Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-07, 12:35
iGO, Primo (Android) prośby o linki
Autor Wiadomość
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2017-11-19, 20:06   

kargulmk11 napisał/a:
Jak zrobić aby powiększyć klawiaturę...aby były większe klawisze...

Testuj - big_moto_key.zip > sprawdzone na skin: domyślny/ arimi/ pongo.
_________________

 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 855
Wysłany: 2017-11-20, 10:02   

Mam pytanko do znawców.
Dwa programy, iGO Israel i iGO World. W obydwu ten sam najnowszy skin Pongo, obydwa korzystają ze wspólnego content, nawet sys.txt identyczne.
Jak wiadomo skin Pongo ukrywa fotoradary poniżej określonej prędkości. Uruchamiam Israel i radarów nie widać ale jak uruchomię World ikony radarów są widoczne. Na tych samych mapach.
Co może być tego przyczyną?
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-01, 11:18   

Mistrzowie, takie mam pytanie: jak chcę wyznaczyć nową trasę, to klikam na kwadracik z menu w dolnym rogu, później "nowa trasa" i jest pod menu : adres, miejsca POI, zapisane lokalizacje, wyszukiwanie online, historia itd. jak zamienić miejscami te odnośniki? Konkretnie chcę mieć historię jako drugą z kolei. Dobrze myślę, że to gdzieś w data.zip pliki tylko miejscami pozamieniać?
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2121
Wysłany: 2017-12-01, 17:18   

McSim napisał/a:
Dobrze myślę, że to gdzieś w data.zip..

tak pod warunkiem że skin nie zmienia wpisów
McSim napisał/a:
pliki tylko miejscami pozamieniać?

pliki nigdy w życiu..
wpisy w plikach tak
McSim napisał/a:
Konkretnie chcę mieć historię jako drugą z kolei.

a nie prościej z przycisku w kokpicie ? podobnie jak do ulubionych
oczywiście to tylko sugestia..
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-01, 18:02   

Cytat:

a nie prościej z przycisku w kokpicie ? podobnie jak do ulubionych
oczywiście to tylko sugestia..

Jak dobrze rozumiem, to masz na myśli dodanie przycisku w kokpicie? Tak, to chciałem też zrobić. Coś takiego jak w wątku o modyfikacjach. Widziałem, tam załączonego screena z dodatkowym przyciskiem wyszukiwania, ale nie widzę w postach sposobu na jego dodanie. Jest mowa o wpisie do sys
Kod:

 [interface]
show_iqs_on_cockpit=1

ale to raczej nie przycisku dotyczy, bo raz że musi być wpis pokazujący przycisk, dwa sam przycisk w formie obrazka chyba , no i ścieżka do tego co ma pokazać po kliknięciu. Nie wiem, może posty zostały wykasowane...
Reasumując, pomysł jest świetny. Ja bym widział, to u siebie tak: przycisk na kokpicie otwierający od razu podmenu "znajdź adres" ( skin pongo ). a w podmenu "Nowa trasa do..." zmienić chciałbym kolejność linijek, czyli podnieść wyżej historię. Jak byś to widział?[/code]
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5446
Wysłany: 2017-12-01, 19:52   

Wytlumacz mi jedno:
Co za toznica w co tapniesz .. tu , czy tu ??? Bo nie rozumiem, PO CO te cale kombinacje ?

_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-01, 20:20   

no_taki napisał/a:
Wytlumacz mi jedno:
Co za toznica w co tapniesz .. tu , czy tu ??? Bo nie rozumiem, PO CO te cale kombinacje ?

[url=https://images81.fotosik.pl/925/a559ea3acd852f9emed.png]Obrazek[/URL]

Ano jest różnica...żeby tapnąć muszę podnieść, a przy podnoszeniu nie raz tapnie się i otwiera nie to co chcę. A jak będę miał na górze historię na kokpicie szukanie adresu, to wiele upraszcza w obsłudze.


[ Dodano: 2017-12-01, 22:28 ]
Udało mi się to zmienić, ale nie wiem jak pozbyć się wyszukiwania online, które i tak nie działa... :-x

 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2017-12-01, 22:59   

McSim napisał/a:
...jak zamienić miejscami te odnośniki?

Zmiany musisz wprowadzić w sekcji: lm_FindMenu (wystarczy korekta w 3-ech ux),
McSim napisał/a:
Udało mi się to zmienić, ale nie wiem jak pozbyć się wyszukiwania online, które i tak nie działa

jeśli chcesz dokończyć "to co zacząłeś", usuń > local_search.zip.
Miesza ten wpis:
Kod:
<modify lm_FindMenu>
    <insert before=History>
        <row text="Online Search" icon="ico_onlinesearch.svg" onrelease=sc_showLocalSearch enable=(sc_checkConnectedServiceEnability("search", %services.activate_status // 0, %services.has_activated // 0)) animate=(!Plugin.isLoaded("grp_shop") && (%services.activate_status == lua.EActivationStatus.SERVICE_OPERATION_PENDING // 0))/>
    </insert>
</modify>
_________________

 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-02, 09:15   

piotrekcz napisał/a:
McSim napisał/a:
...jak zamienić miejscami te odnośniki?

Zmiany musisz wprowadzić w sekcji: lm_FindMenu (wystarczy korekta w 3-ech ux),
McSim napisał/a:
Udało mi się to zmienić, ale nie wiem jak pozbyć się wyszukiwania online, które i tak nie działa

jeśli chcesz dokończyć "to co zacząłeś", usuń > local_search.zip.
Miesza ten wpis:
Kod:
<modify lm_FindMenu>
    <insert before=History>
        <row text="Online Search" icon="ico_onlinesearch.svg" onrelease=sc_showLocalSearch enable=(sc_checkConnectedServiceEnability("search", %services.activate_status // 0, %services.has_activated // 0)) animate=(!Plugin.isLoaded("grp_shop") && (%services.activate_status == lua.EActivationStatus.SERVICE_OPERATION_PENDING // 0))/>
    </insert>
</modify>


Jest. Dzięki :!:



Przydałby się też ten przycisk :roll:

Cytat:
przycisk na kokpicie otwierający od razu podmenu "znajdź adres" ( skin pongo )
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-03, 21:34   

geranium napisał/a:
http://www27.zippyshare.com/v/rUesqSvo/file.html


Nie no, "geranium" jesteś geniuszem! :lol: Jest i działa!
Dzięki :!:
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2121
Wysłany: 2017-12-04, 12:16   

tak szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem logikę twoich działań związanych ze zmianami..
po co tyle kombinacji jak bardziej racjonalne wydaje się dodanie bezpośredniego dostępu do ulubionych i historii, wtedy jednym klikiem mamy gotowy wybór, a adres i tak trzeba ręcznie wpisywać..

ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje
 
 
Przemek89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2017-12-14, 18:07   

Witam, poszukuje dobrze działającej wersji igo primo na androida pod rozdzielczość 1920x1080, apka + folder IGO i pasującego do niej skina diMka. Jeśli ktoś wrzuciłby linka to byłbym bardzo wdzięczny.
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-14, 20:05   

siemiano,
krótkie pytanie: po wyznaczeniu trasy navi odlicza 10 sekund do wystartowania. Gdzie znaleźć zapis odpowiadający za to odliczanie?
pozdrawiam
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2017-12-14, 20:55   

McSim napisał/a:
...po wyznaczeniu trasy navi odlicza...

Wartość domyślna (sekundy):
Kod:
[interface]
start_navigation_time=10
_________________

 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-12-14, 21:08   

piotrekcz napisał/a:

Wartość domyślna (sekundy):
Kod:
[interface]
start_navigation_time=10

Jest, działa. Dzięki!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10