Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 4.5.0 problem
Autor Wiadomość
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2017-08-03, 22:34   

Axelf, bez roota, czyli że nie potrzeba robić ;-) Pójdzie!
_________________
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2017-08-03, 22:37   

Dzięki wielkie Bzyku :)
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1543
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2017-08-05, 08:17   

bzyk83 napisał/a:
U mnie też działa na andku 4.4.4. Po instalacji apki, sam pobrał potrzebne pliki i mapę. Nawet reset fona nie był potrzebny ;-)

I podobnie u mnie jak u bzyk83. Testowałem na dwóch urządzeniach: Honor 4X z and 4.4.2 (nierootowany) i tablet Lenovo Yoga 2-1050L z and 5.0.1 (nierootowany). W obu przypadkach najpierw musiałem odinstalować aAM 4.3. Skopiowałem tylko samą apkę 4.5 (tą opisywaną w tym temacie). Po instalacji, zarówno mapę PL (Honor 4X) jak i Europę (Lenovo) pobrały z serwera.
Póki co, wszystko działa :-D
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 555
Wysłany: 2017-08-05, 10:24   

Na zrootowanym też działa. pozdr
 
 
performer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2017-08-06, 13:51   

S5 Neo BEZ ROOT z Android 6.0.1 działa wyśmienicie :-D :-D :-D

Folder AutoMapa z katalogami:
Colors
Data
Downloads
Routes
Settings
Sound
Trace
wrzuciłem na pamięć wbudowaną urządzenia.

Mapy wylądowały na pamięci wbudowanej urządzenia pod ścieżką Android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/Maps...i tu Polska lub Europa.

Zresztą nic się nie zmieniło pod tym względem w porównaniu do v4.3.0.

Oczywiście pobieranie on-line też działa, ale za pierwszym razem nastąpiła jakaś zwiecha i pomimo, że wybrałem sieć komórkowa to pluło, że nie ma Internetu, a w komunikacie po nieudanym pobraniu informowało, że nie mam uruchomionego WiFi. Po restarcie programu już zassało traffic.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 75
Wysłany: 2017-08-19, 18:50   

Po wlaczeniu Automapy wyswietla komunikat:
"Nowe aktualizacje sa dostepne. Czy chcesz przejsc do okna aktualizacji. "
Aktualizowac?
Korzystam z wersji: aam.4.5.0.1516
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 104
Wysłany: 2017-08-19, 19:23   

Mowca napisał/a:
Po wlaczeniu Automapy wyswietla komunikat:
"Nowe aktualizacje sa dostepne. Czy chcesz przejsc do okna aktualizacji. "
Aktualizowac?
Korzystam z wersji: aam.4.5.0.1516


Tak - w ten sposób zaktualizujesz mapy i dane Smart Routes (SR). Wersja programu pozostanie bez zmian.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 75
Wysłany: 2017-08-19, 20:00   

A probowal ktos tej aktualizacji juz? Beda nowsze mapy niz 1706?
Pytam dlatego zeby nie bylo pozniej, ze jak zaktualizuje to mi licencje wetnie i bede musial od nowa sie bawic w instalowanie...
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1543
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2017-08-19, 21:43   

Mowca napisał/a:
A probowal ktos tej aktualizacji juz? Beda nowsze mapy niz 1706?
Pytam dlatego zeby nie bylo pozniej, ze jak zaktualizuje to mi licencje wetnie....


Możesz, ale nie musisz. Nie ma nowszych map od 1706. Dane traffic są z 25-07-2017 r.
Osobiście skorzystałem z aktualizacji danych traffic.
Twoje obawy o licencję są bezpodstawne :) :)
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2017-12-28, 21:19   

aAM 4.5.0 (1516) crk właśnie pobiera mapę 1712
_________________

 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 102
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2018-01-03, 08:57   

jacekp1313 napisał/a:
aAM 4.5.0 (1516) crk właśnie pobiera mapę 1712

Potwierdzam.
+ Smart Routes
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
walek147
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 14
Wysłany: 2018-02-02, 13:29   

Witam wgrałem aAM 4.5.0 (1516) crk 1712. I niestety nie wyszukuje miast , to samo z wersja Polska . Stara wersja 4.3.0 (1428) 1706 działa bez zarzutu. Tel xaomi 4x. Czy coś może z nim nie współpracować ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18658
Wysłany: 2018-02-02, 14:20   

Była jakas wersja crackowana, która tak działała.
Pobierz inną
_________________

 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 152
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-02-03, 20:37   

walek147 napisał/a:
Witam wgrałem aAM 4.5.0 (1516) crk 1712. I niestety nie wyszukuje miast , to samo z wersja Polska . Stara wersja 4.3.0 (1428) 1706 działa bez zarzutu. Tel xaomi 4x. Czy coś może z nim nie współpracować ?

Robisz coś nie tak bo wgrywałem właśnie dla 2 kolegów wszystko jest ok. i działa
Dodam że jeden miał oprogramowanie Androida z wersją chińską i też działa
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 102
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2018-04-25, 13:54   

beergas napisał/a:
wszystko działa fajnie ale tylko przez kilka minut po czym przestaje nawigować znika wyznaczona trasa i pokazuje tylko gdzie sie znajduje , po resecie zaś działa kilka minut i ponownie przestaje nawigować

Zmartwię Cię, na Galaxy S7 też tak mi się działo. Nie pomogła reinstalka mapy. Co gorsza było to na oryginalnej mapie. Crackowana też nie chodziła, a nie będę dla mapy resetował danych na telefonie - więc nie przedłużyłem licencji i tyle. Mam też na innych telefonach i czasami się tak zdarza, ale po wyłączeniu i włączeniu telefonu jest już OK.

Piszę to po to abyś wiedział, że taki problem występuje nie tylko u Ciebie.
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9