My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
VDO PN 4000 problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
danielsol
azymut


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-07, 13:20   VDO Dayton pn4000 ekran startowy

Witam
Posiadam nawigację VDO Dayton PN4000
Działała dobrze, odblokowałem ją wgrywając dwa pliki na kartę i cieszyłem się pulpitem windowsa ce następnie chciałem na stałe odblokować i za pomocą apteczki zmieniłem klucz rejestru z MyShell.exe na Explorer.exe wyłączyłem i włączyłem przyciskiem on/off i następnie przycisk reset i teraz mam tylko ekran startowy z trzema klepsydrami.

Próbowałem na karcie sd wgrywając plik explorer.exe z apteczki ale nic nie dało, zmiana nazwy tego pliku na Explorer, Autorun też nic nie daje,
przeczytałem chyba wszystkie posty odnoście Daytona i nie robiłem jeszcze tylko ładowania firmware bo strona vdodayton.com nie działa i nie mam pojęcia skąd mogę pobrać.
proszę o ewentualne wskazówki co jeszcze można zrobić bo trochę szkoda tego urządzonka :(

pozdrawiam
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-01-07, 21:27   

Raczej tylko FW Cię ratuje. Ewentualne próby resetowania rejestru przez zwieranie nogi CE kostki pamięci często zamiast podnieść urządzenie, powodują dodatkowe, nienaprawialne już uszkodzenia, więc to absolutna ostateczność!
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2012-01-08, 09:20   

Nie proponuje zwierania,bo Daytony wstaja puste i FW trzeba i tak wgrac.Z PN4000 nie testowalem,lecz....FW mozesz pobrac z angielskiej stronki o ile takowy jest do pobrania.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
danielsol
azymut


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-08, 11:39   

tak jak myślałem bez softu to nie da rady, muszę poszukać może gdzieś znajdę , jak by komuś udało się wyszukać ten soft to proszę o linka
dzięki za pomoc
 
 
marcus_pl1
azymut


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-11, 16:00   VDO PN 4000 problem z uruchomieniem

Witam nawigacja VDO DAYTON PN 4000 przestała się włączać, świeci czerwona dioda od ładowania po naładowaniu zmienia kolor na zielony, komputer nie rozpoznaje urządzenia po podłączeniu i szuka sterowników. Może ktoś wie jak ożywić tą nawigację? Strona producenta już nie działa i ciężko coś znaleźć do tego urządzenia.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-11, 18:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mory1971
azymut


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2016-02-09, 18:35   VDO Dayton PN4000

jakies 7 lat temu kupilem uzywana nawigacje PN4000.
Dziala doskonale ,w miedzyczasie "dorobilem" sie innej a ta spokojnie lezala w szafie.
Z nudow postanowilem ja uruchomic a po stwierdzeniu ze dziala wpadlem na pomysl aby uruchomic jakis inny program nawigacyjny jako ze wsparcie dla map zakonczylo sie w 2009 roku.
Nawi obsluguje tylko karty SD ,ale dowiedzialem sie ze istnieja sterowniki do SDHC i tu powstal proble.
Podczas wgrywania sterownika cos poszlo nietak i urzadzenie niewidzi karty tak SD jak SDHC.
Probowalem kilka roznych kart,formatowanych w Fat 32 i nic.
Mam oprogramowanie do nawi aby przywrocic do ustawien fabrycznych,jednak musi dzialac gniazdo SD bez tego ani rusz.
Pytanie cza ktos posiada takie urzadzenie a jesli tak czy moglby zgrac caly rejestr (polaczenie usb jest aktywne)

Czy istniej jakis sposob aby pliki przywracajace ustawienia fabryczne wgrac przez USB i uruchomic aplikacje WinCE z pulpitu PC gdyz niestety niemam odblokowanego CE na stale.
Szkoda mi wyrzucic nawi gdyz posiada wbudowany tuner DVB-T .

[ Dodano: 2016-02-14, 20:56 ]
Widze ze nikt niewie jak sie za zabrac ,ale problem rozwizal sie sam przy mojej pomocy :)

Sprwdzalem wszystko,reset,hard reset.
Uruchomilem jako activesync mialem dostep do wszystkich plikow rowniez mozliwosc edycji rejestru.Niestety zawrtosc karty SD byla niewidoczna mimo ze pokazywalo ja w komputerze.
W miedzy czasie odblokowalem WinCE tak ze startowal sam system bez nawigacji .
Wpadlem na pomysl aby zmienic ustawienie Usb wg. tego opisu:
http://www.my-navia.pl/vi...0201279ae26de55
by nastepnie za pomoca MyMobiler uruchomic oprogramowanie zapisane na jakims pendrivie.

Niestety nawi od "samosci" :) zmienila ustawienia Usb i niemam teraz polaczenia AS tylko jest widoczna jako dysk zew.

Poszukiwalem jeszcze mozliwosci zmmiany w rejestrze z poziomu wince(program cereg wgralem razem z programem do usb) ale okazalo sie ze niema klawiatury systemowej i takim to sposobem z fajnej nawigacji powstala cegla ktora chetnie oddam komus do zabawy.Byc moze znajdzie sposob na jej ponowne uruchomienie.
 
 
Kurmit
azymut


Dołączył: 06 Paź 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-10-06, 18:48   Pn 4000 problem

Witam
Mam nawigacje VDO Daytona PN 4000. Szukam sposobu aby aktualizowac system lub wgrac nowy, gdyz obecny po fachowcach od gps sie wysypuje ( tylko gdy jest karta w srodku, bez karty jest jakis skandynawski jezyk i chce kodu, dostalem ta nwigacje od znajomego z pudelkiem itp). Powiedzieli mi, ze nic nie da sie z tym zrobic. Ja jednak wierze, ze jezeli ten system oparty jest na windows ce to da sie jeszcze uratowac ta nawgacje. Skad moglbym dostac pliki potrzebne do aktualizacji/reinstalacji systemu lub jak mozna przywrocic ustawienia fabryzne w tym modelu jesli jest taka mozliwosc oczywiscie.
Ps. prosze mi wybaczyc brak polskich znakow, wiem ze brzydko sie to czyta jednak na chwile obecna korzystam z komputera znajomego.


Pozdrawiam, Pawel
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-10-07, 14:30   

W nawigacjach system instaluje się (w dużym skrócie) programatorem do kości pamięci.
Do niektórych modeli (ale naprawdę niewielu) dostępne jest firmware do instalacji z karty SD

[ Dodano: 2017-10-07, 14:48 ]
Jako ostateczność - odblokowanie do WinCE: http://chomikuj.pl/janusz...ON/PN+4000+6000
_________________

 
 
Kurmit
azymut


Dołączył: 06 Paź 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-10-08, 15:24   

Powiem tak, na programowaniu uC się troszkę znam, spróbuję najpierw odblokować winCE, a później zobaczymy.
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 65
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2017-10-09, 15:48   

Firmware do PN6000 +instrukcja https://chomikuj.pl/rawid/VDO+DAYTON
Może się przyda.

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,85 sekundy. Zapytań do SQL: 12