Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 17:44
Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7/Vista/Win 8 ;10
Autor Wiadomość
Samuel22

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 0
Wysłany: 2013-03-22, 22:30   Re: Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win VISTA

Chłopaki mam problem i to wielki z nawigacja sony nav-u NV-U82 mianowicie nie moge połączyc sie z nia a lapkiem oczywiscie, tak mam windowsa 7 i ActiveSync nie działa i centrum mobilnosci tez co i jak mam to zrobic zeby sie do niego dostac ????prosze pomóżcie.jak tylko go wykryje na laptopie reszte sobie poradze....z góry dzieki prosze o profesjonalne odpowiedzi poniewaz sprawdziłem juz wszystkie prawie mozliwości...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-22, 22:34   

___Olivia_ napisał/a:
Samuel22 napisał/a:
nie moge połączyc sie z nia a lapkiem
Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
  Wysłany: 2018-01-02, 19:16   Win 10 a Microsft Mobile Device center

Przesiadłem się win7 na win10 i po zainstalowaniu Mobile Device Center nie chce zsynchronizować navi .
Pomóżcie,może jakiś inny program.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2018-01-02, 22:07 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
Google 
Maestro GPS



Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2018-01-02, 19:29   

Innego programu nie ma na oba te systemy. A łączy się w ogóle z nawigacją ?

_________________
Poradniki
 
 
no_taki
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5554
Wysłany: 2018-01-02, 19:37   

tomek-u napisał/a:
i po zainstalowaniu Mobile Device Center


Samo się pobrało, czy instalowałes z jakiejś instalki ?
Bo po podlaczeniu urzadzenia powinno pobrac się samo, wtedy jest pewność, ze zostanie zainstalowana prawidlowa wersja
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-02, 19:41   

Pobrałem z netu wersja 64 mb

[ Dodano: 2018-01-02, 19:44 ]
Google napisał/a:
Innego programu nie ma na oba te systemy. A łączy się w ogóle z nawigacją ?

Obrazek

Nie łączy się.
 
 
Google 
Maestro GPS



Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2018-01-02, 19:56   

tomek-u napisał/a:
Pobrałem z netu wersja 64 mb
Wywal to . Powinno się samo pobrać jak napisał no_taki,
_________________
Poradniki
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-02, 20:22   

Wywaliłem,zobaczę czy rzeczywiście się samo pobierze.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-02, 20:22   

tomek-u napisał/a:
Przesiadłem się win7
A na tym systemie się łączyła ?
Na systemie Windows 7 jest ten sam program, co na systemie Windows 10 Mobile Device Center
Zresztą Windows 10 sam pobiera ten program po podłączeniu urządzenia.
Zmień kabelek i port USB.

Poczytaj jeszcze tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-02, 21:54   

Na 7 nie było problemów.Kom widzi pamięć masową a activ nie.Pokombinuję jutro.
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-03, 15:17   

Jest możliwe że to wina portów usb 3,0?.Na diagnozie laptop wyświetla komendę (z pamięci-starsze urządzenie usb przełącz do portu usb 2,0).
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 569
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-01-03, 15:39   

tomek-u napisał/a:
Pobrałem z netu wersja 64 mb


A gdzie znalazłeś tą wersję, bo ja widzę tylko wersje dla systemów 32 lub 64 bitowych i obie maja tylko 12-13 MB
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
franja curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-03, 16:19   

rrudas napisał/a:
tomek-u napisał/a:
Pobrałem z netu wersja 64 mb


A gdzie znalazłeś tą wersję, bo ja widzę tylko wersje dla systemów 32 lub 64 bitowych i obie maja tylko 12-13 MB

Oczywiście że chodziło o 64bit mój błąd :oops:
 
 
tomek-u
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 15
Wysłany: 2018-01-12, 18:34   

Sprawdzał ktoś jak to jest z tym portem 3,0?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18621
Wysłany: 2018-11-01, 11:59   

Kolejne porady z innych for (sprawdzone!) - jak widac, jeszcze sporo ludzi wycioąga z szuflad stare Larki czy Manty...
koala106 napisał/a:
Wszystko działa poprawnie na Windows 7 64-bit tylko ważna jest kolejność instalacji:
1. Nic nie instalujemy - żadnego Windows Mobile Device Center ani ActiveSync
2. Podłączamy urządzenie
3. Pozwalamy komputerowi na wyszukanie sterownika w Windows Update
4. System sam sobie ściągnie Windows Mobile Device Center i połączy się z urządzeniem.

Czasem trzeba doinstalować program WMDC-Helper lub WMDC-fixes-for-Win10: http://www.junipersys.com...C-in-Windows-10
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11