Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-10-23, 08:24   

Zainstalowałem "nowe" igo co podał link wal24 i mam problem ze skinem, nie widzi mi program tego skina co pobrałem z linku diMkaWA_aP133_wal24.zip.
Co pokazać, co wkleić aby można ten problem rozwiązać?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 960
Wysłany: 2017-10-23, 10:06   

Ta dimka będzie ci działać - wrzuć zip do ux.
https://www.easypaste.org...ult.zip?lang=pl
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-10-23, 14:58   

@szwagier22 dawałem do katalogu skin i nie był widziany, wrzuciłem do ux i działa, ale jest niewidoczny dalej przy próbie wyboru. Dzięki
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 333
Skąd: Polska
Wysłany: 2017-10-23, 15:41   

Będzie działał w katalogu skin. Trzeba go tylko przystosować do rozdzielczości, jaką ma twoje urządzenie. Podaj rozdzielczość i napisz, czy którykolwiek skin działa ci z katalogu skin. Spróbuję pomóc.
Ostatnio zmieniony przez wal24 2017-10-23, 18:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-10-23, 18:36   

Zrobiłem ten wpis do info.ini dałem do katalogu skin i igo się wysypuje przy odpaleniu (przed odpaleniem wyczyściłem dane, wywaliłem save, a nawet odins i zainst apk)
Po usunięciu go z skin igo odpaliło
Skin króry widzi mi w katalogu to GjAk_v2.3_mod_by_pongo.zip
W sys.txt mam
Kod:
[android]
fullscreen=1
tablet=0
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 333
Skąd: Polska
Wysłany: 2017-10-23, 18:55   

Spróbuj. Może ten odpali.
diMkaWA_aP133_wal24.zip
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-10-23, 20:49   

wal24 napisał/a:
Spróbuj. Może ten odpali.

Dzięki działa

ps.
Po trasie zauważyłem że ma duże problemy z odświeżaniem i potrafi się nagle wyłączyć.

[ Dodano: 2017-11-03, 23:30 ]
krissos napisał/a:
ps.
Po trasie zauważyłem że ma duże problemy z odświeżaniem i potrafi się nagle wyłączyć

Podpowie ktoś jak rozwiązać problem?
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-04, 14:25   

Ustawiam trasę z punktu A do B uruchamiam, ruszam ikonka na ekranie przesuwa się a za nią nie nadąża obraz (tylko jest rozmyte). Tez tak jest ze prowadzi jakiś czas i nagle się wyłączy.

[ Dodano: 2017-11-08, 11:09 ]
piotrekcz, chyba Ty pisałeś co mam napisać aby dało się pomóc w rozwiązaniu problemu. Możesz napisać jeszcze raz? Byłem w trasie i nie mogłem Ci odpisać. Pytałeś chyba jaka apk skin i...??
1 iGO_Israel_9.6.29.636868_no_sys_wal24
2 diMkaWA_aP133_wal24 po małych poprawkach kolegi wal24
To przycinanie i wyłączanie też jest jak jest oryginalny wygląd tylko że mniejsze.

Jeszcze sobie przypomniałem, ale pamiętam że tam było więcej pozycji
3 tablet lenovo s8-50l
4 Chyba UX też chciałeś http://prntscr.com/h7szs8
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-08, 20:00   

Wyskakuje mi error jak dam jakiekolwiek kodowanie lub bez i nacisnę "WKLEJ+"
Kod:
[device]
type="android"

[android]
fullscreen=1
tablet=0

[sound]
csv_voice_enabled=1       

[folders]
has_secondary_root=0               

[rawdisplay]
dpi="auto"       

[2d]
mincarsize=60                               
maxcarsize=80                 

[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_folder="/storage/extSdCard/geopix"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/extSdCard/geopix"       

[debug]
skip_eula=1       
screenshotsavecameraini=0       

[interface]
save_checksum=0
skin_version=0

[speedcam]
enable_at_startup=1

[warning]
speedcam_warning=1   i
speedcam_enabled=1         
is_spoken=1

[camera.roundabout]               
enabled=0                     
                           
[hnr]
ignored_missing_country_ids=*       

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*       

[vr]
disabled=0           
       
[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[network]
available=1

[autorad]
detect=10
disabled=0

[tmc-http]
enabled=1
profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
profile_version=2
udp.enabled=0

[tmc.src.http]
enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"

;                                     S P E E D C A M - C A T : 0
[speedcam_category:0]
approach_beep_distances="600,300"
approach_beep_spoken_type=speech
approach_beep_speech="Speed camera."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
;overspeed_spoken_type=speech
;overspeed_speech="Speed camera. Reduce your speed."
section_start_spoken_type=none
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none
min_frc=1
use_road_speedlimit=1

                                   
[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
numbers_mode=1


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2017-11-18, 12:21 ]

-------------------------------------------------------------------------
Wywaliłem masę sekcji SPEEDCAM zbędnych w analizie problemu a wydłużających post
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-11-18, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-08, 22:25   

Pobrałem, save usunięte sys.txt podmieniony. Przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Błąd inicjacji mapy" "Nie zaleziono map" Igo odpala, przy próbie zmiany skina nie widzi nic. W katalogu skin są 2 szt. U mnie jest podział pamięć karta
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Skąd: EU
Wysłany: 2017-11-08, 22:38   

krissos napisał/a:
"Błąd inicjacji mapy" "Nie zaleziono map"...U mnie jest podział pamięć karta

Zależy gdzie spojrzeć:
krissos napisał/a:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0

krissos napisał/a:
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"

------------------------------------------------------------------
Zmień sekcje [folders] w nowym sys.txt na:
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-08, 23:10   

Odpaliła teraz bez błędu, ale skina dalej nie widzi.
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Skąd: EU
Wysłany: 2017-11-08, 23:16   

krissos napisał/a:
Odpaliła teraz bez błędu, ale skina dalej nie widzi.

Wszystko w odpowiednim czasie... Zrób to:
Cytat:
a. przy włączonym programie iGO, za pomocą przycisku "Przechwyć ekran" (Dodatkowe opcje > Przycisk Przechwyć ekran), robimy (Zrzut ekranu) w orientacji poziomej i pionowej:

sprawdź (na komputerze) i podaj dokładne wymiary (np. za pomocą Paint) Screenshot (Zrzut ekranu) z orientacji poziomej i pionowej.

P.S. Jak działa program (bez skina) - jest lepiej?
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-08, 23:29   

Zadziałał mi jakiś starszy dimka_133. W poniedziałek będę jechał w trasę to sprawdzę ze skinem,a jak by był dalej problem to bez skina.

piotrekcz napisał/a:
P.S. Jak działa program (bez skina) - jest lepiej?

W tej poprzedniej konfiguracji bez skina troszkę lepiej, ale jak pisałem wcześniej przycinał się i co jakiś czas wyłączył. Na tym sys.txt to dopiero będę mógł sprawdzić podczas jazdy, bo tak na sucho to poprzedni też działał.
Jak będzie problem to zrobię screen ekranu i wkleję tu (ale to w przyszłym tygodniu jak wrócę)
Na razie dzięki za pomoc.
 
 
fatman4life
azymut


Dołączył: 23 Sie 2015
Posty: 1
Wysłany: 2017-11-12, 12:19   IGO PRIMO KOLORY

Witam wszystkich,

Czy da rady jakoś mieć płatne drogi w iGO primo na inny kolor niż bezpłatne drogi tak jak np: w Tomtom na android jak przyłączam kolory dzienne na America.

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 12