My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:56
Navroad Auro Problem z Internetem!!!
Autor Wiadomość
emsi444 
azymut
emsi444


Wiek: 25
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 2
Skąd: Pasłęk
Wysłany: 2012-06-02, 00:24   Navroad Auro Problem z Internetem!!!

Tak jak w Temacie , Internet śmigał , dopóki jak zwykle czegoś nie zwaliłem ,
Navi chodzi na windowsie ce 6.0 ... zacząłem się w nim bawić , i usunąłem chyba połączenie sieciowe , teraz nic tam nie ma , bluetooth łączy się normalnie , ale gdy próbuje się połączyć z internetem (połączenie DUN) wyskakuje mi komunikat z windowska "Bluetooth - dial uo failed) podjąłem następujące kroki

1.Zrestartowałem urządzenie z pozycji Menu
2.Zrestartowałem urządzenie po przez przycisk RESET


nie mam juz pomysłów jak przywrócić , może jakaś reinstalacja windowsa ce , ale ponoć to nie takie proste , Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ? wgrać nowego windowsa , zrestartować go ,lub przywrócić połączenie sieciowe ? za każdą wskazówkę będę wdzięczny , z góry dziękuje i pozdrawiam
_________________
Sprzęt - Navroad AURO
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-06-02, 08:18   

Rejestr jest trwały, więc resetowanie nic tu nie da (utworzone połączenia dial-up zapisywane są w rejestrze właśnie). Możesz albo zdobyć od kogoś backup rejestru i go przywrócić (albo przez AS, albo ręcznie), lub ewentualnie wgrać FW (to też wyczyści rejestr).
 
 
 
MaxVision 
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2013
Posty: 4
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2017-10-16, 00:03   

Przepraszam za odkop, ale skoro już mowa o internecie w Auro, to napiszę.
Kupiłem kilka dni temu Auro S6 z AutoMapą EU na microSD. Chcę AM zaktualizować, bo zwyczajnie jest stara (6.19 wobec obecnej 6.24). Nie mogę jednak połączyć się z internetem po BT.
W telefonie (Huawei P8 Lite) mam włączony przesył danych i tethering przez BT, urządzenia są sparowane, jednak przy próbie połączenia z internetem navi wyświetla komunikat "telefon nie obsługuje połączenia DUN". Skoro jest opcja tetheringu przez BT i nawet w intrukcji piszą, że wystarczy ją włączyć i sieć zostanie udostępniona przez BT, to chyba jednak DUN obsługuje.
W czym może leżeć problem, że navi nie chce złapać sieci po BT?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2017-10-16, 05:57   

Problem nie w nawigacji, a - jak jasno pokazuje komunikat - w telefonie.
Spróbuj tego: http://www.my-navia.pl/vi...p=446105#446105 (jak łączyc kilka postów niżej)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 53
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 519
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-10-16, 15:04   

MaxVision napisał/a:
Przepraszam za odkop, ale skoro już mowa o internecie w Auro, to napiszę.
Kupiłem kilka dni temu Auro S6 z AutoMapą EU na microSD. Chcę AM zaktualizować, bo zwyczajnie jest stara (6.19 wobec obecnej 6.24). Nie mogę jednak połączyć się z internetem po BT.
W telefonie (Huawei P8 Lite) mam włączony przesył danych i tethering przez BT, urządzenia są sparowane, jednak przy próbie połączenia z internetem navi wyświetla komunikat "telefon nie obsługuje połączenia DUN". Skoro jest opcja tetheringu przez BT i nawet w intrukcji piszą, że wystarczy ją włączyć i sieć zostanie udostępniona przez BT, to chyba jednak DUN obsługuje.
W czym może leżeć problem, że navi nie chce złapać sieci po BT?

Tethering - czyli udostępnianie połączenia przez BT to nie DUN (Dial-Up Networking) - czyli udostępnianie modemu przez BT.
Taj jak napisali koledzy potrzebujesz programu, który emuluje modem po stronie telefonu.
BlueDUN+ lub podobne.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10