Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 135
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-01-04, 21:57   

Program z mapami zarówno 1710 i 1712 działa, przynajmniej u mnie, na 100%. Twój problem jest znany i był wielokrotnie opisywany. Trzeba czytać, czytać , czytać. Podpowiem że ten przypadek występuje wtedy kiedy zostały zainstalowane mapy wybrane nie wszystkie, wówczas mapy nie wgrane nie mają adresów. Drugim przypadkiem jest to że Twój "dostawca" programu i map jest co najmniej nie wiarygodny. Sprawdź od kogo pobierałeś i skąd pobierałeś. Można również same mapy, pobrać legalnie ze strony producenta AM bez opłat. Jak? możesz zapytać na priva. Pozdrawiam
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 46
Wysłany: 2018-01-04, 22:07   

Mapy zostały zainstalowane wszystkie, nie "wybrane fragmenty" lub tylko wybrane kraje. Instalowane z wyborem "Instalacja całego obszaru mapy"
Wersje z kilku źródeł i z forum także z kilku postów (linki oznaczone jako sprawdzone). Oczywiście za każdym razem instalowane na świeżo. Na innej navi automapa z tych źródeł działała. Tutaj nie działa. Brakuje mi pomysłów.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 135
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-01-05, 16:52   

trochę się uspokójmy. Sam jednak muszę przyznać że trochę swoimi wpisami namieszałeś. Piszesz że 1710 nie działa 1712 nie działa a w końcu piszesz że gdzie indziej działa. Oczekujesz porady ale Twoje wypowiedzi jedne wykluczają drugie. Przyczyna tego że źle działa program może leżeć w 3 miejscach,1) Pobrałeś zły program, dalej tak uważam, 2)Coś skopałeś w instalacji. 3) Nawaliło Ci urządzenie ale z powodu "namieszania" w czasie instalacji. Twierdzisz że na innych urządzeniach ten sam program działa bez zarzutu. Wywal wszystkie pliki AM z Goclewera, zainstaluj dobrze działający program AM na innym urządzeniu na karcie SD i przenieś ta kartę do Goclewera i zobacz czy działa. Jeśli nie, to masz dowód że są na urządzeniu pliki stare które " przeszkadzaja" programowi na karcie. Nie wiem jaki Win ma zainstalowany ten Goclewer. Nie oczekuj porady innej bo nikt nie siedzi przy Tobie i nie widzi co majstrujesz w czasie instalacji. I jeszcze jedno , była wersja kol. bomby uszkodzona ale ją poprawił i też tak właśnie reagował program , tylko nie pamietam czy to nie chodziło o Androida. Dla zapewnienia sobie spokoju pobierz od stifa45
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
Vanter
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2018-01-05, 17:01   

Próbowałem wywołać dany problem przez podmianę plików licencji z PL do EU. Inne kraje można wybierać miejscowości są szarawe i brak ulic po wybraniu centrum miasta pojawia się informacja że dane miasto jest poza obszarem używanej mapy.

Ja bym spróbował wyczyścić nawigacje, czysty firmware. Jeśli w trzech różnych instalacjach mamy ten sam problem prawdopodobnie problem leży gdzie indziej.

Sprawdź jeszcze czy na emulatorze działa wszystko ok.
Kod:
https://www.dropbox.com/s/ex7llnujxcp3fuc/WinCE5_Emulator.7z?dl=0
https://drive.google.com/file/d/1so1XlkoiGi-gz7gs3TsRyveaPVQZoz8W/view?usp=sharing
https://1drv.ms/u/s!AsDDWW_156wZcLGDEYRyZV1yiD8
_________________
Ostatnio zmieniony przez Vanter 2018-01-05, 19:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-05, 17:03   

xhamerx napisał/a:
zajmijmy się rozwiązaniem problemu.
Bilunia napisał/a:
Wyczyść dokładnie urządzenie ze wszystkich śmieci związanych z AM, pobierz od nas instalator od kol. Bomba, najlepiej wersję Cracked, żebyś się tym razem nie "potknął" w innym elemencie, zainstaluj ... a musi działać.
Tyle
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 46
Wysłany: 2018-01-05, 17:09   

januszpe napisał/a:
trochę się uspokójmy.
Może to dość chaotycznie wyszło z informacjami.

Mianowicie instalowałem wersję 1710, bo nie była wtenczas na forum wersja 1712. (Bete omijałem)
Zauważyłem problem, pogłówkowałem, skończyły mi się pomysły. Stwierdziłem że spróbuję innej wersji (może coś z instalką, pomyślałem). A sprawdziłem gotowca i sprawdziłem czystą wersje. Bete omijałem.

Pojawiła się wersja 1712, mówię sobie, że spróbuję z tą wersją, wykluczę w ten sposób instalke.
Problem ten sam, na czystej i na gotowcu.
Miałem pod ręka inną nawigacje, wgrałem wersje (wszystkie króre wcześniej próbowałem) do tej nawigacji którą miałem pod ręką i niestety tam błędu nie było żadnego. Napisałem na forum w celu uściślenia problemu. Mam nadzieję, że teraz będzie jaśniej.
Vanter napisał/a:
Ja bym spróbował wyczyścić nawigacje, czysty firmware.]
Masz może namiary na firmware do tej navi. Widziałem na innym forum, ale są tam różne wersje, stare, nowe, podobne. Nie wiem w którą wersje celować konkretnie.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2018-01-05, 17:18 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzedników.
Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2018-01-05, 17:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 350
Wysłany: 2018-01-05, 17:13   

Czyli instalujesz do urządzenia a nie na kartę?
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 46
Wysłany: 2018-01-05, 17:14   

Instaluję na kartę, przez czytnik.
Karta ADATA 8GB system plików fat32, (nie czyta ntfs).

Instalując na tą samą kartę, jakąkolwiek wersję automapy (z tych które podałem) błąd cały czas wystepuje na goclever.

Instalowałem na tą samą kartę te same wersje automapy co powyżej (za każdym razem format karty oczywiście) i testowałem w nawigacji beckers. I wszystko hulało jak miło.

Porównałem nawet sumy kontrolne żeby mieć pewność, że mam dokładnie te same pliki.
Ostatnio zmieniony przez xhamerx 2018-01-05, 17:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-05, 17:51   

xhamerx napisał/a:
Instaluję na kartę
Sprawdż , czy czasem nie jest zainstalowana AM w pamięci urządzenia, jeśli jest , to usuń ją.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2018-01-05, 17:51   

xhamerx, pobierz firmware i

1. Pliki po pobraniu należy rozpakować i luzem skopiować bezpośrednio na kartę SD.
2. Należy zresetować urządzenie przytrzymując power a instalacja firmware rozpocznie się automatycznie lub na wyłączonym urządzeniu włożyć kartę z softem i uruchomić urządzenie przyciskiem power.

http://szybkiplik.pl/down...e18ad50a4c.html

Znalezione w sieci i standardowa regółka - robisz na własne ryzyko.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2018-01-12, 12:02   

Mam ten sam problem od wersji 2017.10 i to z instalki pobranej ze strony producenta (mam licencje ważną). Nie wczytuje głównie adresów z Francji. Testowane na 5 nawigacjach i to głownie z 256 MB RAM jak Modecom MX4 (bez HD), Manta 256 MB RAM, GC 520 i Becker Ready 50 po odblokowaniu.
Na 2017.12 to samo. Tylko na Peiying z ekranem HD problem nie wystąpił z Francją na innych nie mogę wybrać żadnego adresu z listy. Na PC wszystko jest OK. Na Androidzie wersja z ta samą wersją mapy działa ok. Pobrałem gotowca z działu linki i to samo, więc to raczej problem powazniejszy niż sprzęt. Biorąc pod uwagę że Francja jest największym plikiem po wycięciu np to podejrzewam że problem jest z ładowaniem listy miast po wciśnieciu pierwszej literki. Ogólnie z 10 egzemplarzy nawigacji przerobiłem (po 2-3 szt Mant, Modecoma i GC) i problem jest aktualny jak nabardziej. Prosiłbym się o wypowiadanie osób mających wgrana całą Europe i z niej korzystających w wersji 2017.10 i 2017.12.
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 201
Wysłany: 2018-01-13, 14:12   

xhamerx napisał/a:
Instalując na tą samą kartę, jakąkolwiek wersję automapy (z tych które podałem) błąd cały czas wystepuje na goclever.


Zainstaluj bez dodatku dedykowanego pod nawigację i instalacja zaawansowana.Na GC 5070 wszystko OK
Natomiast z dodatkiem Mobile Nawigator okropnie zamula.
Z adresami we Francji też Ok.
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 46
Wysłany: 2018-01-15, 22:03   

Nie miałem kiedy odpisać.

Przeinstalowałem firmware tej nawigacji i bład nadal występuje. (na obecnym firmware nie mam opcji podania ścieżki do nawigacji) jest tylko sposób przez mobilenavigator.

Wykonywałem już instalację zaawansowaną, bez dodatku - problem ten sam.

Jak już wspomniałem:
Nowa karta SD
format karty
nowy firmware,
Brak pozostałości automapy czy to w plikach w urządzeniu czy też na karcie
instalacja zaawansowana bez dodatku czy z dodatkiem,

BŁĄD NADAL WYSTĘPUJE.

Uważam że to błąd automapy albo firmware tej nawigacji (ale w to wątpie) bo sprawdziłem chyba każdy firmware od tej navi który mi wpadł w ręce.

Zależy mi na tej Francji. Tylko że u mnie nie wyszukuje adrsów jakiegokolwiek kraju innego niż POLSKA. A jest widziana w nawigacji MAPA całej EUROPY!
 
 
rawi55
azymut


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 1
  Wysłany: 2018-02-28, 02:08   

walczę z tym od tygodnia, u mnie nie znajduje miast we Francji

nic nie pomaga, usuwanie z navi starych plików też sprawdzałem ukryte, różne instalki, słodzone i sam słodziłem program, mapy, formaty karty za każdym razem, różne nawigacje Navroad i Peiying - bez efektu

jedyne co to:

1. wybór innego kraju niż Francja, dalej - miasto (obojętne) i
2. powrót do wyboru kraju i wtedy "Francja" i znajduje mi miasto, ulicę

ale za każdym razem to trochę wkurza :-x

u mnie problem jest na 6.24 1712. i 1710 to samo
 
 
turysta2907
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2015
Posty: 7
Wysłany: 2018-03-13, 16:13   

Jakiś czas temu przesiadłem się na iGO, ale testuję każdą nową mapę AM i tak było z 1802. Trasa z Chojny (zachodniopomorskie, pow. Gryfino) do Kołobrzegu, drogi powiatowe, krajowe, S3 i A6 razem 215 km w jedną stronę. Typ trasy „Łatwa”
W wytyczonej trasie miałem 2 pkt. przejazdowe/przelotowe (wybrana „okolica”), i o dziwo mapa poprowadziła mnie bez zawiechy, bez gubienia sygnału, a miałem na tej trasie takie niezawodne miejsce, gdzie każda kolejna mapa fiksowała.
Trzy razy zmieniłem trasę od zaplanowanej i szybciutko poprawiła prowadzenie niczym iGO, ale jeszcze jej nie ufam pomimo informowania i pokazywania o następnych manewrach bezbłędnie.
Wyrzuciłem: AutoMapa EU.md5 z folderu startowego, Europe.md5 z folderu „maps” i w samej mapie „Europe” i wszystko działa. Ciekawi mnie, jak sobie poradzi z odcinkiem drogi, budowanej S3 na E65, zagłębie miedziowe, tam AM szalała.
Pozdrawiam skonfundowanych użytkowników AM, wracam do iGO.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 12