My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 15:44
Działanie Igo na tabletach z najnowszym Androidem
Autor Wiadomość
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1925
Wysłany: 2014-05-26, 15:24   

@zwir3k @koye
rozumiem że prześledziłeś ten wątek i nic z tego nie wyszło ??

http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30


@zwir3k

każda wersja igo działa w pamięci urządzenia i nie jest jej potrzebna karta pamięci tym bardziej pod 4.4.2
 
 
lucasville
Waypoint


Dołączył: 10 Maj 2011
Posty: 22
Wysłany: 2016-02-05, 23:49   tablet LG G Pad 8.0

Witam.
Mam pytanie jak w temacie. Kiedyś jak jeździłem to było tylko iGO Primo i decyzja czy mapy Navteq czy TeleAtlas, a teraz są wersje Israel, NextGen itd. O co w tym chodzi? :) I co będzie pasować do mojego tableta (800 x 1280 px)?

Jeżeli już były odpowiedzi na takie pytania to przepraszam i proszę o wskazanie drogi - chętnie poczytam.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-02-06, 14:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2016-02-14, 19:01   

Proste :-D
iGO primo na androida ( Israel, Barasoft , czy co tam jeszce ) to przeszcep programu z winCE na Androida
Plusy: dzialają licencje "wieczyste" na wszystko co się da, więc co byś nie dolozyl do programu - działa
Minusy: rozdzielczość.. nie jest to jakiś problem nie do rozwiązania , ale dostosowanie Primo Androidowego do rzeczywistej rozdzielczości tabletu wymaga ciut poczytania forum.

Nextgen( iGO-Avic ), to nowy program pd Andka, poza tym, ze pasują wszelkie skladniki z dowolnego iGO, róznic ( przede wszystkim w interfejsie i filozofii obslugi ) jest sporo
Plusy - zero problemów z rozdzielczością . Program sam sobie wszystko ustawi
Minusy - licencje pasują tylko do Nextgen ( Avic ), więc gdy wyjda nowe mapy trzeba czekać aż pojawią sie do nich nowe licencje ( a i obslugi programu na początku trzeba uczyć się na nowo )

Więc.. cóż...
Jak sam widzisz , to co w jednej wersji jest plusem, w drugiej jest minusem ( i odwrotnie)
Slowem - ni ma letko i foruma czytać trza !
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 14:47   

Witam, aby uniknąć kłopotów z doborem wersji igo kupiłem tablet lark 70.33 dla kolegi - Ja mam algę i wszystko hula bez problemu więc specjalnie wybrałem nie łatwo dostępny tablet z rozdzielczością 800x480 taką samą jak ma w alga. Wszystko oprócz save skopiowałem i tu zonk tablet pisze że rozdzielczość 800x408 (???) nie jest obsługiwana. Czy może ktoś się orientuje - ten tablet ma na pudełku, w opisie na stronie itp napisane 800x480 - o co może chodzić? Coś nadpisać w sys txt? Mam instalkę iGO_9.6.29.583617+sys oraz iGO_9.6.29.583617-sys na obu nie idzie...
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 53
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 519
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-10-13, 15:43   

800x480 to rozmiar LCD a 800x408 to rozmiar dostępny dla programów po odjciu miejsca na przyciski systemowe,
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 15:48   

Mogę cokolwiek z tym zrobić??Na alga 7004 chodzi ta wersja...Czy nie znajdę wersji na ten ekran?Zależy mi na Primo bo kumam a wiem że nexgen się dopasowuje ale w ogóle nie znam...
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-10-13, 17:43   

[android]
fullscreen=1
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 17:45   

Ha dzięki poszło....nawet podział gdzieś odkopałem i ustawiłem. Teraz szuka satelit...coś długo...
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-10-13, 17:51   

Niestety tablety tak maja.. potrafia szukac i 10 minut, czesto w nich gps.conf jest skopany
Po pierwsze - tablet ma dostep do netu, czy danych GSM ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 19:18   

Ma dostęp do netu przez wi-fi. Jest dla kolegi więc na razie nie ma dostępu do marketu bo nie chcę na siebie logować. Leżał na skraju balkonu przez godzinę po około 15 minutach igo znalazło odbiornik GPS po czym przez godzinę znalazło 2 satelity zaznaczam na balkonie. Spróbuję jutro na otwartym terenie ma jakiś systemowy test GPS ale on nie znajduje nic. Słabo to widzę....
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-10-13, 19:23   

Oj.. bedzie dłuuuugo szukał. :-( .
GPS w tabletach podpiera się danymi A-GPS i pobiera dane z serwerów czasu z netu.
I niestety nawet z tymi "podporami" potrafi szukać i szukac, chyba ze mu się odświezy dane A-GPS
Ale bez netu .... :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 19:26   

No to muszę być cierpliwy. Mam nadzieję że jak już złapie będzie ok. Moja Aga teraz spoko szybko łapie. A ten nie chciał bym się wstydzić przed kolegą.. Czyli dam mu net z telefonu po wi-fi na otwartej przestrzeni też...
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5152
Wysłany: 2017-10-13, 19:29   

Niestety nie będzie...
Na andku jest to dość skomplikowane . Urzadzneia z wyższej połki łapia sygnal momentalnie ( mój SGS8 poniżej 2 s ) ale tablety.....

Trochę się wgłębialem w temat ( mój tablet tez szukal i szukał ) skończylo sie na zrootowaniu tabletu, podmianie pliku gps.conf ( zawierającego adresy serwerów czasu etc ) , instalacji apki podmieniającej dane A=GPS , a i tak potrafi czasem i ponad 5 minut szukac :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krisgdynia 
Waypoint



Wiek: 52
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 163
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2017-10-13, 20:37   

Spróbuję jutro na powietrzu, jeśli będzie źle zwrócę się o pomoc - pewno w innym dziale- w zrotowaniu tego larka...
_________________
Alga AN7004;Samsung Galaxy Note 2;Moto X Style;Primo różne różniaste...Skin Gurion,Descent.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11