My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 349
Wysłany: 2018-01-05, 17:13   

Czyli instalujesz do urządzenia a nie na kartę?
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2018-01-05, 17:14   

Instaluję na kartę, przez czytnik.
Karta ADATA 8GB system plików fat32, (nie czyta ntfs).

Instalując na tą samą kartę, jakąkolwiek wersję automapy (z tych które podałem) błąd cały czas wystepuje na goclever.

Instalowałem na tą samą kartę te same wersje automapy co powyżej (za każdym razem format karty oczywiście) i testowałem w nawigacji beckers. I wszystko hulało jak miło.

Porównałem nawet sumy kontrolne żeby mieć pewność, że mam dokładnie te same pliki.
Ostatnio zmieniony przez xhamerx 2018-01-05, 17:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-05, 17:51   

xhamerx napisał/a:
Instaluję na kartę
Sprawdż , czy czasem nie jest zainstalowana AM w pamięci urządzenia, jeśli jest , to usuń ją.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2018-01-05, 17:51   

xhamerx, pobierz firmware i

1. Pliki po pobraniu należy rozpakować i luzem skopiować bezpośrednio na kartę SD.
2. Należy zresetować urządzenie przytrzymując power a instalacja firmware rozpocznie się automatycznie lub na wyłączonym urządzeniu włożyć kartę z softem i uruchomić urządzenie przyciskiem power.

http://szybkiplik.pl/down...e18ad50a4c.html

Znalezione w sieci i standardowa regółka - robisz na własne ryzyko.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 26
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2018-01-12, 12:02   

Mam ten sam problem od wersji 2017.10 i to z instalki pobranej ze strony producenta (mam licencje ważną). Nie wczytuje głównie adresów z Francji. Testowane na 5 nawigacjach i to głownie z 256 MB RAM jak Modecom MX4 (bez HD), Manta 256 MB RAM, GC 520 i Becker Ready 50 po odblokowaniu.
Na 2017.12 to samo. Tylko na Peiying z ekranem HD problem nie wystąpił z Francją na innych nie mogę wybrać żadnego adresu z listy. Na PC wszystko jest OK. Na Androidzie wersja z ta samą wersją mapy działa ok. Pobrałem gotowca z działu linki i to samo, więc to raczej problem powazniejszy niż sprzęt. Biorąc pod uwagę że Francja jest największym plikiem po wycięciu np to podejrzewam że problem jest z ładowaniem listy miast po wciśnieciu pierwszej literki. Ogólnie z 10 egzemplarzy nawigacji przerobiłem (po 2-3 szt Mant, Modecoma i GC) i problem jest aktualny jak nabardziej. Prosiłbym się o wypowiadanie osób mających wgrana całą Europe i z niej korzystających w wersji 2017.10 i 2017.12.
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 194
Wysłany: 2018-01-13, 14:12   

xhamerx napisał/a:
Instalując na tą samą kartę, jakąkolwiek wersję automapy (z tych które podałem) błąd cały czas wystepuje na goclever.


Zainstaluj bez dodatku dedykowanego pod nawigację i instalacja zaawansowana.Na GC 5070 wszystko OK
Natomiast z dodatkiem Mobile Nawigator okropnie zamula.
Z adresami we Francji też Ok.
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2018-01-15, 22:03   

Nie miałem kiedy odpisać.

Przeinstalowałem firmware tej nawigacji i bład nadal występuje. (na obecnym firmware nie mam opcji podania ścieżki do nawigacji) jest tylko sposób przez mobilenavigator.

Wykonywałem już instalację zaawansowaną, bez dodatku - problem ten sam.

Jak już wspomniałem:
Nowa karta SD
format karty
nowy firmware,
Brak pozostałości automapy czy to w plikach w urządzeniu czy też na karcie
instalacja zaawansowana bez dodatku czy z dodatkiem,

BŁĄD NADAL WYSTĘPUJE.

Uważam że to błąd automapy albo firmware tej nawigacji (ale w to wątpie) bo sprawdziłem chyba każdy firmware od tej navi który mi wpadł w ręce.

Zależy mi na tej Francji. Tylko że u mnie nie wyszukuje adrsów jakiegokolwiek kraju innego niż POLSKA. A jest widziana w nawigacji MAPA całej EUROPY!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10