My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-11-13, 19:21   

Żwiras napisał/a:
o tak, działa :-/ Widzę,że trzeba ją powiększyć :lol:


Nic nie trzeba powiekszać. Geranium terstował plik na urządzeniu pod Andka z bardzo dużą rozdzielczością.
U Ciebie powinno byc OK, tak jak pokazywalem Ci na zdjęciach
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-11-14, 18:59   

ikonka raczej kiepska ;-)
tu jest ładniejsza :mrgreen:
https://www.google.pl/sea...Qgj416PbtkuuTM:

 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 34
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-11-14, 21:16   

A jakże, ikonisko nadzwyczaj nadobne, ale póki co będę miał problem z jej wyświetlaniem ;-) U mnie wciąż trwa walka o ikony z usericon :roll: Podobno moja wina :oops:
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-11-14, 21:43   

wklej zawartość poi_visiblities.txt
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 34
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-11-14, 22:22   

Kod:
|root|809
Parking||809|1
Petrol_Station||809|1
Restaurant||809|1
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-11-15, 14:56   

to nie ma prawa działać ...nie są zaznaczone w znacznikach

gdzie masz katalog userdata/POI (SD czy pamięć wewnętrzna)?

PS. zaznaczy tylko jedną stację benzynową nie cała grupę

będzie szybciej i wklej jeszcze raz
Ostatnio zmieniony przez geranium 2017-11-15, 15:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-11-15, 15:13   

Nie sa pewnie zaznaczone, bo kolega kasuje co chwila SAVE i pewnie pokazał zawartośc tego pliku z dziewiczego SAVE
Pisałem mu, by właczył pokazywanie i pisałem jak.
Podstawowym na razie problemem jest to, ze pokazuje Mu sie w znacznikach kategoria, ale nie pokazuje ikonka pomimo uzycia wklejonego wyżej pliku i ikony.

Kolega twierdzi, ze na bank nie popelnia jakiegokolwiek blędu ( np. blad nazwy katalogu USERICON, błąd jego położenia etc )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-11-15, 15:37   

to niech wklei screen znaczniki miejsc

a ma branding czy nie ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-11-15, 20:06   

w znacznikach zero ( poza nazwą pliku )
O brandingu nie wiem.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 34
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-11-15, 20:16   

Witam panowie, więc tak : navigator\content\userdata\poi znajduje się w pamięci wewnętrznej, katalog usericon faktycznie nazywa się usericon i też znajduje się w tej lokalizacji, czyli navigator\content\userdata\usericon. Pliki umieszczone przez kolegę no_taki posiadam we właściwych lokalizacjach, branding posiadam, ale w nim jest tylko obraz ekranu startowego.no_taki, napisałeś mi taki tekst
Kod:

1. z userdata/poi usuwasz wszystkie pliki dotyczace zabytkow (.kml, kst, kix etc )
2. wgrywasz zabytki.kml
3. w save/.profiles/01 usuwasz poi_visibli.......

4. Uruchamiasz program, wchodzisz w znaczniki miejsc, klikasz na ikonke narzędzi przy kategorii "zabytki" i ustawiasz odległość pokazywania (!!!!! ) bo domy slnie jest wylączone pokazywanie ikon na mapie

I tak się zastanawiam, czy cały pic nie polega na tym, iż ja nie ustawiam odległości wyświetlania, gdyż nie mam takiej opcji, więc skoro jest domyślnie wyłączone, to trzeba gdzieś w pliku .txt lub .ini to pokazywanie włączyć ???
becker_poi_visiblites_A.txt
Kod:
|root|0
Accommodation||809
Leisure||809
Automotive||809
Parking||809
Business||809
Finance||809
Community||809
Cafe_or_Bar||809
Restaurant||809
Marine||809
Medical||809
Shopping||809
Sports||809
Transport||809
Airport||809
Truck||809
Travel_Guide||809
LPG_/_CNG_Filling_Stations||809
Biker-POIs||809
20170727013832-44019-data||809
Zamki i Palace||3000
jest jeszcze becker_poi_visiblites_B, ale wygląda dokładnie tak samo, więc nie wklejałem.znaczniki
  
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-11-15, 20:47   

Żwiras, przykro mi ale nie mam czasu na zabawy... trzeba było zacząć od tego że to becker...gdzie część ikon jest dopiero wyświetlana po złapaniu fix gps

po za tym co ty tam chcesz wyświetlać zrób sobie grupę a w niej zamki a powinieneś dostać możliwość wejścia w grupę jak na 2 pierwszych pozycjach bo to są przyciski
Ostatnio zmieniony przez geranium 2017-11-15, 20:54, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 34
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-11-15, 20:49   

Ależ to jest stan po złapaniu fixa. A przysiądę jeszcze do tej grupy.
  
 
 
slainpont 
azymut


Dołączył: 08 Lis 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-11-17, 20:23   

Mam iGO Truck 9.6.13 na urządzeniu Navitel E700. Wszystko fajnie działa tylko nie pokazuje mi plików POI. Plik sys.txt wygląda tak:
Cytat:
[debug]
max_memory=40000000
reserve_memory=1500000
cache=2048

Czego w nim brakuje? Co w nim jeszcze powinno się znajdować, aby działały np. radary itp?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-11-18, 10:08   

Kolego.. sprecyzuj co Ci nie działa: radary, czy POI ?
Bo w iGO to oddzielne pliki
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 11