My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-10-23, 18:54   

błąd kopiowania od i wszystko

porównaj zawartość info .ini z GjAk_v2.3_mod_by_pongo.zip
z tymi które nie działają sekcja supported_resolutions=" i uzupełnij brakujące lub porównaj z tym co wkleiłem wyżej
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 234
Wysłany: 2017-10-23, 18:55   

Spróbuj. Może ten odpali.
diMkaWA_aP133_wal24.zip
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-10-23, 20:49   

wal24 napisał/a:
Spróbuj. Może ten odpali.

Dzięki działa

ps.
Po trasie zauważyłem że ma duże problemy z odświeżaniem i potrafi się nagle wyłączyć.

[ Dodano: 2017-11-03, 23:30 ]
krissos napisał/a:
ps.
Po trasie zauważyłem że ma duże problemy z odświeżaniem i potrafi się nagle wyłączyć

Podpowie ktoś jak rozwiązać problem?
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-04, 14:25   

Ustawiam trasę z punktu A do B uruchamiam, ruszam ikonka na ekranie przesuwa się a za nią nie nadąża obraz (tylko jest rozmyte). Tez tak jest ze prowadzi jakiś czas i nagle się wyłączy.

[ Dodano: 2017-11-08, 11:09 ]
piotrekcz, chyba Ty pisałeś co mam napisać aby dało się pomóc w rozwiązaniu problemu. Możesz napisać jeszcze raz? Byłem w trasie i nie mogłem Ci odpisać. Pytałeś chyba jaka apk skin i...??
1 iGO_Israel_9.6.29.636868_no_sys_wal24
2 diMkaWA_aP133_wal24 po małych poprawkach kolegi wal24
To przycinanie i wyłączanie też jest jak jest oryginalny wygląd tylko że mniejsze.

Jeszcze sobie przypomniałem, ale pamiętam że tam było więcej pozycji
3 tablet lenovo s8-50l
4 Chyba UX też chciałeś http://prntscr.com/h7szs8
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-08, 20:00   

Wyskakuje mi error jak dam jakiekolwiek kodowanie lub bez i nacisnę "WKLEJ+"
Kod:
[device]
type="android"

[android]
fullscreen=1
tablet=0

[sound]
csv_voice_enabled=1       

[folders]
has_secondary_root=0               

[rawdisplay]
dpi="auto"       

[2d]
mincarsize=60                               
maxcarsize=80                 

[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_folder="/storage/extSdCard/geopix"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/extSdCard/geopix"       

[debug]
skip_eula=1       
screenshotsavecameraini=0       

[interface]
save_checksum=0
skin_version=0

[speedcam]
enable_at_startup=1

[warning]
speedcam_warning=1   i
speedcam_enabled=1         
is_spoken=1

[camera.roundabout]               
enabled=0                     
                           
[hnr]
ignored_missing_country_ids=*       

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*       

[vr]
disabled=0           
       
[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[network]
available=1

[autorad]
detect=10
disabled=0

[tmc-http]
enabled=1
profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
profile_version=2
udp.enabled=0

[tmc.src.http]
enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"

;                                     S P E E D C A M - C A T : 0
[speedcam_category:0]
approach_beep_distances="600,300"
approach_beep_spoken_type=speech
approach_beep_speech="Speed camera."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
;overspeed_spoken_type=speech
;overspeed_speech="Speed camera. Reduce your speed."
section_start_spoken_type=none
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none
min_frc=1
use_road_speedlimit=1

                                   
[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
numbers_mode=1


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2017-11-18, 12:21 ]

-------------------------------------------------------------------------
Wywaliłem masę sekcji SPEEDCAM zbędnych w analizie problemu a wydłużających post
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-11-18, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-08, 22:25   

Pobrałem, save usunięte sys.txt podmieniony. Przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Błąd inicjacji mapy" "Nie zaleziono map" Igo odpala, przy próbie zmiany skina nie widzi nic. W katalogu skin są 2 szt. U mnie jest podział pamięć karta
 
 
piotrekcz 
Navi Expert
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 492
Wysłany: 2017-11-08, 22:38   

krissos napisał/a:
"Błąd inicjacji mapy" "Nie zaleziono map"...U mnie jest podział pamięć karta

Zależy gdzie spojrzeć:
krissos napisał/a:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0

krissos napisał/a:
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"

------------------------------------------------------------------
Zmień sekcje [folders] w nowym sys.txt na:
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-08, 23:10   

Odpaliła teraz bez błędu, ale skina dalej nie widzi.
 
 
piotrekcz 
Navi Expert
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 492
Wysłany: 2017-11-08, 23:16   

krissos napisał/a:
Odpaliła teraz bez błędu, ale skina dalej nie widzi.

Wszystko w odpowiednim czasie... Zrób to:
Cytat:
a. przy włączonym programie iGO, za pomocą przycisku "Przechwyć ekran" (Dodatkowe opcje > Przycisk Przechwyć ekran), robimy (Zrzut ekranu) w orientacji poziomej i pionowej:

sprawdź (na komputerze) i podaj dokładne wymiary (np. za pomocą Paint) Screenshot (Zrzut ekranu) z orientacji poziomej i pionowej.

P.S. Jak działa program (bez skina) - jest lepiej?
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-08, 23:29   

Zadziałał mi jakiś starszy dimka_133. W poniedziałek będę jechał w trasę to sprawdzę ze skinem,a jak by był dalej problem to bez skina.

piotrekcz napisał/a:
P.S. Jak działa program (bez skina) - jest lepiej?

W tej poprzedniej konfiguracji bez skina troszkę lepiej, ale jak pisałem wcześniej przycinał się i co jakiś czas wyłączył. Na tym sys.txt to dopiero będę mógł sprawdzić podczas jazdy, bo tak na sucho to poprzedni też działał.
Jak będzie problem to zrobię screen ekranu i wkleję tu (ale to w przyszłym tygodniu jak wrócę)
Na razie dzięki za pomoc.
 
 
fatman4life
azymut


Dołączył: 23 Sie 2015
Posty: 1
Wysłany: 2017-11-12, 12:19   IGO PRIMO KOLORY

Witam wszystkich,

Czy da rady jakoś mieć płatne drogi w iGO primo na inny kolor niż bezpłatne drogi tak jak np: w Tomtom na android jak przyłączam kolory dzienne na America.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-11-13, 07:24   

Zapraszam do uważnej lektury wątku, do kórego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
piotrekcz 
Navi Expert
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 492
Wysłany: 2017-11-13, 22:59   

fatman4life napisał/a:
...mieć płatne drogi w iGO primo na inny kolor niż bezpłatne

Nie ma takiej możliwości.
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-17, 15:01   

piotrekcz napisał/a:
Zrób to:
Cytat:
a. przy włączonym programie iGO, za pomocą przycisku "Przechwyć ekran" (Dodatkowe opcje > Przycisk Przechwyć ekran), robimy (Zrzut ekranu) w orientacji poziomej i pionowej:

sprawdź (na komputerze) i podaj dokładne wymiary (np. za pomocą Paint) Screenshot (Zrzut ekranu) z orientacji poziomej i pionowej.


Zrobić te screeny??
Przy włączonej navi podczas obrotu z pionu na poziom ucina dół i odwrotnie tak samo, a czasem jest tylko czarne tło i nic więcej.
Po trasie mogę powiedzieć że jest lepiej, ale zdarzy się mu wyłączyć nagle (nie ma na to reguły po jakim czasie). Przycinanie obrazy jest minimalne, ale jest.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 267
Wysłany: 2017-11-18, 13:41   

Pionowa http://prntscr.com/hc1x8z
Pozioma http://prntscr.com/hc1xjq






http://www.wklej.org/id/3297649/
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11