My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:04
Modecom MX3 HD i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2015-05-10, 12:56   

Po pierwsze jest wątek o programach nawigacyjnych na MX3HD
po drugie polecam tematy
" Nawigacja w Wielkiej Brytanii"
"Kody pocztowe w AutoMapie"
"Automapa - profil ciężarowy / truck"

[ Dodano: 2015-05-10, 13:57 ]
CiupaSs napisał/a:
Jaką wybrać mapę
Mapę Wielkiej Brytanii, oczywiście. Chyba, że nie rozróżniasz pojęć http://www.my-navia.pl/vi...p=296167#296167
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
CiupaSs 
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2015
Posty: 21
Wysłany: 2015-05-10, 12:57   

jestem_ktoś napisał/a:
Po pierwsze jest wątek o programach nawigacyjnych na MX3HD
po drugie polecam tematy
" Nawigacja w Wielkiej Brytanii"
"Kody pocztowe w AutoMapie"
"Automapa - profil ciężarowy / truck"

[ Dodano: 2015-05-10, 13:57 ]
CiupaSs napisał/a:
Jaką wybrać mapę
Mapę Wielkiej Brytanii, oczywiście. Chyba, że nie rozróżniasz pojęć http://www.my-navia.pl/vi...p=296167#296167


Dzięki :)
 
 
molwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-03, 20:46   

Witam,

Czy komuś udało się odpalić na MX3 Tom Toma?

Przykładowo któregoś z gotowców:
http://www.my-navia.pl/vi...p=460580#460580
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2016-05-04, 16:02   

molwis napisał/a:
Czy komuś udało się odpalić na MX3 Tom Toma?

molwis, oczywiście, że tak, na MX3 działał bezproblemowo. Z tym, że Ty nie masz MX3 tylko MX3 HD, a to drobna różnica, ale tak to jest jak ktoś się upiera, na zakup nic nie wnoszącego "HD", chociaż nie raz o tym było pisane. Kilka osób pisało o problemie z TT na WinCE na tej rozdziałce.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2016-05-05, 06:26   

1. Przeniosłem z wątku o MX3 bez HD
2. Cała dyskusja w wątku o TT na WInCE6
_________________

 
 
Buch1987
azymut


Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-11-19, 12:46   Problem z autostartem automapy

Witam serdecznie
Posiadam nawigację Modecom MX3HD. Po aktualizacji firmware ze strony producenta zniknęła możliwość autostartu Automapy. Trzeba za każdym razem po włączeniu nawigacji klikać na ikonę GPS, aby włączyć program (działa bez problemu). Automapa zainstalowana jest na karcie SD. Ścieżka wskazana jest poprawnie jednakże nie ma opcji (jak przed aktualizacją), która pozwoliłaby uruchomić program automatycznie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? W załącznikach przesyłam pliki na których widać, że wspomnianej opcji nie ma, choć była. Druki plik to wersja firmware. Ewentualnie ma może ktoś oryginalny firmware do tej nawigacji? Tak żebym mógł wrócić do poprzedniej wersji.
Linki do załączników:
https://drive.google.com/drive/folders/1sNc42hCdLYw2WesCptkwmwSjG1s34Caz?usp=sharing
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2017-11-19, 12:50   

1. Spróbuj włączyć autostart czegokolwiek, na przykład CeCommandera - raz zainstalowanego na karcie, raz w pamięci wewnętrznej.

2. Kartę masz tą samą, co przed aktualizacją FW ?

3. Zmień skin, może na innym pole będzie widoczne lub kliknij tam, gdzie powinno być.
http://chomikuj.pl/jajace...,6164169958.jpg


Rozumiem, że zacząłeś od zgłoszenia problemu do supportu ModeComa?


P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-11-19, 13:10   

Buch1987 napisał/a:
Ewentualnie ma może ktoś oryginalny firmware do tej nawigacji?
Jest tu :arrow: http://modecom.drivercan.pl/driver/1108076/
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Buch1987
azymut


Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-11-19, 13:14   

jacekp1313 napisał/a:
1. Spróbuj włączyć autostart czegokolwiek, na przykład CeCommandera - raz zainstalowanego na karcie, raz w pamięci wewnętrznej.

2. Kartę masz tą samą, co przed aktualizacją FW ?

3. Zmień skin, może na innym pole będzie widoczne lub kliknij tam, gdzie powinno być.
http://chomikuj.pl/jajace...,6164169958.jpg


Rozumiem, że zacząłeś od zgłoszenia problemu do supportu ModeComa?


P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku


Dziękuję za szybką reakcję. Karta pamięci jest ta sama. Pliki również. Jak można wymusić autostart w CeCommanderze? Zainstalowałem, ale nie widze takiej opcji w samym programie. Problem zgłosiłem, ale nie liczę na szybką (jakąkolwiek) odpowiedź. Jak można zmienić skin? Przepraszam za banalne pytania, ale jestem nowy i się jeszcze nie orientuję. Brakuje mi właśnie tego checkboxa, który wkleiłeś w linku do chomika. Z góry wielkie dzięki!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2017-11-19, 13:18   

Buch1987 napisał/a:
wymusić autostart w CeCommanderze?
Nie autostart w Ce, ale sprawdź, czy po wskazaniu CeCommandera z pamięci wewnętrznej pojawia sie chechbox
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10