Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Renault (i nie tylko..) Media Nav
Autor Wiadomość
awow 
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 23
Wysłany: 2013-06-06, 22:09   Renault (i nie tylko..) Media Nav

Renault montuje w Clio oprócz nawigacji carminat TT, media nav. Czy ktoś aktualizował mapy w tym urządzeniu?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-04-27, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zeus2002
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 2
  Wysłany: 2014-04-16, 16:02   MEDIA VAN W DACIA LODGY

Witam,
w jaki sposób mogę wgrać automape Europy do wbudowanej nawigacji Media nav Dacia (Renault) Lodgy?
Mam już zainstalowaną nakładkę Menavrus, lecz chce zmienić program do nawigacji na AM.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-04-16, 17:31   

O ile dobrze pamiętam, w tej nawi zastosowano bardzo niepopularny procesor MIPS (nie ARM, jak w 95% nawigacji i palmtopów). AM na MIPS'a nigdy nie było i nie będzie - w ogóle niewiele programów na tą platformę powstało...
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-04-16, 17:54   

Z forum DACIA Klub Polska
Cytat:
DrOzda - 2013-11-04, 15:17
Już wykombinowali. Jest w sieci wsad na pendrive który odblokowuje ekran WinCE tak jak popularne wytrychy do nawigacji "na szybę".
I możesz sobie wtedy zainstalować co tam Ci się podoba.
Zresztą cała przeróbka jest banalna - podmianka kilku plików oryginalnego uaktualnienia - robiłem tak kilka lat temu Biedronkową Navię :
http://forum.dusterclub.ru/showthread.php?t=3025

update: o nawet kamerkę cofania rozpracowali - wot maładcy :)
Tamże pisali o iGO, więc może po rosyjskim sofcie coś da sie wgrać.Całośc masz w urządzeniu, czy na SD?

http://www.daciaklub.pl/f...1630342#1630342
http://www.daciaklub.pl/f...1626171#1626171
http://forum.daciaklub.pl...4b0604dad8fa3be
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zeus2002
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-04-16, 21:47   

jestem_ktoś napisał/a:
Całośc masz w urządzeniu, czy na SD


Na urządzeniu mam wgrany nowy soft
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-04-16, 22:19   

Myslałem o programie nawigacyjnym...

[ Dodano: 2014-04-16, 22:43 ]
Troche z innych for:
Cytat:
igo executable is at \Storage Card4\nng\nngnavi.exe
Skopiuj program CeCommander na SD do folderu nng a plik cecmd.exe przemianuj na nngnavi.exe

Inne:
http://translate.google.c...edia-nav-hacked
http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=50
http://forum.dusterclub.r...?t=1610&page=12
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
LS_ARRoW 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2016
Posty: 2
Skąd: Krosno
Wysłany: 2016-04-26, 22:17   

Witam, znajomy ma nawigacje w renault media nav wer. oprogramowania 2.0.9 sciągłem przez program Renault Media Nav Toolbox najnowszą wersje 4.0.6 albo 3 chyba jak dobrze pamietam, ale nie zaktualizował, nie wiem co jest grane, szły paski postępu, doszedł do końca wyłączyło się radio włączyło doszedł drugi raz po czym wersja została 2.0.9 nic nie zaktualizowało, czy jest jakaś możliwość zrobienia tego, lub Cr*acked ?

Pozdrawiam
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2016-04-27, 06:51   

LS_ARRoW napisał/a:
renault media nav wer. oprogramowania 2.0.9
A tam jest program TomTom?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2016-04-27, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2016-04-27, 07:48   

Jak dobrze pamiętam w media nav siedzi jakaś odmiana igo i mapy navteq'a aktualizacja poprzez usb,ale dość dobrze zabezpieczone.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2016-04-27, 09:03 ]

-------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - było w "renault (i inne) z nawigacją TT Carminat"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-04-27, 09:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janekm1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Magdalenka
Wysłany: 2016-04-27, 09:37   

Próbowałem na kilku aktywatorach , kiedy się wkońcu udało. Po odpaleniu w aucie mam komunikat:
probleme de carte
Vous ne pouvez pas utiliser cette carte cet appareil: Europe_Central-100670

Chyba z inną kartą trzeba.
 
 
LS_ARRoW 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2016
Posty: 2
Skąd: Krosno
Wysłany: 2016-04-27, 10:12   

Znalazłem chomika kolegi który trudni się właśnie Media Nav
Kod:
http://chomikuj.pl/jas_pik/MediaNav/Medianav_uwolnione
jeżeli wgram automat.rar w nim znajdujący się plik upgrade.lgu czy to uwolni mi nawigację oraz będą dostępne aktualne mapy?
 
 
 
siwyandy
Waypoint


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 97
Wysłany: 2016-05-24, 20:02   

LS_ARRoW napisał/a:
Znalazłem chomika kolegi który trudni się właśnie Media Nav
Kod:
http://chomikuj.pl/jas_pik/MediaNav/Medianav_uwolnione
jeżeli wgram automat.rar w nim znajdujący się plik upgrade.lgu czy to uwolni mi nawigację oraz będą dostępne aktualne mapy?

Tak Kolego; postępuj dokładnie tak jak piszą na forum Dacii lub renaultlaguna i posiądziesz tzw. "uwolnioną: wersje softu nawigacyjnego i najnowsze mapy pójdą bez problemu, bez żadnych kombinacji
http://forum.daciaklub.pl...c53ae1443283233
lub
http://renaultlaguna.pl/f...v-do-laguny-ii/
Tematy są dość obszerne ale jak się wczytasz to połapiesz o co chodzi.
Ja Media Nav mam zabudowane w mojej Lagunie II i świetnie działa.
Jestem na etapie kompletowania kamerki cofania sterowania z pilota w kierownicy i mikrofonu do BT aby działał telefon.
UWAGA !!! Warunek do dobry (dość szybki) pendrive max 8 GB świeżo sformatowany na fat32 i wgrany na niego plik o którym mówisz. Mapy będą troszkę starsze ale można je aktualizaować za pomocą nakładki też od jas_pik .
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 141
Wysłany: 2017-11-27, 20:50   

Witam.

Czy dobrze to zrozumiałem: ściągam plik upgrade.zip, wypakowuję, wrzucam na pena i do medianav?

Mam navi LAN5200WR1 i po wrzuceniu pena mam takie info:

Software Version : 1.0.2
New Software Info:
Syftware Version: upgrade_ui_nav_1.2

i możliwość zatwierdzenia operacji.

Jest też plik automat.rar (po wypakowaniu upgrade.lgu), który po włożeniu do navi wyświetla:

New software info:
Software Version: 4.0.3.1

i możliwość zatwierdzenia operacji.

Czyli który soft wrzucić?

pzdr;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12