Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:31
MM Android - patchowanie
Autor Wiadomość
Athanders
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2015
Posty: 22
Wysłany: 2016-09-13, 21:07   

tekkno a spróbuj jako IMEI wpisać same zera może zadziała??
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1067
Wysłany: 2016-09-14, 11:21   

osamabehuii
niestety twój pomysł w moim przypadku nie wypala a android 5.01 :-(
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
jjkiller 
Waypoint
jjkiller



Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 67
Skąd: Warszawa - Muranów
Wysłany: 2016-11-01, 23:44   

A nie wyświetla Ci się w ustawieniach, ostatnia opcja (coś w stylu - informacje o urządzeniu)? Nie wiem jak w 5.1 ale w 4.4 na mojej mancie, która też nie posiada GSM, właśnie w info o urządzeniu znalazłem IMEI.
_________________
Lark 43.3 MM, Manta ER020 + sztabówki
www.opelfrontera.pl
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2017-03-21, 17:17   

Patchował już ktoś najnowszą mapę 2017Q1? Bo nie wiem czy to u mnie coś nie tak czy coś zmienili bo mi się wiesza patcher.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2017-03-21, 20:09   

U mnie to samo. Przy patchowaniu zwiecha patchera. Taki sam objaw na WinCe.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
pakob
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 66
Wysłany: 2017-03-26, 17:58   

ot i mamy problem.Nie daje się ta mapa zainstalować przy pomocy dostępnych i znanych narzędzi uzdrawiających.Mielenie pliku-klepsydra i klapa.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2017-07-24, 22:01   

Na najnowszej działa już bez problemu.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
czytaczforum 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 55
Dołączył: 18 Maj 2011
Posty: 114
Wysłany: 2018-01-03, 16:33   

Pobrałem sobie z chomika mm truck na androida.Jest apka z patcherem.Niestety nie mogę rozgryść jak spatchować MM.Wszelkie instrukcje do jakich docieram dotyczą jakby instalacji z pliku exe,gdzie patchowanie odbywa się na PC
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-03, 17:08   

czytaczforum napisał/a:
Niestety nie mogę rozgryść jak spatchować MM
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=466702#466702
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
czytaczforum 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 55
Dołączył: 18 Maj 2011
Posty: 114
Wysłany: 2018-01-03, 18:51   

Przykro mi,ale dalej jestem w lesie.Napiszę co robię i gdzie mam rebus.
1.Mam app i instaluję MapaMap truck,program zainstalował się
2.po uruchomieniu MM Truck pojawia się komunikat -wykryto pamięć zewnętrzną czy zainstalować mapy na karcie pamięci klikam TAK i pojawia się komunikat o komponentach i po chwili mam trzy okna do wyboru
-dodaj numer seryjny
-aktywuj trial
-oferta aktualizacji
Wybieram aktywuj trial
Następnie pojawia się PL-2016Q3-truck Nr seryjny:... a niżej Polska(389MB) pobierz to pobieram,ale nie mam wyboru gdzie ma sie pobrać więc pobiera się do pamięci wewnętrznej telefonu.
Ścieżka do mapy jest następująca
Pamięć wewnętrzna/Android/data/com.ema...map.truck/files/Android/data/mapamap.truck/Maps/PL-2016Q4-truck
I tu mam rebus,co dalej?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-03, 18:54   

czytaczforum napisał/a:
I tu mam rebus,co dalej?
Cytat:
4 Uruchamiamy patch i klkamy w zakładkę android, wpisujemy IMEI naszego telefonu i wybieramy mapę
Czyli zaznaczamy w oknie które się nam otworzy plik product.def znajduje się on w folderze: AndroiddatamapamapeumapsEU-2012Q3pl
5 Plik mapamap3.lic zapisujemy w folderze Androiddatamapamapapp
6 Po wykonaniu w/w czynności uruchamiamy program z aktywnymi mapami .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
czytaczforum 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 55
Dołączył: 18 Maj 2011
Posty: 114
Wysłany: 2018-01-03, 18:59   

Patch uruchamiam w komputerze?
jak wskazać mapę która jest w telefonie?
Nie mam folderu AndroiddatamapamapeumapsEU-2012Q3p
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-03, 19:21   

czytaczforum napisał/a:
Patch uruchamiam w komputerze?
Tak
czytaczforum napisał/a:
ak wskazać mapę która jest w telefonie?
Skopiuj na komputer.
czytaczforum napisał/a:
Nie mam folderu AndroiddatamapamapeumapsEU-2012Q3p
W takim razie nie masz zainstalowanej.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2185
Skąd: PL
Wysłany: 2018-01-03, 19:26   

......

po za tym są mapy PL-2017Q4_truck (418 MB) i takie są pobierane do

karta SD/android/data/com.emapa.mapamap.truck/files/android/data/mapamap.truck/maps/


nigdy nie pojmę ludzi którzy kombinują jak koń pod górkę gdy jest proste rozwiązanie

1=wchodzisz do sklepu GP
2=instalujesz MM

3=kopiujesz do folderu w którym masz patcher plik product.def z lokalizacji

karta SD/android/data/com.emapa.mapamap.truck/files/android/data/mapamap.truck/maps/PL_2017Q4_truck/pol

4= uruchamiasz patcher(zakładka android wpisujesz potrzebne dane(wcześniej skopiowany plik product.def itd....)
5=zapisujesz wygenerowany plik mapamap3.lic (z reguły tam gdzie jest patcher)
6=kopiujesz mapamap3.lic do

karta SD/android/data/com.emapa.mapamap.truck/files/android/data/mapamap.truck/App/

= wszystko

więcej czasu pisałem jak pobieranie i robota :roll: ;-)

PS.@olivia z uwagi że jesteś bardziej kumata w tych sprawach ,działa traffic w MM?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-03, 21:06   

geranium napisał/a:
działa traffic w MM?
Tak działa, plus jeszcze dodawanie utrudnień na drodze przez użytkowników MM.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11