My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - problemy rozdzielczością
Autor Wiadomość
Kolmax1992 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 24
Dołączył: 27 Wrz 2014
Posty: 8
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2017-09-17, 14:18   

A ok dodałem do ux i działa. Dzięki panowie jesteście super. Przepraszam, że tak kiepsko piszę :) ale nie każdy tak łatwo przyjmuje wiedzę :)
 
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-11, 14:15   

Z pimo przesiadłem się na nextgen. Nazwy katalogów gdzie było primo zmieniłem żeby nie było konfliktu. Teraz chciałem powrócić na primo (nextgen coś mocno się zamulił i zacina), Odinstalowałem nextgen (wyczyściłęm dane, zmieniłem nazwy katalogów), przywróciłem nazwy katalogów primo zainstalowałem iGO_Israel_9.6.29.636868_sys_not_changed-1_google od kolegi geranium
Przy odpaleniu igo wyskakuje błąd rozdzielczości. W katalogach nic nie zmieniał (wcześniej primo działało ok). Teraz spróbowałem usunąć skin dimkaWA_aP133 nic nie dało, usunąłem też save i również nic nie pomogło. Mam podział na pamięć i kartę. W czym jest problem, skoro wcześniej działało a teraz nic nie zmieniając wywala błąd?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-11, 18:55   

( zakładajac, ze podmieniłeś także sys.txt )
Ja bym raz jeszcze odinstalował Primo :
- usuń SAVE
- zatrzymaj program
- wyczyść pamięc
- usuń dane
- deinstalacja
- restart urządzenia
I zainstalowal od nowa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-11, 22:23   

Zrobiłem tak jak napisałeś. Jedynie nie usunąłem SAVE bo się jeszcze nie utworzy po wcześniejszym usunięciu i go nie ma ;) Niestety to samo i aplikacja zatrzymana



Ps. sys.txt nie podmieniałem.
Zainstalowała się starsza wersja i odpaliła iGo_9.6.29.636868, ale skiny nie działają
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1896
Wysłany: 2017-10-12, 13:45   

widać na screenie ..
nie uruchamiasz programu na całym ekranie, stąd twoje problemy.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-12, 16:44   

ale nic nie zmieniałem oprócz nazwy katalogów w których był program, na czas używania nextgen Teraz wróciłem do primo i ten problem.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1896
Wysłany: 2017-10-13, 14:02   

po co odinstalowywałeś primo ? primo może pracować równolegle z nextgenem..

widać nie umiałeś zainstalować nextgena bo korzystają z tych samych danych co wcześniej zainstalowane primo..

ale to tylko takie gdybanie
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-13, 16:36   

Nie do końca. Miałem primo działało, odinstalowałem primo zmieniłem nazwy katalogów w pamięci i na karcie, zrobiłem nowe katalogi zainstalowałem nextgena działał ale coś się muli. Odinstalowałem nextgena zmieniłem nazwę katalogów od niego, katalogi z primo przywróciłem (zmieniłem nazwy na prawidłowe) i chciałem zainstalować tą wersję od Ciebie która działał przed zmianą, ale teraz nie chce działać. W katalogach primo nic nie zmieniałem nic nie podmieniałem.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-13, 18:47   

Po prostu spróbuj:
Kod:
[android]
fullscreen=1


ewentualnie jeszce:

Kod:
[android]
fullscreen=1
tablet=0
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-13, 19:17   

Nic nie dało ani pierwsza, ani druga opcja.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-13, 19:24   

Pokaz plik multimode.ini z data.zip
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-13, 19:53   

Proszę

Kod:
[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"
m3=768..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,700..960,"800_480"
m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
m6=600..800,960..1280,"1024_768"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-13, 19:57   

Kolego - z calym szacunkiem........ ściemniasz.
Z tym data.zip ( a precyzyjnie z tym multimode.ini ) program nie ma prawa dzialac na Twojej rozdzielczości ( 1920_1054 ), ani teraz, ani kiedykolwiek w przeszłości.
Więc albo zmienileś data.zip, czy cała wersję programu... albo nie było poprzedniego razu, gdy program dzialał.
Albo próbujesz uruchomic swoje iGO na innym urządzeniu.
Tyle
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2017-10-13, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 259
Wysłany: 2017-10-13, 20:15   

Sorki z nie tego katalogu zrobiłem kopię data.zip, a z tego prawidłowego data.zip (co jest w pamięci) wygląda ze mi się uszkodził bo nie mogę go otworzyć i pewnie w tym jest problem. Szukam jego kopi ale ten w kopi też uszkodzony więc straciłem działający data.zip :(
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-13, 20:19   

taaaa... mhhhhm.... taaaaa...
Przeciez podobno TYLKO nazwy katalogów zmieniałeś ( co dwukrotnie podkreślałeś ) i absolutnie nic innego.

Kolego.. kazdy miewa problemy, ale baaardzo nie lubie jak ktoś kłamie , a ja ( i inni koledzy ) szarpiemy się z czyms , co jest totalną ściemą .

Baw się dobrze i na mnie więcej nie licz :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,99 sekundy. Zapytań do SQL: 11