Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 73
Wysłany: 2017-08-19, 19:50   

Po wlaczeniu Automapy wyswietla komunikat:
"Nowe aktualizacje sa dostepne. Czy chcesz przejsc do okna aktualizacji. "
Aktualizowac?
Korzystam z wersji: aam.4.5.0.1516
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2051
Wysłany: 2017-08-19, 20:10   

a po co?
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 100
Wysłany: 2017-08-19, 20:23   

Mowca napisał/a:
Po wlaczeniu Automapy wyswietla komunikat:
"Nowe aktualizacje sa dostepne. Czy chcesz przejsc do okna aktualizacji. "
Aktualizowac?
Korzystam z wersji: aam.4.5.0.1516


Tak - w ten sposób zaktualizujesz mapy i dane Smart Routes (SR). Wersja programu pozostanie bez zmian.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 73
Wysłany: 2017-08-19, 21:00   

A probowal ktos tej aktualizacji juz? Beda nowsze mapy niz 1706?
Pytam dlatego zeby nie bylo pozniej, ze jak zaktualizuje to mi licencje wetnie i bede musial od nowa sie bawic w instalowanie...
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1539
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2017-08-19, 22:43   

Mowca napisał/a:
A probowal ktos tej aktualizacji juz? Beda nowsze mapy niz 1706?
Pytam dlatego zeby nie bylo pozniej, ze jak zaktualizuje to mi licencje wetnie....


Możesz, ale nie musisz. Nie ma nowszych map od 1706. Dane traffic są z 25-07-2017 r.
Osobiście skorzystałem z aktualizacji danych traffic.
Twoje obawy o licencję są bezpodstawne :) :)
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2051
Wysłany: 2017-08-20, 08:59   

@mowca

zadaj inne pytanie ;-)

ilu ludzi stwierdziło różnice po aktualizacji SR :lol:

Mowca napisał/a:
..Beda nowsze mapy niz 1706?..


jeżeli producent będzie miał takie kaprycho...
zresztą każdego dnia są oddawane setki kilometrów nowych dróg(rond..) więc i jest co aktualizować :mrgreen: :mrgreen:
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 126
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2017-08-22, 09:53   

Mam do Was pytanie odnośnie konfiguracji aplikacji. Otóż kupiłem niedawno zestaw głośnomówiący Bluetooth. W trakcie nawigowania kiedy mam połączenie przychodzące wyskakuje paseczek w górnym rogu ekranu z informacją kto dzwoni-to mi nie przeszkadza. Problem jest gdy już odbiorę połączenie, automapa idzie na drugi plan a na pierwszy wyświetla mi się informacja kto dzwoni i dodatkowe opcje połączenia typu rozłącz itp. Da sie jakoś ustawić aby automapa zawsze była jako główny ekran? Przepatrzylem wiele opcji i nic nie znalazłem... Android 7.1.2
 
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2051
Wysłany: 2017-08-22, 14:56   

telefon ma priorytet..
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 126
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2017-08-23, 15:45   

Dzięki, poszukam jeszcze jakichś informacji w google. Bluetooth fajna sprawa ale jak odbiorę połączenie to jego ekran zasłania wszystko a przełączanie się na automape w trakcie jazdy nie jest bezpieczną czynnością.
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5309
Wysłany: 2017-08-23, 20:41   

kol stratus84 ma niestety rację . Na SGS8 po odebraniu połaczenia wyświetla się standardowa strona połaczenia, a nawet po jego zakończeniu kolejna standardowa strona info o połaczeniu, mozliwośc oddzwonienia itp.
Czyli dwa tapnięcia, by powrócic do programu nawigacyjnego, przy czym bez znaczenia jest jaka aplikacja jest właczona.
P.S Nie udalo mi się znaleźć opcji blokujacej wyświetlanie info o połaczeniu na pelnym ekranie.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2051
Wysłany: 2017-08-24, 17:39   

NOTE 3 podobnie jak S7 w zależności od ustawień w telefonie podczas połączenia cały ekran lub wyskakujące okienko jak pisze @marek tak na 1/3 ekranu w zależności od położenia pion/poziom
po zakończeniu rozmowy automatyczne zamknięcie powiadomienia o połączaniu

oczywiście położenie okienka całkowicie dowolne :lol:
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 100
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2017-08-30, 13:01   

A ja tak z trochę innej beczki.
Okolice Monachium. Autostrada A9 - węzeł Monachium Nord i jego okolice w odległości ok 15 - 20 km jadąc autostradą obojętne w którą stronę. Wywala się AutoMapa wywalając komunikat: Aplikacja automapa zastała zamknięta.
Dwa telefony: legalna automapa na Galaxym S7 Edge jak i piracka na Galaxym S5. Sprawdzałem dwa razy około 11 sierpnia w nocy jak i 26 sierpnia w ciągu dnia. Nie ważne w którą stronę się jedzie.
Za pierwszym razem trochę mi się słabo zrobiło bo to było tuż przed rozjazdami na węźle :D potem postój na poboczu (zatoka dla TIRów) aby ustawić Google Maps na drogi bezpłatne w Austrii - można rzec niepotrzebnie - gdy przejechałem naście km to udało mi się odpalić AutoMapę ponownie na obu urządzeniach.
Dobre co?
Google maps działała bez problemu.
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2017-11-14, 14:23   Najnowsza automapa a stary android 4

Witam,
Posiadam telefon Sony Xperia E z Androidem 4.1 jak mnie pamięć nie myli, w każdym bądź razie jest stary. Czy najnowsza automapa na nim pójdzie ?
Pozdrawiam
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 814
Wysłany: 2017-11-14, 15:11   

Po pierwsze poczytaj wymagania na stronie automapy.
Po drugie spróbuj. Naprawdę nie boli.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 815
Wysłany: 2017-11-14, 16:17   Re: Najnowsza automapa a stary android 4

Axelf napisał/a:
Witam,
Posiadam telefon Sony Xperia E z Androidem 4.1 jak mnie pamięć nie myli, w każdym bądź razie jest stary. Czy najnowsza automapa na nim pójdzie ?
Pozdrawiam

Moja podstawowa navi pracuje pod kontrolą Andka 4.4.2 i wszystkie najnowsze programy nawigacyjne na niej działają.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,81 sekundy. Zapytań do SQL: 10