Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-26, 17:11
hyundai IX35
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-06-01, 08:44   

e-11, nie powtarzaj w kółko co zrobiłeś, co masz itp., odpowiedz chociaż raz na zadawane pytania.

Jeżeli poprzednio na karcie była AutoMapa i działała, to i nowsza wersja powinna to samo robić, czyli działać.

Rzecz może być w nazewnictwie folderu z AutoMapą, oryginalnie jest AutoMapa EU, jak również pliku uruchamiającego ją, oryginalnie jest wceAm.exe, może być też na karcie jakiś plik autostartu, coś w rodzaju patcha ze ścieżką dostępu.

Może być też tak że taki plik to nic innego jak wspomniany wceAm.exe przemianowany na plik autostartu, np. autorun.exe, mobilenavigator.exe lub jeszcze inaczej, różnie to na różnych urządzeniach wygląda.

Dlatego zostałeś poproszony o podanie zawartości karty SD, która działała na urządzeniu, a najlepiej zrzut jej katalogu głównego i zrzuty zawartości folderów na niej znajdujących się, jeżeli są jakieś pliki możliwe do edycji to również ich zawartość.

Jeżeli nie zrozumiesz tej prostej sprawy, że aby otrzymać pomoc to musisz udzielić potrzebnych informacji to raczej na nią nie licz.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
hucker100 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-28, 14:18   Navigacja Hyundai ix35 - problem z automapą.

Witam.
Mój problem polega na tym że walczę z Automapą w Hyundai ix35.
Wersje 6.9 chodzą i nie ma z nią problemu. Natomiast z wersją 6.10 oraz 6.11 pojawia się problem w postaci błędu przy uruchamianiu. "Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana"
Próbowałem już różnych patche-rów i kombinacji z podmianą plików, niestety nie daje rady.
Poniżej fotka z systemem z nawigacji. Urządzenie posiada normalną kartę pamięci z automapą. Próbowałem z różnymi wersjami mapy. Proszę o porady lub pomoc.


Fotka z urządzenia z nazwą systemu

tu fotka samego urządzenia
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2012-11-28, 14:57   

Patchujesz przed, czy po instalacji?
Używasz najnowszego patchera?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - proszę o przestrzeganie regulaminu forum (p.4)
_________________

 
 
hucker100 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-29, 10:18   Navigacja Hyundai ix35 - problem z automapą.

Patchuje po instalacji.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2012-11-29, 11:16   

Patchuj przed, użyj najnowszego.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michaskk
azymut


Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-12, 21:09   dedykowana nawigacja

witam
ostatnio zakupiłem do swojego samochodu nawigację prawdopodobnie jest to CASKA właśnie taką http://allegro.pl/nawigac...3898553449.html , proszę o pomoc w sprawie uruchomienia na niej nawigacji a dokładnie AutoMapy, nawigacja miał zostać uruchomiona z karty sd, ale niestesty nie reaguje i pisze "chack map" dodam że używam tez zwykłej przenośnej nawi lark free bird50.3 i tutaj wszystko śmiga bez problemu.
co robić automapa jest wersji 6.8.0 bardzo proszę o pomoc

[ Dodano: 2014-02-12, 21:47 ]
przepraszam jestem tu nowy i nie zauważyłem już podobnego tematu, czy ktoś może mi pomóc w tym temacie

[ Dodano: 2014-02-12, 22:04 ]
właśnie udało mi się ja odpalić, skopiowałem do pliku mobile nawigator plik wceam i ruszyło :mrgreen: tzn na razie tylko siwe właczyla auto mapa i szukala zasięgu stoje w garażu a odbiornik schowany jest pod deska rozdzielcza, gdzie najlepiej byłoby zabudować antene gps w samochodzie????
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2014-02-13, 07:03   

Wyjedź z garażu i poczekaj 10-30 minut (tyle trwa łapanie sygnału).
A fabrycznie montowana nawigacja ma z reguły poprawnie zamontowaną antenę
_________________

 
 
michaskk
azymut


Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-13, 14:17   

nie chwaląc sie sam ją sobie zabudowałem :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2017-11-17, 13:45   

Aktualizacja oprogramowania i map + język PL:
https://www.elektroda.pl/...0.html#16829417
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5558
Wysłany: 2017-11-17, 19:29   

michaskk napisał/a:
gdzie najlepiej byłoby zabudować antene gps w samochodzie????

Pomyśl sam :-)
Blacha blokuje sygnał ? Blokuje
Czym jej więcej , tym bardziej ?

Więc kombinuj tak, by pomiędzy anteną a satelitami blachy nie bylo, lub było jak najmniej
Zobacz, że nawigację montujesz na szybe, więc ":widzi" satelity bez blaszanej przegrody
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10