Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
iratex 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2017-07-22, 08:12   

Witam

Mój problem nie znikł mimo postępowania jak zalecaliście. Telefon odłączony od internetu. Po instalacji samego programu pokazywała sie tylko strona z akceptacja i tak w kółko, po wgraniu map data licencji 28.02.2016. !!! Chyba pomysł kolegi januszp wydaje mi się jedynie skuteczną. Dziś jest sobota może spróbuję tego sposobu.

[ Dodano: 2017-07-25, 09:21 ]
Dziękuję za pomoc wszystkim kolegom. Jednak przed zmianą oprogramowania telefonu spróbowałem sposobu kol. geranium i okazało się że problem znikł.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 255
Wysłany: 2017-07-28, 06:09   

Witam
Wgrałem najnowszą automapę na tableta aplikacja uruchamia się pokazuje sygnał ale gdy chcę wybrać adres wposuje POLSKA i dalej nic. nie mam żadnych miast do wyboru? A na mapie pokazują się wszystkie adresy.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2185
Skąd: PL
Wysłany: 2017-07-28, 08:48   

normalnie nie możliwe.. 104 strony o tym problemie i takie pytanie :-)

witam kolegę w klubie odkrywców
 
 
robekrt 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Radom
Wysłany: 2017-08-03, 08:00   

jacekp1313 napisał/a:
Redmi 4a, Amdroid 6.01 - działa. Kliknąłem POMÓGŁ koledze licznik

Krótki opis:
  • Skopiować instalkę AM (folder + APK) do telefonu, najlepiej do folderu AM_INST, aby się nie pomylić
  • Uruchomić plik "AM 4.3.0.1428p.apk"
  • Uruchomić AM, ew. olać propozycję abonamentu w Orange, zgodzić się na warunki licencji.
    Pojawi się ekran startowy AM i ponownie zapyta o zgodę - wówczas podziękować /nie wyrazić zgody, program się wyłączy
  • Skopiować z folderu AM_INST zawartość folderów MAPS i SOUND do odpowiednich folderów w folderze AUTOMAPA utworzonym podczas instalacji
  • Uruchomić AM i cieszyć sie licencją do 2026 roku i działającą mapą 1706

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale mi przeinstalowało starą wersję na 4.3.0 1428 i wszystko ładnie chodzi myślę że mapy też się zaktualizowały. Czy się mylę?
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 137
Skąd: Pionki
Wysłany: 2017-08-03, 10:54   

tu nie ma co MYŚLEĆ tylko sprawdzić jednym ruchem wersję map.
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
robekrt 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Radom
Wysłany: 2017-08-03, 12:29   

januszpe napisał/a:
tu nie ma co MYŚLEĆ tylko sprawdzić jednym ruchem wersję map.

1702..nie pamiętam wcześniejszej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18623
Wysłany: 2017-08-03, 12:59   

Najnowsza mapa to 1706
_________________

 
 
Jacko9 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2017-08-06, 16:34   

Wyskakuje komunikat "Czy zgadzasz sie na warunki uźytkowania programu? zatwierdzam że tak.
Zaczyna ładować i wraca do ekranu zatwierdzania :roll: . Android 5.1
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2017-08-06, 16:36   

A tego: http://www.my-navia.pl/vi...p=475607#475607 próbowałeś?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 103

Wysłany: 2017-08-07, 15:15   

Jacko9 napisał/a:
Wyskakuje komunikat "Czy zgadzasz sie na warunki uźytkowania programu? zatwierdzam że tak.
Zaczyna ładować i wraca do ekranu zatwierdzania :roll: . Android 5.1


Zrób tak, jak pisze performer i problem zniknie (miałem tak samo). Gdyby licencja wygasła - zmień jej adres email.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2185
Skąd: PL
Wysłany: 2017-08-07, 19:46   

Jacko9 napisał/a:
Wyskakuje komunikat "Czy zgadzasz sie na warunki uźytkowania programu? zatwierdzam że tak.
Zaczyna ładować i wraca do ekranu zatwierdzania :roll: . Android 5.1


po co instalujesz 4.3 (bez czytania...kilka postów wcześniej...)
skoro jest 4.5
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 102
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2017-08-30, 12:01   

A ja tak z trochę innej beczki.
Okolice Monachium. Autostrada A9 - węzeł Monachium Nord i jego okolice w odległości ok 15 - 20 km jadąc autostradą obojętne w którą stronę. Wywala się AutoMapa wywalając komunikat: Aplikacja automapa zastała zamknięta.
Dwa telefony: legalna automapa na Galaxym S7 Edge jak i piracka na Galaxym S5. Sprawdzałem dwa razy około 11 sierpnia w nocy jak i 26 sierpnia w ciągu dnia. Nie ważne w którą stronę się jedzie.
Za pierwszym razem trochę mi się słabo zrobiło bo to było tuż przed rozjazdami na węźle :D potem postój na poboczu (zatoka dla TIRów) aby ustawić Google Maps na drogi bezpłatne w Austrii - można rzec niepotrzebnie - gdy przejechałem naście km to udało mi się odpalić AutoMapę ponownie na obu urządzeniach.
Dobre co?
Google maps działała bez problemu.
_________________
Pozdrawiam
Karex
SGS 7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki.
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2017-11-14, 14:23   Najnowsza automapa a stary android 4

Witam,
Posiadam telefon Sony Xperia E z Androidem 4.1 jak mnie pamięć nie myli, w każdym bądź razie jest stary. Czy najnowsza automapa na nim pójdzie ?
Pozdrawiam
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 812
Wysłany: 2017-11-14, 15:11   

Po pierwsze poczytaj wymagania na stronie automapy.
Po drugie spróbuj. Naprawdę nie boli.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 910
Wysłany: 2017-11-14, 16:17   Re: Najnowsza automapa a stary android 4

Axelf napisał/a:
Witam,
Posiadam telefon Sony Xperia E z Androidem 4.1 jak mnie pamięć nie myli, w każdym bądź razie jest stary. Czy najnowsza automapa na nim pójdzie ?
Pozdrawiam

Moja podstawowa navi pracuje pod kontrolą Andka 4.4.2 i wszystkie najnowsze programy nawigacyjne na niej działają.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 11