Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:26
Menu wyboru nawigacji - NavRoad Q1
Autor Wiadomość
kraszer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-20, 23:24   

A czy ktoś się spotkał z czymś takim. Jak odpalę iGO8 z poziomu explorera to wszystko gra. Natomiast jak odpalę z selektora i wyjdę z programu to się zwiesza na ekranie "trwa zamykanie ...". Co może być przyczyną takiego zachowania? Navi to NR780H Hugo. No i dodam, że jako 1 - jest AM, a jako 2 - iGO8 w selektorze. Próbę przeprowadziłem też na Sygic Drivie i to samo.
 
 
 
walter 
Waypoint
walter


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 31
  Wysłany: 2010-10-22, 19:34   NavRoad Hugo inne aplikacje startowe

Witam wszystkich .Jestem posiadaczem NavRoad Hugo .Szukałem po forach podpowiedzi na uruchomienie innych programów przy auto starcie tzn.Główne menu/ustawienia/ust.początkowe/ "wybrane aplikacje" lub "domyślne". AutoMapa startuje wraz z urządzeniem lub uruchamiamy ją sami z ikony strzałki w menu głównym. Funkcje te, uruchamiają AutoMapę występującą wraz z tym modelem GPS.
Rozwiązanie uruchomienia innej aplikacji okazało się proste w obu wersjach startu HUGO.
Napisałem maila do servisu z prośbą czy jest taka modyfikacja możliwa bez tracenia gwarancji.I jest odpowiedz .
Za uruchamianie programu nawigacyjnego odpowiedzialny jest skrót na karcie pamięci "NavroadMaps.lnk", można go zmodyfikować tak aby wskazywał na dowolną aplikację programową.Plik widoczny przy rozszerzeniu "pokaż pliki ukryte "

Przykłady zawartości "NavroadMaps.lnk"
ORYGINAŁ - 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
xx#"\SDMMC\SystemInformation.exe"
yy#"\SDMMC\dowolny program nawigacyjny.exe"

Możemy w taki sposób wystartować każdy program nawigacyjny na karcie SDMMC. A także własny pulpit na bazie SystemInformation .Program SystemInformation otwiera się na małą chwilę i należy zadać prace temu programowi - pozostanie jako główny. Dodatkowo należy wykonać ikonę z adresem "\Windows\NavRoadShell.exe , aby przejść na pulpit HUGO. Trochę się rozpisałem, życzę owocnej pracy z moimi uwagami.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-23, 06:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-10-22, 19:38   

walter, KORZYSTAJ CZESCIEJ Z ENTERÓW I TAGÓW [CODE], A BĘDZIE IDEALNIE.

PS. TO JUŻ BYŁO OPISANE NA FORUM.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18547
Wysłany: 2010-10-22, 19:47   

Dzakus napisał/a:
BYŁO OPISANE NA FORUM.
Tym niemniej, piękne wejście na - od razu z poradnikiem.
Witamy.
_________________

 
 
walter 
Waypoint
walter


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-22, 20:30   

Może się trochę zamotałem ,mimo to dzięki :mrgreen:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18547
Wysłany: 2010-10-23, 06:56   

Troszkę przeedytowałem Twój post i dołączyłem do istniejącego wątku

Mała uwaga:
w wierszu 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
liczba 36 oznacza ilośc znaków (razem z ")
Dla xx#"\SDMMC\SystemInformation.exe" powinniśmy wpisać w miejsce xx liczbę 30
_________________

 
 
Sonix
Waypoint
HUGO & DUXO



Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2011-10-26, 22:32   

Zrobiłem dla siebie ikonki na Pocket Navigatora 9 Truck i nowsze logo AutoMapy.
Może się komuś przyda, wystarczy podmienić pliki btn1.bti i btm2.bti



Na moich NavRoad Hugo i NavRoad DUXO działa bez problemu

Nie mogę dodawać jako załączników, wiec wrzucę na zewnętrzny serwer

Kod:
http://wrzucacz.pl/file/8341319661070


Pozdrawiam.
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 83
Wysłany: 2017-12-26, 20:12   

Czy może ma ktoś ikony iGO w formacie bti.?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11