My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma st10 Wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
sephirose
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-15, 13:28   

Ponawiam pytania.Co zrobic po takiej opereacji aby widziec urzadzenie w windows i jak uruchomic automape ? ST10 wisi caly czas na ekranie Navia i to wszystko.Nic sie nie dzieje dalej.
Ostatnio zmieniony przez sephirose 2014-09-15, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-09-15, 13:32   

sephirose napisał/a:
ST10 wisi caly czas na ekranie Navia i to wsyzstko
Czyli nadal trup - a wgrywałes ROM?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2014-09-15, 13:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sephirose
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-15, 13:36   

To niestety to nie nastepuje.Posiadam mieszczesna Viste 32 .Niby Navi sie zainstalowala,ale nic nie odpala,nie pozwala na podglad plikow.Uzylem kart 2GB. Ach i na Viscie nie da rady uruichomic Active sync tylko jakies nastepstwo tego.Po instalacji zas nie ma mozliwosc wyboru buckap i lipa.
Rom powiadasz...Rom oczywiscie od Navi ,a nie od Sigma ? Arja itp ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-09-15, 13:38   

Opisz dokładnie, co się dzieje po uruchomieniu urządzenia.

A podczas wgrywania FW miałeś pasek itp wg postu kolegi diyman ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sephirose
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-15, 13:44   

Ok juz pisze.
Jeszcze gdy to byla Sigma ST10 Nawi wisiala na logo Sigma. Wlozylem czysta karte 2GB z firmware NV jak kolega opisal w poscie.Wszystko przebieglo super i nawet ekran nie mrugal po 4 etapie na 100% tylko normalnie czytelnie widac bylo,ze ukonczono wszystko.Wylozylem karte 2GB ,uruchomilem i wisi na napisie Navia.Wozylem 4GB z automapa i takze nic sie nie dzieje.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-09-15, 13:45   

sephirose napisał/a:
widac bylo,ze ukonczono wszystko.Wylozylem karte 2GB ,uruchomilem i wisi na napisie Navia
A bez karty z slocie co sie dzieje?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sephirose
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-15, 13:47   

Bez karty w slocie tak samo wisi na logo Navia. Reset igla nie pomaga.
Wydaje mi sie,ze wlasciciel pousuwal cos z Resident Flash,ale niestety nie mam dostepu do tego przez zakichana Viste.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-09-15, 13:55   

Nie każde zwłoki da się ożywić wgrywaniem softu z karty. Czasem trzeba programatora do pamięci. A połączenie z kompem pojawia się dopiero po prawidłowym starcie systemu w nawigacji, więc na WinXP czy innym tez sie nie połączysz

Poza tym - usunięce zawartości RF nie spowoduje zawieeszenia navi na logo startowym
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2014-09-15, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sephirose
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-15, 13:57   

Ok rozumiem.Dziekuje za pomoc serdecznie.
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 13
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-10-31, 14:30   

A jak nie mogę wczytać istallera ROMu? Robię jak w instrukcji i "lipa".
_________________
GPSDesktop (pobierz)
GPSDesktopTB (pobierz)
GPSDesktop (informacje)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-10-31, 19:00   

diyman napisał/a:
Rada na problemy z navi Sigma GPS ST10.

Zaznaczam, że w/w metoda nie zawsze jest skuteczna!
jestem_ktoś napisał/a:
Nie każde zwłoki da się ożywić wgrywaniem softu z karty. Czasem trzeba programatora

Karta oczywiście 2GB, nie większa?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12