Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18584
Wysłany: 2017-12-28, 21:19   

aAM 4.5.0 (1516) crk właśnie pobiera mapę 1712
_________________

 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 102
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2018-01-03, 08:57   

jacekp1313 napisał/a:
aAM 4.5.0 (1516) crk właśnie pobiera mapę 1712

Potwierdzam.
+ Smart Routes
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
walek147
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 14
Wysłany: 2018-02-02, 13:29   

Witam wgrałem aAM 4.5.0 (1516) crk 1712. I niestety nie wyszukuje miast , to samo z wersja Polska . Stara wersja 4.3.0 (1428) 1706 działa bez zarzutu. Tel xaomi 4x. Czy coś może z nim nie współpracować ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18584
Wysłany: 2018-02-02, 14:20   

Była jakas wersja crackowana, która tak działała.
Pobierz inną
_________________

 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 46
Wysłany: 2018-02-03, 08:59   

Koledzy macie może sposób na uruchomienia automapy na androidzie bez dostępu do internetu(stacja multimedialna w aucie bez modemu 3g i wifi),apk zainstalowane pliki skopiowane do pamięci wewnętrznej,automapa się uruchamia ,ale na starcie wali komunikat "sprawdź połączenie z internetem" i nie przechodzi dalej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18584
Wysłany: 2018-02-03, 13:21   

Ja instalowałem AM na telefonie z wyłączonym netem.

W którym momencie każe sie połączyć?
_________________

 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 46
Wysłany: 2018-02-03, 15:35   

Od razu po uruchomieniu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9535
Wysłany: 2018-02-03, 18:26   

1. Jakie okno/komunikat masz przed próba połączenia?
2. Jaki komunikat masz na oknie próby połączenia?
3. Po instalacji skopiowałes/przeniosłes mape na własciwe miejsce?
4. AM instalujesz do urządzenia / na kartę / program w telefonie, mapy na karcie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 135
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-02-03, 20:37   

walek147 napisał/a:
Witam wgrałem aAM 4.5.0 (1516) crk 1712. I niestety nie wyszukuje miast , to samo z wersja Polska . Stara wersja 4.3.0 (1428) 1706 działa bez zarzutu. Tel xaomi 4x. Czy coś może z nim nie współpracować ?

Robisz coś nie tak bo wgrywałem właśnie dla 2 kolegów wszystko jest ok. i działa
Dodam że jeden miał oprogramowanie Androida z wersją chińską i też działa
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 46
Wysłany: 2018-02-04, 06:55   

jestem_ktoś napisał/a:
1. Jakie okno/komunikat masz przed próba połączenia?
2. Jaki komunikat masz na oknie próby połączenia?
3. Po instalacji skopiowałes/przeniosłes mape na własciwe miejsce?
4. AM instalujesz do urządzenia / na kartę / program w telefonie, mapy na karcie?



Mam coś takiego:


Komunikat jest zaraz po uruchomieniu,screen akurat zrobiony na xiaomi córki bo nie mam w tej chwili dojścia do tej stacji,folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci wew.Po podpięciu do neta program uruchamia się prawidłowo.Pytanie jak zmusić program by uruchomił się offline,podejrzewam ,że muszę skopiować jakiś plik z już działającej wersji który przypisuje konto do programu,tylko który?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18584
Wysłany: 2018-02-04, 10:07   

mnieteczek napisał/a:
folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci wew.
A konkretnie?

mnieteczek napisał/a:
podejrzewam ,że muszę skopiować jakiś plik z już działającej wersji który przypisuje konto do programu,tylko który?
Nie ma takiego - po prostu nieprawidłowa instalacja. Pobierz AM jeszcze raz i zainstaluj wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42859

Kolejne pytanie: Gdzie masz foldery MAPS i SOUND i ile masz w nich plików/folderów?
_________________

 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 135
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-02-04, 10:22   

Już na początek robisz błąd "folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci " rozumiem że ten Folder przekopiowałeś z innego urządzenia. Po to dostałeś apkę żeby z niej instalować. Wywal wszystko co nazywa się AM i zacznij od początku . Przekopiuj apke do urządzenia i stąd rozpocznij instalację. Zobacz gdzie utworzył się katalog AM. Jeśli nie włożysz SD to na pewno zainstaluje się w pamięci wewnętrznej, tak robiłem i nie było żadnych niespodzianek.
P.S. Jeszcze jedno xiaomi załadowane redmi 4 (4/64) bez najmniejszego zająknięcia
, działa cała EU.
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
beergas
azymut


Dołączył: 24 Lip 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-24, 22:54   

Witam mam automape 4.0.5 (1516) wszystko działa fajnie ale tylko przez kilka minut po czym przestaje nawigować znika wyznaczona trasa i pokazuje tylko gdzie sie znajduje , po resecie zaś działa kilka minut i ponownie przestaje nawigować :( ktos cos poradzi ?
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 102
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2018-04-25, 14:54   

beergas napisał/a:
wszystko działa fajnie ale tylko przez kilka minut po czym przestaje nawigować znika wyznaczona trasa i pokazuje tylko gdzie sie znajduje , po resecie zaś działa kilka minut i ponownie przestaje nawigować

Zmartwię Cię, na Galaxy S7 też tak mi się działo. Nie pomogła reinstalka mapy. Co gorsza było to na oryginalnej mapie. Crackowana też nie chodziła, a nie będę dla mapy resetował danych na telefonie - więc nie przedłużyłem licencji i tyle. Mam też na innych telefonach i czasami się tak zdarza, ale po wyłączeniu i włączeniu telefonu jest już OK.

Piszę to po to abyś wiedział, że taki problem występuje nie tylko u Ciebie.
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
beergas
azymut


Dołączył: 24 Lip 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-26, 13:17   

Dzięki za odpowiedz puki co wracam do 4.0.3 i mapy 1706 może ta nie będzie się wieszać i czekam na kolejne wydania automapy :) bo po wgraniu nowszych map do apki 4.0.3 nie wyszukuje adresów :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11