My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w navigonie
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2015-10-07, 06:37   

Podsumowując:
1. Po zmianie softu TMC działało na kablu od 2110.
2. Na "innych" kablach TMC nie działa.

Jakie to są te "inne" kable?
_________________

 
 
pazura81 
azymut
pazura81


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-10-07, 15:06   

jacekp1313 napisał/a:
1. Po zmianie softu TMC działało na kablu od 2110.


Na odwrót:) Po zmianie softu TMC działa tylko na kablu od Navigon 2110 max.

2. Na innych kablech TMC cały czas na czerwono. Sa to zwykle kable od Navigona lub Tomtoma

Przed zmianą softu TMC działało na wszystkich kablach.

Teraz zrobiłem aktualizacje do 8.2.5 (szkoda że menu i jezyk DE:() TMC na kablu od 2110max śweciło bez problemu na innych nie chce:(

Ręce mi opadły

Co robię zle???
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2017-05-17, 18:41   TMC Premium w Hiszpanii

Witam.
Na wakacje wybieram się do Hiszpanii. Na tą okoliczność chciałem uruchomić TMC Premium na Hiszpanię. Może mi toś podać klucz do wpisania w device odnoście TMC w Hiszpanii? Mam wersję Navigona 8.2.
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
ZIWK 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 23
Wysłany: 2017-10-08, 20:55   

Dołączam do tematu.
Mam sprzęt Medion GoPal E3240 - z TMC. Samo TMC działa sprawdziłem na iGO, ale Ja chcę NAVIGONA!
Moja wersja to 7.4.3 (793).
Po uruchomieniu Navigona po pewnym czasie (kilka minut!) pojawia pojawia się symbol TMC - oczywiście czerwony :(
Gdy wchodzę w "opcje" i korki - nic nie odbiera oczywiście i tutaj jest zagwozdka:
bez podłączonej anteny widać jak przeszukuje częstotliwości, ale z podłączoną anteną zewnętrzną (lub po jej podłączeniu w czasie pracy dochodzi do jakiejś częstotliwości i staje. Tylko przeszukiwanie, reszta nawigacji pracuje normalnie.
Czy tak ma być, czy Mi może czegoś brakować?
Ustawienia TMC to com1 i 38400, wśród map jest TMC.nfs zgodny z mapami.
Czy może licencja na TMC wygasła mapy to Q1 17?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-10-08, 21:44   

Zacznij od sprawdzenia, czy fabryczny proces nie blokuje portu TMC
Potem ustaw poprawnie port w plikach userseting
Jakie masz licencje w pliku XML?
Czasem trzeba wymusić start TMC skryptem

Szczegóły w tym wątku.
_________________

 
 
ZIWK 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 23
Wysłany: 2017-10-08, 22:09   

Wszystkie fabryczne i podejrzane procesy dostały "po łebkach".

Fabryczne dane dla TMC to właśnie COM1/38400 - tak podaje https://www.gopal-navigator.de/wiki/E_3240 i na takich działa i iGO.

w pliku Device.xml mam (bo jestem w Niemczech) m.in.
<!-- Premium-TMC GER -->
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>

Co jeszcze powinienem mieć?
zawartość mojego usersettings.ini

<TMC>
<RadioStationScan>0</RadioStationScan>
<AutoRecalculation>1</AutoRecalculation>
<PreferPay>1</PreferPay>
<TMCPort>1</TMCPort>
<TMCBaudrate>38400</TMCBaudrate>
<DRVPrefix>RDS</DRVPrefix>
</TMC>

[ Dodano: 2017-10-12, 19:59 ]
:-D No to sobie odpowiadam :)
Prawdopodobnie miałem uszkodzony plik TMC.nfs - po wgraniu z innego źródełka wszystko ruszyło.
Mój problem jest rozwiązany - widzę korki, a "Kaśka" kombinuje jak je ominąć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 9