My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:33
TomTom dla Androida
Autor Wiadomość
kristoffer13
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2017-03-28, 18:03   

Są dostępne z poziomu programu już dawno
 
 
Adzi0
Waypoint


Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 23
Wysłany: 2017-03-28, 22:21   

Dzięki :) sugerowałem się poradnikiem, gdzie nadal są 980 :P
 
 
t34v2 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 37
Skąd: sie to wzielo?
Wysłany: 2017-04-20, 16:06   

bony-m napisał/a:
Witam.
Problem rozwiązałem :)
Znalazłem w przepastnych czeluściach internetu jakiś rom który pozwolił zaktualizować androida do wersji 5.0 :)

stif45 Dziękuje za zainteresowanie problemem :)


Też mam TAB 2 A7-10F, zaktualizowany do Androida 5.0.

Jak odpaliłeś tego tt? Robie dokładnie tak jak jest w poradniku, ale Tomtom odpala i wyłącza się od razu.

Zalezy mi na tym żeby nawigacja była na karcie SD, na pamięci wewnetrznej mam mało miejsca.

Wersję Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.16 udało mi się bez problemu odpalic, ale nie ma możliwości instalacji mapy na karcie SD.

EDIT: przyszło mi do głowy, żeby wrzucić przez czytnik kart, zamiast podpinać tablet do PC. Działa.
_________________
Nie pytaj co rząd może dla Ciebie zrobić
zapytaj czy mógłby tego nie robić.
 
 
Ad@m
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2017-05-17, 20:32   

Czy mapa Poland_990_8306 jest dostępna dla Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.16.1_Build_2077 ?
Czy trzeba czekać, aż można będzie pobrać z poziomu programu ?

---edit---

@t34v2
ja uruchomiłem instalację z karty (Lollipop 5.1.1) i mapy mam zainstalowane na karcie SD bez żadnej ingerencji z mojej strony.
 
 
poniziak 
azymut
unnamed


Wiek: 43
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1
Skąd: augustow
Wysłany: 2017-07-22, 15:16   

stif45 napisał/a:
bony-m...zainstaluj: Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.12_Build_1641_Patched
LINK. Opis instalacji na podanej stronie.


Proszę o pomoc pobrałem apkę z linku zainstalowała sie prawidłowo ale nie mam miejsca na mapy a próby przeniesienia na kartę z poradnika

UWAGA: Na urządzenia z systemem Android 4.4.X w zwyż, należy wszystko wgrać na pamięć wewnętrzną urządzenia. Jeżeli nie dysponujemy wystarczającą ilością wewnętrznej pamięci, można wgrać na kartę pamięci. Zrobić jak niżej opisane.

1. Na karcie pamięci wchodzimy do folderu Android/data i tworzymy nowy folder o nazwie com.tomtom.europe. Teraz w folderze Android/data/com.tomtom.europe tworzymy nowy folder o nazwie files. Powinno to na karcie pamięci wyglądać tak: Android/data/com.tomtom.europe/files.

2. Teraz wchodzimy do pobranego i wypakowanego folderu tomtom/com.tomtom.europe i kopiujemy na kartę pamięci do folderu Android/data/com.tomtom.europe/files plik .metadata.xml. (Uwaga. Plik: .metadata.xml. jest ukryty. Jeżeli nie mamy na PC włączone pokazywanie ukrytych plików i folderów, plik jest niewidoczny. Należy tą opcję włączyć na komputerze)

3. Teraz na karcie pamięci w folderze Android/data/com.tomtom.europe/files tworzymy jeszcze jeden folder o nazwie files i do niego kopiujemy również plik .metadata.xml.
Ma to wyglądać tak: Android/data/com.tomtom.europe/files/files.

4. Teraz do folderu na karcie pamięci Android/data/com.tomtom.europe/files/files skopiować z pobranego folderu tomtom/com.tomtom.europe/files zawartość. Skopiować tu również folder pobranej mapy, a do niego plik dct, jak opisano wyżej.

nie przynoszą efektów
urządzenie a jakim mam problem to tablet NavRoad MOVIO2 Android 4.4.2... Z góry dziękuję
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 53
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 519
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-07-22, 16:51   

Google spaprało obsługę kart SD w android 4.4.2. Niektórzy producenci poprawili to w swoich kompilacjach, ale nie wszyscy.

Jak masz "czysty" KitKat, to na 90% możesz zapomnieć o obsłudze kart SD.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 770
Wysłany: 2017-07-22, 19:06   

Nie da się przenieść TomToma na kartę nawet na zrootowanym KitKacie.
Wszystkie inne programy nawigacyjne się da, ale TT się zaorał na wewnętrznej. :mrgreen:
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2017-07-23, 14:26   

poniziak napisał/a:
stif45 napisał/a:
bony-m...zainstaluj: Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.12_Build_1641_Patched
LINK. Opis instalacji na podanej stronie.


Proszę o pomoc pobrałem apkę z linku zainstalowała sie prawidłowo ale nie mam miejsca na mapy a próby przeniesienia na kartę z poradnika

UWAGA: Na urządzenia z systemem Android 4.4.X w zwyż, należy wszystko wgrać na pamięć wewnętrzną urządzenia. Jeżeli nie dysponujemy wystarczającą ilością wewnętrznej pamięci, można wgrać na kartę pamięci. Zrobić jak niżej opisane.




przecież nie trzeba nic robić "TT GO z urzędu instaluje się na karcie SD"

druga sprawa piszesz o TT GO który instaluje się całkowicie w innych folderach więc jak ma ci to zadziałać ?

Cytat:
1. Na karcie pamięci wchodzimy do folderu Android/data i tworzymy nowy folder o nazwie com.tomtom.europe. Teraz w folderze Android/data/com.tomtom.europe tworzymy nowy folder o nazwie files. Powinno to na karcie pamięci wyglądać tak: Android/data/com.tomtom.europe/files.


skoro to

Cytat:
SD/android/data/com.tomtom.gplay.navapp
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 770
Wysłany: 2017-07-25, 14:15   

Jak zwykle @geranium ma racją. Nie da się przenosić bo nie ma co. A co ciekawsze Go jest aplikacją zamrożoną i nie da się go przenieść na pamięć wewnętrzną. Przynajmniej u mnie z rootem.
No chyba że @geranium złoży weto. :mrgreen:
 
 
ryba-1983
azymut


Dołączył: 07 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2017-11-03, 20:13   

Czesc. Mam taki propblem zaistalowalem w tel. Apk. TT Go Navigo. Trafico 1.9 Bullid 1273 Pached i robilem tak jak w opisie ,odpalam w tel. i i widze wiadomosc TT go nie moze sie polaczyc z serwerm sprawdz internet w tel.Android 5.1 Prosze o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-11-03, 21:17   

Sprawdź uprawnienia (czy TT ma pozwolenie na transfer danych)
Czasem zapomina sie także właczyc połączenie internetowe w telefonie.
_________________

 
 
ryba-1983
azymut


Dołączył: 07 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2017-11-03, 22:13   

Tak zgadza sie taka mam apk. wiec co radzisz,tel to samsung galaxy??
 
 
ryba-1983
azymut


Dołączył: 07 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2017-11-03, 22:44   

ok ,to inaczej co innstalowac,co polecasz?
 
 
piotrekcz 
Navi Expert
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 492
Wysłany: 2017-11-03, 22:50   

Sprawdź to:
stif45 napisał/a:
Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.17.1_Build_2121_ Patched (Poprawiona, działa Traffic)
Kod:
http://www49.zippyshare.com/v/OZU9lN4C/file.html
_________________

 
 
ryba-1983
azymut


Dołączył: 07 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: 2017-11-04, 19:28   

Dziekuje, za pomoc- smiga az milo!!!a na androida 2.3.6 znajdzie sie jakas nawigacja?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10