego dostepu do jakichkolwiek plikow i folderow w pamieci urzadzenia, nie moge nic dogrywac, zostaje tylko polaczenie przez przegladarke (chyba ze o czyms nie wiem) a tak w ogole to jest to praktycznie nowa nawigacja wiec powinno to dzialac bez zadnego dogrywania i innego kombinowania...

ostrzeganie włączyłem w: Ustawienia -> dźwieki i ostrzeżenia -> Typ ostrzezenia (Dzwieki ostrzezen) -> Ostrzezenia o fotoradarach -> wszystko ustawione na "zawsze"..

i o co chodzi z "traffic i fotoradary" ktore trzeba aktywowac? czy ma to jakikolwiek zwiazek z moim problemem? pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2014-06-22, 20:22   

Traffic to odbierane przez GSM info o korkach i ma sie nijak do radarów.

To, ze nawi jest nowa, nie znaczy, że masz wgrane cos więcej niż mapy. Podłącz do kompa przez MyDrive i zaloguj się na swoje konto w TomTomie i popatrz co tam jest.
No i zajrzyj do instrukcji obsługi

A co z jazdą koło radaru?
_________________

 
 
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-22, 20:34   

W MyDrive pokazuje mi ze mam zainstalowane fotoradary w urzadzeniu na całą Europę, dostaje aktualizacje srednio co tydzien..

wklepalem teraz kilka tras na ktorych stoją fotoradary od wiekow i o dziwo pokazaly sie wszystkie na mapie, dla 100% pewnosci przejade sie tam i sprawdze czy dostane jakiekolwiek powiadomienie ale jak dobrze pamietam to juz kiedys tamtedy jechalem i nic nie bylo.. sprawdze to ale to juz jutro bo chwilowo jestem nie w stanie :) pozdrawiam

ps. jak wlaczam demo trasy to ostrzezenia dzwiekowe dzialaja.

[ Dodano: 2014-06-24, 20:39 ]
podlaczylem navi do internetu i wszedlem w "traffic i fotoradary" i je aktywowalem, teraz przejezdzajac kolo fotoradaru otrzymuje powiadomienia :) pojawila sie tez w menu opcja "zgłoś fotoradar", najprawdopodobniej to jednorazowe podlaczenie do neta aktywowalo radary w moim przypadku..
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-11, 09:30   

Witam koledzy.
Ktore fotoradary sa lepsze te jako punkty poi? czy te oryginalne na tomtom. Czy mozna wgrac jedne i drugie czy tylko moga byc jedne?.
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 946
Wysłany: 2018-02-11, 11:52   

Cytat:
Czy mozna wgrac jedne i drugie czy tylko moga byc jedne?.

Można wgrać jedne i drugie.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2018-02-11, 20:05   

Witam

Stif45 ściągnąłem od Ciebie fotoradary jako poi i fotoradary oryginalne. Te pierwsze pokazują sie jest wszystko ok. a te drugie nie, oczywiście aktywowałem je. Wogóle w menu nie mam usługi tomtom gdzie włączyć fotoradary mam navcore truck 9.702 i tam nie ma opcji włączyć tych fotoradarów oryginalnych. Moj tomtom to go730 mapa europe truck. Prosze o pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9