My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2015-04-19, 09:09
TomTom na Win CE 6
Autor Wiadomość
kamil3451
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2017-04-23, 11:25   

Arturek napisał/a:
kamil3451 napisał/a:
Mam problem z

Maxcom Model Navi 503 (Win Embedded Ce 6.0)

problem z punktem 9 (przy gotowcu) otóż nie mogę wyłączyć z poziomu tomtoma - łapie zwiechę i wyskakuje komunikat o braku bliku iexplore.exe

Czy można prosić o potwierdzenie o odpaleniu tt na tym urządzeniu?

Witam

Rozumiem, że koledzy zależy na mapach TomTom dla UK => ja bym "obszedł" problem inaczej => zainstalować sobie program nawigacyjny IGO Primo i do niego wgrać mapy od Tomtoma, dedykowane dla IGO Primo (mapa danego kraju, to osobny plik, więc wgrywamy to co jest nam potrzebne)

pozdrawiam
Arturek



dokładnie UK tomtom (sprawdzone i dla użytkownika najlepsze), dzieuję za sugestię, zastanawia mnie czy jest opcja cieżarówki - ustawień samochodu w IGO (oraz możliwość wrzucenia danych mostów)
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1423
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-04-23, 12:24   

Witam

Mapy, to pliki FBL
Aby mieć opcje ciężarówki (gabaryty, materiały, przyczepa) nalezy dograć pliki FTR od danej mapy

Na dzień dzisiejszy
a) są mapy TomTom 2016.12, BEZ plików dla ciężarówek
(trzeba poczekać, aż ktoś udostępni)
b) są mapy TomTom 2016.09 z obsługą ciężarówek

Wszystko opisane w dziale IGO, a program i mapy w dziale z linkami

Na Youtube można zobaczyć jak działa IGO Primo

np.
https://www.youtube.com/watch?v=Ym0DPv4QCSs

pozdrawiam
Arturek





_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
ttuser
azymut


Dołączył: 11 Cze 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-06-11, 13:15   

Proszę o pomoc, bo ręce już mi opadają.
Nie mogę sobie poradzić z instalacją na urządzeniu GOCLEVER Navio 540 WinCe 6.0
Robię wszystko według poradnika i ciągle wyskakuje błąd pamięci. Kopiowanie do pamięci urządzenia.
Ścieżki zamienione: Oto wygląd pliku:
Kod:

Errorlevel ("off")

RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\ActivityTimers", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\State\SystemIdle", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\State\UserIdle", True, True)
RegDeleteKey ("HKLM", "System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts", True, True)

Delete ("\ResidentFlash\Europe_990_8317\MapSettings.cfg")
sleep 100

Delete ("\ResidentFlash\Navigator\CurrentMap.dat")
Delete ("\ResidentFlash\Navigator\UserPatch.dat")
sleep 100

XCopy ("\ResidentFlash\Navigator\MapSettings\*.*", ("\ResidentFlash\Europe_990_8317\")
sleep 100

SET SETMEM, "\ResidentFlash\Navigator\SetMem.exe"

Run (%SETMEM%, "150000")
sleep 100

#Start Navigator
#Run(SystemPath("ScriptPath")\"TomTom Navigator.exe")

Run("\ResidentFlash\Navigator\TomTom Navigator.exe")
Waitfor("TomTom Navigator", 1000)

while (WndActive ("TomTom Navigator"))
sleep(15000)
endwhile
Kill("Tomtom Navigator.exe")

Exit


Na emulatorze uruchamia się z wytyczoną trasą, po skopiowaniu i patchowaniu cały czas błąd.
Urządzenie uruchomiło się mi dwa razy z poprawnie załadowaną mapą. Po 15 minutach chciałem znowu włączyć i błąd pamięci. Nawet ręcznie kopiuje MapSettings z emulatora do urzadzenia i dalej błędy.

Mapa testowana na Wince 5.0 działa bez problemu.
 
 
rav2
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2017
Posty: 4
Wysłany: 2017-06-29, 00:36   

ttuser napisał/a:
Proszę o pomoc, bo ręce już mi opadają.
Nie mogę sobie poradzić z instalacją na urządzeniu GOCLEVER Navio 540 WinCe 6.0
Robię wszystko według poradnika i ciągle wyskakuje błąd pamięci. Kopiowanie do pamięci urządzenia.
Ścieżki zamienione: Oto wygląd pliku:

Na emulatorze uruchamia się z wytyczoną trasą, po skopiowaniu i patchowaniu cały czas błąd.
Urządzenie uruchomiło się mi dwa razy z poprawnie załadowaną mapą. Po 15 minutach chciałem znowu włączyć i błąd pamięci. Nawet ręcznie kopiuje MapSettings z emulatora do urzadzenia i dalej błędy.

Mapa testowana na Wince 5.0 działa bez problemu.


Mam dokładnie to samo na Modecom SX2. Próbowałem różnych wersji, opisów, gotowców i ciągle coś jest nie tak,nie możliwe bym coś źle robił. Rzuci ktoś okiem czy ten opis nadal aktualny i działa do nowych map?


Mapa działa na emulatorze. Przerzucam wszystko na kartę, odpalał widzę napis Aktywacja nie powiodła się, wyłączam urządzenie. Wkładam kartę do komputera.
Na wszelki wypadek kopiuje plik ttnavigator do folderu z mapą i do folderu Navigator.
Aktywuje mapę tym razem dla mojego urządzenia bo dotychczas była dla emulatora. Wyskakuje komunikat, że ok tworzy się na nowo plik meta.dct
Wkładam zatem kartę do nawigacji, chce odpalić i widzę napis

TomTom Navigator Unable to start. Not enough memory is availabe. Daję ok i za chwilę wyskakuje Application Error Application MortScirpt.exe encountered a serious error and must shut down.

Ktoś pomoże?

Mapa Europe_990_8317 ale próbowałem tez na innych.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 618
Wysłany: 2017-06-29, 13:17   

Pozostaje tylko poprosić kolegę Bomba63.
Może będzie tak uprzejmy i przygotuje gotowca na Europę lub Europę środkową?
Ja także byłbym bardzo wdzięczny
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 673
Wysłany: 2017-06-29, 13:51   

rav2 napisał/a:
Daję ok i za chwilę wyskakuje Application Error Application MortScirpt.exe encountered a serious error and must shut down.

Ktoś pomoże?

Może to coś pomoże. Cofnij się do strony 22 tego wątku, poczytaj przedostatni post na tej stronie autora mkkk23 podmień plik pobrany z tego linku, (link w poście na stronie którą wskazałem):
http://chomikuj.pl/mkkk23...,1115764136.rar
U mnie pomogło na taką samą przypadłość.
 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 49
Skąd: z północy
Wysłany: 2017-08-14, 20:40   problem na win 6.0

witam

Zrobiłem wszystko w/g instrukcji http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39357 i dalej TT nie uruchamia się na Modecom MX 4


https://zapodaj.net/050bd2cf4d0ef.jpg.html


nie wiem co dalej robić? Czy uruchomił ktoś TT na tym urządzeniu?
_________________
Modecom MX 4

http://tb7.pl/polecam,pilar220,38934
Ostatnio zmieniony przez pilar220 2017-08-15, 08:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-15, 08:05   

A co to znaczy "nie działa"?
jestem_ktoś napisał/a:
Wnioskując z precyzyjnego opisu instalacji, sposobu uruchomienia oraz wyświetlanych komunikatów mogę dać równie precyzyjną odpowiedź: coś nie tenteges.

Konkrety:
1. Komunikaty patchera, jaki patcher i jakich jeszcze próbowałeś
2. Jaka jest meta do aktywowanej przez Ciebie mapy?
3. Wydanie mapy pasuje do wersji programu?

Poza tym, w poradniku wyraźnie opisano, co masz dalej robic po pojawieniu sie tego komunikatu
_________________

 
 
Lupus288
azymut


Dołączył: 22 Sty 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-10-06, 12:16   

Czy można prosić Kolegę Bomba o wstawkę z najnowszą mapką ? :D Dawno nie było żadnych aktualizacji wstawianych, a mapy wychodzą regularnie :)


pozdrawiam
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1037
Skąd: Turoń
Wysłany: 2017-10-06, 13:20   

W weekend postaram się coś robić :lol:
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2017-10-09, 16:57   

bomba63 napisał/a:
W weekend postaram się coś robić :lol:


Obiecanki...cacanki....

ale pozdrawiam
mark0

też zainteresowny
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 221
Wysłany: 2017-10-09, 17:12   

Mapę można przecież samemu dodać ;-)
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1037
Skąd: Turoń
Wysłany: 2017-10-10, 20:37   

Gotowce TomTom na WinCe6


Gotowiec TT na WinCe6 United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_995_8549

Kod:
http://catshare.net/pmjiZFqS6fos8iTD/Gotowiec TT na WinCe6 United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_995_8549.rar

Kod:
http://fileshark.pl/pobierz/20136362/13d56/gotowiec-tt-na-wince6-united-kingdom-and-republic-of-ireland-995-8549-rar


[ Dodano: 2017-10-11, 19:09 ]
Gotowiec TT na WinCe6 Europe_995_8549

Kod:
http://catshare.net/auDWDc7zlRM2jyui/Gotowiec TT na WinCe6 Europe_995_8549.part1.rar
http://catshare.net/fqOVcBNZDB8GkIUA/Gotowiec TT na WinCe6 Europe_995_8549.part2.rar

Kod:
http://fileshark.pl/pobierz/20150173/95f89/gotowiec-tt-na-wince6-europe-995-8549-part1-rar
http://fileshark.pl/pobierz/20150171/ac741/gotowiec-tt-na-wince6-europe-995-8549-part2-rar
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Lupus288
azymut


Dołączył: 22 Sty 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-10-19, 12:20   

bomba63 napisał/a:
Gotowce TomTom na WinCe6


Gotowiec TT na WinCe6 United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_995_8549



dziękuję

mogę spytać jeszcze, czy Twój navigator.exe jest bezpieczny ? Wiem, że uruchomienie TT na urządzeniu z winCE czasem może je uszkodzić, gdyż plik startowy usuwa pewne linijki z rejestru, po czym koniec końców urządzenie przestaje być widoczne w kompie przez co nie można przywrócić na nim ewentualnej kopii oryginalnego rejestru.

do niedawna miałem ori TT to wgrywanie map, navcore i patchowanie nie jest mi obce, teraz kupiłem jakiegoś chinola (Vordon 7") :) i sprawa się skomplikowała, a nie chce z niego zrobić przycisku do papieru :) jak można wyczytać tu na forum.

pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 11