Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9549
Wysłany: 2018-02-03, 18:26   

1. Jakie okno/komunikat masz przed próba połączenia?
2. Jaki komunikat masz na oknie próby połączenia?
3. Po instalacji skopiowałes/przeniosłes mape na własciwe miejsce?
4. AM instalujesz do urządzenia / na kartę / program w telefonie, mapy na karcie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 48
Wysłany: 2018-02-04, 06:55   

jestem_ktoś napisał/a:
1. Jakie okno/komunikat masz przed próba połączenia?
2. Jaki komunikat masz na oknie próby połączenia?
3. Po instalacji skopiowałes/przeniosłes mape na własciwe miejsce?
4. AM instalujesz do urządzenia / na kartę / program w telefonie, mapy na karcie?



Mam coś takiego:


Komunikat jest zaraz po uruchomieniu,screen akurat zrobiony na xiaomi córki bo nie mam w tej chwili dojścia do tej stacji,folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci wew.Po podpięciu do neta program uruchamia się prawidłowo.Pytanie jak zmusić program by uruchomił się offline,podejrzewam ,że muszę skopiować jakiś plik z już działającej wersji który przypisuje konto do programu,tylko który?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2018-02-04, 10:07   

mnieteczek napisał/a:
folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci wew.
A konkretnie?

mnieteczek napisał/a:
podejrzewam ,że muszę skopiować jakiś plik z już działającej wersji który przypisuje konto do programu,tylko który?
Nie ma takiego - po prostu nieprawidłowa instalacja. Pobierz AM jeszcze raz i zainstaluj wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42859

Kolejne pytanie: Gdzie masz foldery MAPS i SOUND i ile masz w nich plików/folderów?
_________________

 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 152
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-02-04, 10:22   

Już na początek robisz błąd "folder Automapa z całą zawartością skopiowany do pamięci " rozumiem że ten Folder przekopiowałeś z innego urządzenia. Po to dostałeś apkę żeby z niej instalować. Wywal wszystko co nazywa się AM i zacznij od początku . Przekopiuj apke do urządzenia i stąd rozpocznij instalację. Zobacz gdzie utworzył się katalog AM. Jeśli nie włożysz SD to na pewno zainstaluje się w pamięci wewnętrznej, tak robiłem i nie było żadnych niespodzianek.
P.S. Jeszcze jedno xiaomi załadowane redmi 4 (4/64) bez najmniejszego zająknięcia
, działa cała EU.
 
 
beergas
azymut


Dołączył: 24 Lip 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-24, 21:54   

Witam mam automape 4.0.5 (1516) wszystko działa fajnie ale tylko przez kilka minut po czym przestaje nawigować znika wyznaczona trasa i pokazuje tylko gdzie sie znajduje , po resecie zaś działa kilka minut i ponownie przestaje nawigować :( ktos cos poradzi ?
 
 
beergas
azymut


Dołączył: 24 Lip 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-26, 12:17   

Dzięki za odpowiedz puki co wracam do 4.0.3 i mapy 1706 może ta nie będzie się wieszać i czekam na kolejne wydania automapy :) bo po wgraniu nowszych map do apki 4.0.3 nie wyszukuje adresów :(
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 173
Wysłany: 2018-05-05, 20:36   

Czy najnowsza dostępna "słodzona" AutoMapa zadziała na systemie Android 7? Konkretnie, chodzi o Huawei P9 lite. Doszły mnie słuchy, że na "7" nie działa.
Jeśli jednak działa, to zaraz będę szukał odpowiedniej wersji wraz z instrukcją. :)
_________________
Lark 35.3
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1543
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2018-05-05, 22:10   

U mnie na Huawei P10 aAM 4.5.0 (słodzona)działa - zarówno poprzednio na And 7 jak i obecnie na Oreo (8).
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 173
Wysłany: 2018-05-06, 15:51   

OK, dzięki za info. Spróbuję zatem ściągnąć coś i zainstalować.
Rozumiem, że aplikacja + mapy + patcher z tego tematu będą OK?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45338
A propos, najpierw instalujemy, potem patchujemy, a potem wgrywamy mapy, czy najpierw mapy, a potem patcher?
_________________
Lark 35.3
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 61
Wysłany: 2018-05-06, 16:18   

Robinson - chyba musi trochę więcej poczytać -"aAM 4.5.0 (słodzona)" - nic nie patchujemy
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 173
Wysłany: 2018-05-06, 18:09   

No nie wiem. W linku, który podałem są raczej wersje oryginalne, które należy spatchować.
Natomiast w tym linku są chyba rzeczywiście słodzone:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45273
_________________
Lark 35.3
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 61
Wysłany: 2018-05-07, 09:13   

Jak fon ma root to możesz użyć patch z Lucky Patcher, jeśli nie używamy apkę słodzoną , a nawet jeśli jest root to też polecam słodzoną
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 173
Wysłany: 2018-05-07, 09:29   

Ile miejsca na telefonie zajmuje po zainstalowaniu słodzona Europa z linku, który podałem wyżej?
Folder ściągnięty stamtąd (program + mapy + wszystko) zajmuje 4,31 GB.
Nie wiem, czy raczej instalować w pamięci flash czy na karcie SD? Zresztą nawet nie wiem, czy telefon Huawei P9 lite da mi wybór.
_________________
Lark 35.3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2018-05-07, 10:50   

Około 5GB.
Ale sam program zajmuje niewiele miejsca - u mnie folder z AM (z mapą PL) to 350MB, z czego folder MAPS to 340MB. A mapy można przeciez przenieść na kare pamięci wg opisu kol. stif45 ze stycznia 2015 (patrz "AM Android - zbiór linków").
Albo przygotowac własną "mini-EU"
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2018-05-07, 19:39   

Radary działają zawsze, ale uroki programu online tylko w legalnych wersjach
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10